Beursdagboek Trader Guy 31 mei 2016, 08:35

...

AEX kan naar de 458, Wall Street ruikt hoogste stand ooit

31 mei 2016, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De beurzen deden weinig gis­teren maar sluiten wel af met een plus zodat de ral­ly van vorige week doorzet op alle fron­ten. Van­daag doet Wall Street weer mee en daar kan men de over­steek mak­en naar de All Time Highs zodra de S&P 500 de 2110 door­breekt en de Dow Jones de 18.000 pun­ten achter zich laat. Gezien de futures op Wall Street gis­teren (waren wel open) en van­mor­gen waar ze nog steeds een plus lat­en zien is de kans daarop redelijk aan­wezig. Niks is zek­er, het gaat niet vanzelf maar we houden er wel weer reken­ing mee. Shorts komen lat­er wel weer, eerst maar de markt lat­en uitrazen en waar dat kan nog een paar graan­t­jes mee zien te pikken. Vanaf don­derdag kun­nen we dan via de ECB ver­gader­ing die dan op het pro­gram­ma staat samen met vri­jdag de cijfers over de werkgele­gen­heid in de VS een ver­vol­gstrate­gie uit­stip­pe­len. Tot dan zit de flow er nog in, log­i­ca speelt even­t­jes geen rol van beteke­nis meer, de markt heeft alti­jd gelijk ter­wi­jl ik en andere traders er maar naar moeten luis­teren. Tech­nisch lag de markt er tot afgelopen dins­dag slecht bij, daar­na speelden de tech­nis­che geen enkele rol van beteke­nis meer en wer­den er gren­zen door­bro­ken waar niet bij stil werd gestaan.

Om er een paar op te noe­men bij de AEX, de 438, de 440 (toch 50- en 200-MA) en de 444 pun­ten. Daar­na ook de 448 niet te ver­geten en nu de 452 pun­ten waar er nog een weer­stand wacht (zie grafiek AEX). De vol­gende wacht rond de 458 pun­ten en dat is bij vri­jwel alle indices het geval, weer­standen wer­den door­bro­ken alsof ze niet beston­den. Dat is de markt, de grafieken zijn wel een redelijk hulp­mid­del maar als de markt deze negeert moeten we dat accepteren. Zelf vol­gde ik de regels van het spel maar kwam bedro­gen uit zodat het resul­taat van de maand MEI negatief werd, al valt alles nog mee want er is ook zoi­ets als een sto­ploss die ik dan neem waar dat moet. We passen ons aan waar dat moet, de markt beslist daarover en moet ik vol­gen om goeie acties uit te zetten. Bli­jven hangen in een posi­tie is dodelijk, de maand juni moet goed wor­den voor de leden, het is aan mij de taak om dat voor elka­ar te kri­j­gen en heb er een goed gevoel bij. Daarom is het aan te raden om mee te bli­jven doen, juni zou wel eens een hele mooie kun­nen wor­den want aan de beweg­ing zal het niet liggen, wel aan de richt­ing en de instapmomenten.

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX nu weer­stand rond de 452 en de 458 pun­ten, maar rond die 452 wacht er vol­gens de grafiek toch een redelijk zware hin­der­nis. Of de AEX tot die 458 kan ger­ak­en weet ik niet, de afgelopen dagen door­brak de index vaak door zware weer­standen zon­der er maar enig respect voor te tonen dus zeggen de grafieken ook niet alles. Ste­un nu eerst de 448 met daaron­der de 444 en de 440 – 441 pun­ten. Bij de DAX ook een door­braak boven de 10.250 pun­ten, de vol­gende weer­stand wacht rond de 10.400 en de 10.500 pun­ten. Ste­un voor de DAX nu eerst de 10.15010.180 met daaron­der de 10.050 en de 9950 punten.

