Beursdagboek Trader Guy 8 september 2017, 08:53

...

Dow op gevaarlijk terrein, AEX test 520 weerstand

8 september 2017, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Europa bli­jft sterk liggen ondanks de euro die opnieuw aan het uit­breken is en de rente die verder aan het zakken is. Op zich een vreemde sit­u­atie, veel Inter­mar­ket instru­menten geven aan dat de kans op een dal­ing nu grot­er is dan ander­som en dan zek­er wat betre­ft Europa. Wall Street daar­ente­gen kan geen pow­er vin­den om door te stoten richt­ing de top­zone ofwel de hoog­ste standen ooit ter­wi­jl we met de indices daar nog amper 1% onder staan. Het lijkt er sterk op dat de mark­ten nog alti­jd met topvorm­ing bezig zijn, de komende dagen kun­nen we daarover beves­tig­ing krijgen.

Als ik naar het ver­loop van de Dow Jones kijk dan is er voor het eerst sinds lange tijd echte dreig­ing voor een verdere dal­ing, we zien dat ook bij de aan­de­len die toch ges­taag verder terugza­kken. Ook zijn er enkele aan­de­len die er hele­maal slecht bijliggen, denk aan de finan­ciële waar­den, Unit­ed Tech, Dis­ney en vooral Gen­er­al Elec­tric plus nog een paar anderen. Nieuwe lows kun­nen verdere druk op de Dow geven, het ziet er niet best uit op Wall Street en dat ter­wi­jl we nog alti­jd dicht bij de top staan. Wel zien we duidelijk de mogelijkhe­den aan­wezig voor een lagere top, ook iets wat we vaak waarne­men voor dat er een grote cor­rec­tie op gang komt. Al weten we het nooit in dit toch vreemde jaar wat betre­ft de beurzen, toch oplet­ten en dat elke dag opnieuw.

Sys­teem Trad­ing nu voor €29 tot 1 NOVEM­BER:
Het abon­nement Sys­teem Trad­ing kende in augus­tus een goeie maand met €931 winst na wat mooie lan­glopende posi­ties op de indices. Meestal nemen we de AEX index maar het kan gebeuren dat we moeten uitwijken naar de DAX of de Dow Jones, dat doen we dan met boost­ers en dan tussen de 100 en 125 stuks zodat ook dan het risi­co beperkt bli­jft. Maar meestal han­de­len we zoals gebruike­lijk op de AEX index, dan doen we dat meestal met 500 stuks, maar het kun­nen er ook 400 of 600 zijn. We zor­gen wel dat we net­jes bin­nen de €1500 bli­jven want daar werken we mee, elke eerste van de maand starten we dus met die €1500. We kun­nen daar hele leuke din­gen mee doen, zelfs 1 tot 2 posi­ties gelijk­ti­jdig ope­nen als we op de aan­tallen let­ten om zo via 2 mark­ten te kun­nen anticiperen op het verloop.

Om eens mee te doen, of om opnieuw mee te doen met Sys­teem Trad­ing bieden we u nu de kans om vooral tij­dens de te verwacht­en volatiliteit, het­geen zeer mooie kansen brengt om op te han­de­len, aan te hak­en tot 1 nove­mer voor €29. Dat is een mooie kort­ing en zek­er de moeite om in ieder geval tij­dens de kan­srijke peri­ode een kans te wagen. Als we goed scoren kun­nen we met die €1500 zek­er goeie zak­en doen de komende weken. Verder kan iemand die met meer dan €1500 mee wil doen het bedrag even­nredig wat hoger bren­gen en de aan­tallen die we opgeven tegelijk aan­passen aan het bedrag waarmee u werkt. Enfin, geef me de kans om wat goeds voor u op te zetten de komende peri­ode en probeer Sys­teem Trad­ing nu … Let op want nu kri­jgt u de komende dagen een een­ma­lige kans om bij­na 2 maand mee te doen voor €29 (tot 1 NOVEMBER

Inschri­jven:
U kunt zich van­daag inschri­jven via deze nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber vanaf €29. Let wel dat €29 alleen voor Sys­teem Trad­ing geldig is deze keer, de andere abon­nementen kunt u proberen vanaf €39. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we de leden uit­er­aard ook via dagelijkse updates, onder­s­te­un­ing via het besloten FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het in ieder geval 2 maand uit te proberen …

