Beursdagboek Trader Guy 10 april 2018, 09:01

...

Grote uitslagen op Wall Street houden aan, AEX rond weerstand

10 april 2018, 09:01 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


De week start nogal wis­se­lend mat Wall Street die zich weer van 2 kan­ten liet zien, eerst een ste­vige plus maar tegen het slot werd vri­jwel alle winst weer ingeleverd. Van­mor­gen zien we via de futures dat Wall Street zich weer her­pakt met ruim 1,52%. Dat komt door dat de Chi­nese pres­i­dent Xi Jin­ping dins­dagocht­end tij­dens een toe­spraak op het Boao Forum in Azië onder meer aan­gaf de import­tarieven op auto’s te willen ver­la­gen en hij wil het land meer ope­nen voor buiten­landse investeerders. Chi­na streeft vol­gens XI Jin­ping niet naar een han­delsover­schot en zei een oprechte wens te hebben om de invo­er te ver­hogen en zo een beter even­wicht te bereiken in de handelsbalans.

Deze woor­den zor­gen ervoor dat de dreig­ing tot een han­del­soor­log wat afne­men en dat zien we meteen aan de futures op Wall Street die fors oplopen in de nacht. De mark­ten in Azië lat­en ook een posi­tief ver­loop zien van­mor­gen en zo te zien lopen ook de AEX en de DAX op van­mor­gen maar die bereiken wel weer een hin­der­nis, gaat we erdoor nu of bli­jven we hangen? De volatiliteit bli­jft dus aan­houden, we moeten oplet­ten met wat we doen en met een strak plan han­de­len. Gis­teren nam ik wat LONG posi­ties op na het sluiten van de shorts met een mooie winst, na de open­ing van Wall Street vertrouwde ik het toch niet hele­maal en ook op de LONG posi­ties werd er winst genomen (kleine winst). Van­daag ben ik dus weer vrij om wat te doen, u kunt ook mee­doen als u nog geen lid bent, tot 1 JUNI nu voor €39

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Wat onze abon­nementen betre­ft kunt u mee­doen tot 1 JUNI vanaf €39. Dit jaar doen we het nog steeds pri­ma, zo staan we posi­tief voor het jaar 2018 ter­wi­jl we deze net begonnen maand april al wat posi­ties met winst hebben kun­nen afs­luiten zoals u kunt zien op de tabel hieron­der. U kunt mee­doen met een bedrag dat voor iedereen haal­baar moet zijn, bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500 (meestal 1 posi­tie). Voor Index Trad­ing is er €2000 en nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig in. Bij Guy Trad­ing en Polleke Trad­ing werken we met €4000.

Als u zich inschri­jft dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat maand april:

AEX:
De AEX speelt wat rond de top­zone 541 – 542 waar we een vrij zware weer­stand zien, van­mor­gen kri­j­gen we daar weer een test als we naar de indi­caties kijken. Als de AEX door weet te breken dan ligt er een behoor­lijke ruimte omhoog open tot rond de 550 pun­ten waar de GAP van feb­ru­ari kan wor­den ges­loten. Eerst door die 541 – 542 en dan bli­jvend zien te breken. De AEX staat nu wel al een paar dagen boven het 50 en 200-MA wat als posi­tief kan wor­den gezien. Ste­un nu de 538, de 535 en de 531 pun­ten. Wel bli­jft Wall Street onzek­er, de beweg­in­gen omhoog en omlaag bli­jven zich opstape­len zodat we er geen echt zicht op kri­j­gen. De AEX is wel wat sterk­er dan Wall Street momenteel, de winst van afgelopen don­derdag wordt goed verdedigd.


DAX:
De DAX zien we van­mor­gen in de buurt van de 12.400 pun­ten, de weg richt­ing de weer­stand 12.500 en 12.650 pun­ten waar het 200-MA wacht ligt nu open. De kans dat we deze niveau’s kun­nen gaan opzoeken is groot na de uit­braak boven de 12.350 pun­ten. Ste­un nu eerst de 12.350, de 12.300 en de 12.200 pun­ten, lat­er de 12.150 als ste­un. De DAX lijkt erin te sla­gen om de 11.75011.800 pun­ten waar we enkele bodems zien achter zich te lat­en. We hebben nu een paar sessies nodig om de doorsteek boven de weer­stand te beves­ti­gen, als dat lukt en Wall Street draait ook naar posi­tief, dan kan de DAX nog een stap hoger. We vol­gen de markt op de voet, waar er zich kansen voor­doen zullen we anticiperen, dat kan zow­el long als short wor­den voor de leden.


