Beursdagboek Trader Guy 9 september 2017, 13:18

...

Wall Street zwak, Europa vlak de week uit

9 september 2017, 13:18 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Europa bli­jft sterk liggen momenteel en dat zelfs met de rente die weer wegza­kt en met een duur­dere euro die boven de 1,20 dol­lar bli­jft hangen. Op zich zou dat de finan­ciële waar­den wat onder druk moeten zetten maar dat is nog niet echt het geval. Andere aan­de­len bin­nen de AEX index zouden dan wat last moeten kri­j­gen van hun export vol­ume door dat alles wat min­der aantrekke­lijk wordt door de val­u­ta­markt. Tot nu toe zien we daar weinig van aan het ver­loop van de indices. Ook kre­gen beleg­gers maar weinig nieuwe infor­matie via de ECB don­derdag ten opzichte van de vorige keren, ook daar reageer­den de beurzen maar matig op deze keer.

De AEX en de DAX wer­den bin­nen een paar dagen een behoor­lijke stap hoger gezet en het lijkt erop dat men nu afwacht op wat er de komende week zal gebeuren. Dan zal men let­ten op Wall Street waar het alle­maal wat aansleept en waar het vooral niet echt hoger wil momenteel. De Nas­daq lijkt het weer wat op te geven momenteel na een poging om door de top te breken ter­wi­jl de Dow Jones de nodi­ge moeite kri­jgt met het 50-MA. Wat de Dow Jones betre­ft mag men voor­lop­ig blij zijn dat het aan­deel Home Depot fors opliep, door de pri­js van het aan­deel weegt Home Depot zwaar mee bin­nen de Dow Jones index. De afgelopen 4 dagen steeg het aan­deel met meer dan 10 dol­lar door dat de orkaan Irma nu onder­weg is richt­ing Flori­da. Tra­di­tiegetrouw loopt het aan­deel Home Depot fors op als er een orkaan in aan­tocht is, de reden daar­voor is dat men dan volop de bouw­markt bezoekt om hulp­mid­de­len aan te schaf­fen (vooraf) en omdat er na de orkaan veel her­s­tel werkza­amhe­den nodig zijn aan de getrof­fen huizen. Home Depot helpt de Dow Jones met zo’n 150 pun­ten en juist dat was nodig om de index boven dat 50-MA te houden. 

Veel aan­de­len bin­nen de Dow Jones lat­en het nu toch echt afweten, de finan­ciële waar­den ken­nen een slechte peri­ode ter­wi­jl ook Gen­er­al Elec­tric, IBM, Dis­ney, Ver­i­zon en Unit­ed Tech er slecht bijliggen. Het totale plaat­je ziet er dus niet goed uit en we zien dat er eigen­lijk over de gehele lijn op Wall Street dat des­on­danks de meerdere her­stel­pogin­gen ofwel de buy the dips” strate­gie maar weinig vooruit­gang opz­it. Het is wacht­en op de start van de grotere cor­rec­tie waar ik het al een tijd­je heb, de inten­tie om lagere niveau’s op te zoeken groeit.

Sys­teem Trad­ing nu voor €29 tot 1 NOVEM­BER:
Het abon­nement Sys­teem Trad­ing kende in augus­tus een goeie maand met €931 winst na wat mooie lan­glopende posi­ties op de indices. Meestal nemen we de AEX index maar het kan gebeuren dat we moeten uitwijken naar de DAX of de Dow Jones, dat doen we dan met boost­ers en dan tussen de 100 en 125 stuks zodat ook dan het risi­co beperkt bli­jft. Maar meestal han­de­len we zoals gebruike­lijk op de AEX index, dan doen we dat meestal met 500 stuks, maar het kun­nen er ook 400 of 600 zijn. We zor­gen wel dat we net­jes bin­nen de €1500 bli­jven want daar werken we mee, elke eerste van de maand starten we dus met die €1500. We kun­nen daar hele leuke din­gen mee doen, zelfs 1 tot 2 posi­ties gelijk­ti­jdig ope­nen als we op de aan­tallen let­ten om zo via 2 mark­ten te kun­nen anticiperen op het verloop.

Om eens mee te doen, of om opnieuw mee te doen met Sys­teem Trad­ing bieden we u nu de kans om vooral tij­dens de te verwacht­en volatiliteit, het­geen zeer mooie kansen brengt om op te han­de­len, aan te hak­en tot 1 nove­mer voor €29. Dat is een mooie kort­ing en zek­er de moeite om in ieder geval tij­dens de kan­srijke peri­ode een kans te wagen. Als we goed scoren kun­nen we met die €1500 zek­er goeie zak­en doen de komende weken. Verder kan iemand die met meer dan €1500 mee wil doen het bedrag even­nredig wat hoger bren­gen en de aan­tallen die we opgeven tegelijk aan­passen aan het bedrag waarmee u werkt. Enfin, geef me de kans om wat goeds voor u op te zetten de komende peri­ode en probeer Sys­teem Trad­ing nu … Let op want nu kri­jgt u de komende dagen een een­ma­lige kans om bij­na 2 maand mee te doen voor €29 (tot 1 NOVEMBER

Inschri­jven:
U kunt zich van­daag inschri­jven via deze nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber vanaf €29. Let wel dat €29 alleen voor Sys­teem Trad­ing geldig is deze keer, de andere abon­nementen kunt u proberen vanaf €39. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we de leden uit­er­aard ook via dagelijkse updates, onder­s­te­un­ing via het besloten FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het in ieder geval 2 maand uit te proberen …