Zie de tabel hieron­der met het resul­taat per abon­nement over de maand augus­tus. Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber vanaf €29. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u de SMS bericht­en verwacht­en om in en uit te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €29 tot 1 NOVEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 kri­jgt het wat moeil­ijk­er nu, vorige week nog de inten­tie om de top te bereiken maar nu zien we dat de index het in zich heeft om terug te vallen tot de ste­un­zone 2450 – 2455 pun­ten. Onder de 2450 pun­ten kan het er snel weer min­der goed uit komen te zien, dan zit het erin dat de 2418 – 2420 pun­ten weer kan wor­den opge­zocht. Lat­er zien we de 2400 – 2405 pun­ten nog als ste­un waar de oude top­pen nog op een terugtest wacht­en. Weer­stand nu de 2470 – 2475 pun­ten, lat­er de 2490 (top) en de 2500 pun­ten als weer­stand.

De Dow Jones kan nog steeds maar amper her­stellen vanaf de bodem die dins­dag neer werd gezet. De index leunt nu op het 50-daags gemid­delde dat nu rond de 21.740 pun­ten uitkomt. Onder het 50-MA kan het wel snel gaan want dan kri­j­gen we toch een gevoelige veran­der­ing van de trend die al een hele tijd omhoog gericht bleef. Een belan­grijke ste­un kri­j­gen we daar nu, we houden dat 50-MA zek­er goed in de gat­en de komende dagen. Onder het 50-MA kan de Dow Jones snel richt­ing eerst de 21.650 pun­ten terug, lat­er zien we de 21.500 en de oude top rond de 21.170 pun­ten als richt­pun­ten. Weer­stand nu de 22.000 met daar­boven de hoog­ste stand ooit rond de 22.180 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq twi­jfels maar gaat wel wat omhoog al is er nog weing ani­mo om door te stoten tot de top ofwel de hoog­ste stand ooit rond de 6460 pun­ten. Weer­stand nu eerst de top ofwel die 6460 pun­ten, bij een uit­braak mogelijkhe­den richt­ing de 6500 pun­ten. Ste­un zien we eerst rond de 6350 pun­ten, lat­er de 6250 en de 6100 pun­ten als ste­un maar daar bli­jven we voor­lop­ig ver boven. Het kan zoals we weten snel gaan, zek­er als Wall Street eens echt door­pakt met de cor­rec­tie die tot nog toe uitblijft.

Europa:
De AEX kende na een zwak begin een sterke dag, zelfs met de euro die aan het uit­breken is zien we de index tot de 520 pun­ten oplopen. Daar wacht de bek­ende weer­stand nog steeds, de index zal voor­bij die 520 pun­ten moeten ger­ak­en om echt uit te breken richt­ing de 523 – 524 en de 528 pun­ten. De index draaide vrij snel onder die weer­stand en is weer onder­weg naar de zone 517 – 518 pun­ten. Onder de 517 pun­ten ligt de weg weer open naar lagere niveau’s, dan komen de 512 – 513 weer in beeld, lat­er de bek­ende 510 pun­ten als ste­un. We bli­jven op de euro let­ten uiteraard.

De DAX kende opnieuw een zeer sterke sessie gis­teren met een test van de 12.37512.390 pun­ten intra­day, daar zien we een behoor­lijk zware weer­stand uitkomen door de lijn onder de bodems en de oude top­pen die daar wacht­en. De plotse trac­tie bij de DAX bli­jft nogal vreemd omdat het mede aan het gebeuren is met een uitr­braak van de euro boven de vorige top 1,205 dol­lar. Weer­stand nu dus die 12.37512390 pun­ten met daar­boven de 12.500 pun­ten. Ste­un nu de 12.250 en het 200-MA rond de 12.060 pun­ten, lat­er de 12.000 en de 11.870 punten.

Brent olie:
De olie lijkt nu uit te breken richt­ing de vol­gende weer­stand die rond de 57,5 dol­lar uitkomt, de 52,553 dol­lar grens is nu duidelijk achterge­lat­en. Beves­tig­ing is nu belan­grijk de komende dagen al kan de sti­jging deels komen door de dreigende orkaan Irma, orka­nen hebben vaak invloed op de pri­j­son­twik­kel­ing van de olie. Ste­un nu de 53 met daar net onder de 5252,5 en de 50 – 51 dollar.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.