Dow Jones:
De Dow Jones start sterk, pakt meer dan 400 pun­ten terug van de dal­ing die vri­jdag tot stand kwam maar moest weer terug een uur voor het slot. Van­mor­gen zien we via de futures een forse sti­jging waar­door de index opnieuw de 24.300 pun­ten bereikt. Weer­stand nu de 24.40024.450 pun­ten waar de lijn over de top­pen nu uitkomt. De ste­un­zone zien we nog alti­jd ron­dom de 23.50023.600 pun­ten, het kan snel gaan in deze markt want zoals we gis­teren hebben kun­nen zien is er maar 1 uur nodig om 400 pun­ten in te lev­eren en slechts een nacht om dat via de futures terug te win­nen. Dat noe­men we volatiliteit en op Wall Street is die volatiliteit enorm de afgelopen weken, dat zal nog wel een tijd­je zo bli­jven schat ik in. Pas boven de 24.45024.500 pun­ten kan de Dow Jones uit­breken, dan zien we rond de 24.870 pun­ten de vol­gende weer­stand. Wan­neer alles er posi­tief uitzi­et moeten we oplet­ten voor een nieuwe draai omlaag, dat was de afgelopen weken telkens zo. De top­pen op de grafiek bli­jven lager, lagere top­pen en gelijke bodems vor­men een driehoek waar­bij de kans die wat grot­er is dat de uit­braak omlaag wordt. Iets om in de gat­en te houden de komende dagen, welke uit­braak kri­j­gen we? Omhoog of omlaag?


S&P 500:
De S&P 500 bli­jft door de dal­ing richt­ing het slot gis­teren zwak­te ver­to­nen maar ook hier van­mor­gen een ste­vig her­s­tel via de futures. Weer­stand zien we rond de 2670 en de 2700 pun­ten, pas boven de 2700 pun­ten een uit­braak gericht op hogere standen. We zijn er nog lang niet maar wel zien we telkens pogin­gen om vanaf die bodem­zone weg te ger­ak­en. Toch ook hier lagere top­pen en gelijke bodems, oplet­ten voor een uit­braak dus. Ste­un nu rond de oplopende lijn en het 200-MA, dat is rond de 2590 – 2600 pun­ten waar er een zeer belan­grijke ste­un wacht. Onder de 2575 pun­ten is het wel over en uit, dan breekt de index uit naar bene­den toe.

Nas­daq:
De Nas­daq tikt nog maar eens de weer­stand rond de 7075 pun­ten aan en moet wederom terug via een ste­vige sell­off tij­dens het laat­ste uur om net boven de ste­un die we rond de 6900 pun­ten zien te sluiten. Die 6900 wordt steeds belan­grijk­er, als de index eron­der zakt komen we weer heel dicht bij de lijn onder de bodems en het 200-MA. Tussen de pak­weg 6760 en de 6900 nog een gebied met nogal wat ste­un, de index zal daar boven moeten zien te bli­jven want indi­en dat niet lukt dan zijn we plots weer veel verder van huis en kan de Nas­daq makke­lijk de dieperik op gaan zoeken. Weer­stand bli­jft voor­lop­ig die 7075 pun­ten, bij een uit­braak daar­boven het 50-MA rond de 7235 pun­ten. De volatiliteit op Wall Street bli­jft dus aan­houden, er is geen log­i­ca te vin­den momenteel, alles speelt zich af ron­dom nieuws over de han­del en Trump. Logis­cher­wi­js zouden we de oplev­ing weer moeten verkopen maar aan de andere kant is het ook zo dat we op moeten let­ten met wat we doen. Voorzichtig bli­jven is dus wat we moeten doen, ik zoek zek­er naar kansen voor de leden.


Brent olie:
De olie her­pakt zich weer boven de 68,25 pun­ten na een test van het 50-MA rond de 66,6 dol­lar. Ste­un nu dus het 50-MA met net daaron­der de oplopende ste­un­li­jn rond de 66 dol­lar. Pas als de olie onder de 66 dol­lar zakt ziet het er min­der goed uit. Weer­stand nu de top­zone rond de 71 – 72 dol­lar, het zou goed kun­nen dat de olie nog een keer die weer­stand opzoekt de komende dagen.


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.