Zie de tabel hieron­der met het resul­taat per abon­nement over de maand augus­tus. Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber vanaf €29. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u de SMS bericht­en verwacht­en om in en uit te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €29 tot 1 NOVEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 kri­jgt het ook weer wat moeil­ijk­er nu, vorige week nog de inten­tie om de top te bereiken maar nu zien we dat de index het in zich heeft om terug te vallen tot min­i­maal de ste­un­zone 2450 – 2455 pun­ten. Onder de 2450 pun­ten kan het er snel weer min­der goed uit komen te zien, dan wordt de kans weer groot dat de 2418 – 2420 pun­ten opnieuw kan wor­den opge­zocht. Lat­er wordt de 2400 – 2405 pun­ten een belan­grijk doel omdat daar de oude top­pen nog op een terugtest wacht­en. Weer­stand nu de 2470 – 2475 pun­ten, lat­er de 2490 (top) en de 2500 pun­ten als weer­stand.

De Dow Jones kan maar amper her­stellen vanaf de bodem die afgelopen dins­dag werd neergezet. De index leunt nu duidelijk op het 50-daags gemid­delde dat nu rond de 21.750 pun­ten uitkomt en hoopt om daar in ieder geval boven te bli­jven. Onder het 50-MA kan het snel gaan want dan kri­j­gen we toch een gevoelige veran­der­ing van de trend die al een hele tijd omhoog gericht bleef. Een belan­grijke ste­un kri­j­gen we daar nu, we houden dat 50-MA dan ook goed in de gat­en de komende dagen. Onder het 50-MA kan de Dow Jones snel richt­ing eerst de 21.650 pun­ten terug, lat­er zien we de 21.500 nog als ste­un en vooral de oude top die rond de 21.170 pun­ten uitkomt. Weer­stand nu de 22.000 met daar­boven de hoog­ste stand ooit rond de 22.180 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq ver­loor vri­jdag redelijk in vergelijk met de rest, de index ger­aakt weer weg van de top­zone waar er maar geen uit­braak tot stand kon wor­den gebracht. De index ger­aakt zo weer een eind­je onder de 6400 pun­ten en komt nu net boven de ste­un die rond de 6350 pun­ten wacht uit. Onder de 6350 ligt de weg open richt­ing eerst de 6250 pun­ten met lat­er de 6100 en de 6000 pun­ten. Let er wel op dat de index opnieuw op de oplopende ste­un­li­jn terecht komt, de vorige keren wist de index zich nog telkens te her­pakken maar eens kan het ophouden met als gevolg dat er een ste­vige terug­val kan komen op deze bull­ishe index. Weer­stand nu de 6400 en de top rond de 6460 pun­ten. Belan­grijk bli­jven de zwaargewicht­en bin­nen de Nas­daq nu, we zien daar tech­nisch toch al behoor­lijk wat scheurt­jes ontstaan waar­door de kans grot­er aan het wor­den is dat de index door kan drukken omlaag. We bli­jven dus alert …

Europa:
De AEX kende na een zwak begin vri­jdag een vlak ver­loop gedurende de dag, zelfs met de euro die aan het uit­breken is zien we de index ron­dom de 520 pun­ten weer­stand bli­jven hangen. De index zal voor­bij die 520 pun­ten moeten ger­ak­en om echt uit te breken richt­ing eerst de 523 – 524 en lat­er de 528 pun­ten maar de vraag bli­jft of dit mogelijk zal wor­den met de euro boven de 1,20 dol­lar en Wall Street dat wederom twi­jfels laat zien. Onder de 517 pun­ten ligt de weg weer open naar lagere niveau’s, dan komen de 512 – 513 weer in beeld, lat­er de bek­ende 510 pun­ten als ste­un en de 3 bodems die rond de 506 pun­ten wachten.

De DAX kende na enkele sterke dagen een vrij vlak ver­loop vri­jdag, er kwam don­derdag wel een test van de weer­stand rond de 12.37512.390 pun­ten intra­day, dat bli­jft hoe dan ook een behoor­lijk zware weer­stand door de lijn onder de bodems en vooral de oude top­pen die daar wacht­en. De plotse trac­tie bij de DAX bli­jft nogal vreemd omdat het mede aan het gebeuren is met een uitr­braak van de euro boven de vorige top 1,20 dol­lar. Weer­stand nu dus die 12.37512390 pun­ten met daar­boven de 12.500 pun­ten. Ste­un nu de 12.250 en het 200-MA rond de 12.060 pun­ten, lat­er de 12.000 en de 11.870 punten.

Brent olie:
De olie deed een stap­je terug vri­jdag maar bli­jft nog wel boven de 53 dol­lar, ste­un nu dus die 53 dol­lar waar er een mooie ste­un wacht nu. De olie bli­jft wel volatiel en kan nog steeds bei­de kan­ten op bewe­gen, ste­un­zone nu tussen de 52,5 en de 53 dol­lar met weer­stand eerst de 55 dol­lar met daar snel boven de oude top rond de 57,5 dol­lar. Veel zal afhangen van de mark­t­si­t­u­atie en uit­er­aard ook wat de dol­lar doet, grond­stof­fen lopen vaak op als de dol­lar verzwakt en de dol­larindex staan rond het laag­ste punt in jaren momenteel.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.