Op Wall Street zien we dat de S&P 500 de weer­stand, de lijn over de top­pen (zie grafiek) aan­tikt vri­jdag en tot de 2100 pun­ten ger­aakt. We zit­ten nu nog 30 – 35 pun­ten onder de hoog­ste koers ooit bij deze index, min­der dan 2% te gaan dus. Al enkele keren probeerde de S&P 500 net zoals de Dow Jones die top­zone ofwel de All Time Highs op te zoeken zon­der suc­ces, of is de 3e maal scheep­srecht? Weer­stand dus die 2130 – 2135 pun­ten, bij uit­braak moeten we naar de 2175 en 2210 pun­ten kijken maar het is de vraag of er nieuwe ATH’s gaan komen. Ste­un nu de 2075 met daaron­der de 2050 en de 2020 – 2025 pun­ten. Bij de Dow Jones ligt die ATH rond de 18.350 pun­ten, daar­boven ruimte tot de 18.75019.000 maar het is de vraag of de markt kan uit­breken na de recente ral­ly die al behoor­lijk was. Ste­un voor de Dow Jones nu de 17.750 en de 17.500 punten.

Euro-dol­lar:
De euro wist zich wat te her­pakken maar eind vorige week en gis­teren daalde onze munt opnieuw redelijk na wat gepraat in Japan door de lei­ders van de Cen­trale Banken tij­dens de G7. De bodem van de afgelopen dagen lag rond de 1,11 dol­lar, ste­un bli­jft de 1,105 dol­lar met daaron­der de 1,09 en de 1,08 dol­lar. Weer­stand wordt de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,13 en de 1,145 dol­lar als weer­stand. Het is nu de vraag wat er eerst zal gebeuren, wordt de 1,105 dol­lar nu dan toch snel opge­zocht of kan de euro zich toch weer her­pakken richt­ing de 1,125 dol­lar waar we afgelopen don­derdag al goed naar onder­weg waren? Van­mor­gen in ieder geval een poging tot wat her­s­tel maar echt sterk kan ik het nog niet noe­men. De euro, of beter de gehele val­u­ta­markt bli­jft in beweg­ing en dat zal nog wel een tijd­je zo bli­jven door alle onzek­er­he­den bij de Cen­trale Banken over hun rentebeleid.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog alti­jd wat zoek­ende ron­dom de top­zone, er zijn steeds nog wat pogin­gen omlaag maar het wil nog niet echt doorzetten. Gis­teren her­pakt de olie zich weer wat en staan zow­el de Brent als de WTI ron­dom de 50 dol­lar, is dat een sein dat het doel werd behaald of kri­j­gen we toch nog meer? Boven de 50 dol­lar zie ik weer­stand rond de 51 – 52 en de 54 dol­lar. Ste­un nu de 46,5 dol­lar met daaron­der de 45 dol­lar. De ontwik­kelin­gen bli­jven inter­es­sant wat betre­ft de oliepri­js, het lijkt erop dat de MEGA over­pro­duc­tie plots uit het niets is verd­we­nen. Worden/​werden we voor de gek gehouden toen de olie zijn bodem rond de 26 – 27 dol­lar neerzetten eind jan­u­ari? In ieder geval is de pri­js zo goed als ver­dubbeld bin­nen pak­weg 3 maan­den tijd.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

De advies­di­en­sten:
De afgelopen week wat ver­lies moeten nemen, dat hoort erbij want ik kan u vertellen dat ik als trad­er zek­er niet per­fect kan zijn, dat kan nie­mand. Nadi­en de markt even goed bekeken om tot nieuwe plan­nen voor de komende week te komen en die zijn er vol­gens de grafieken na het slot van vri­jdag. Zow­el op de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 zie ik kansen om in ieder geval met een mooie beweg­ing te komen. Ik voorzie zelfs kansen aan bei­de kan­ten, short en long maar de vol­go­rde hou ik voor onze leden die al weten wat de plan­nen voor de komende weken gaan wor­den. U kunt ook onze adviezen ont­van­gen door lid te wor­den, maak gebruik van de aan­bied­ing die loopt tot 1 augus­tus vanaf €39. Dan kri­jgt u na inschri­jv­ing meteen de info over het­geen u kunt doen, en dus posi­tie op kunt nemen. Let op, dat zal aan het begin van de week al zijn zoals het er nu naaruit ziet, schri­jf u dus snel in om de actie niet mis te lopen. 

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan staat u meteen op onze verzendli­jst en kunt u vanaf maandag al een SMS verwacht­en met de adviezen om ergens in te stappen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.