Beursdagboek Trader Guy 31 mei 2018, 16:42

...

DAX en AEX lager, Dow Jones onder de 24.500

31 mei 2018, 16:42 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Europa kan zich niet verder her­pakken na het her­s­tel van gis­teren, de index bleef aan de bovenkant hangen rond de 558 pun­ten, het­zelfde zien we bij de DAX die de nodi­ge moeite heeft om dat 200-MA te herov­eren. Daar­bij komt nu dat naast de poli­tieke twi­jfels in Ital­ië er nu ook zek­er heffin­gen komen op staal en alu­mini­um door de VS, Trump buigt dus niet voor de EU en voert de plan­nen nu door. Duit­s­land is door de indus­trie zeer afhanke­lijk van staal en is ook een land dat veel uitvo­ert richt­ing de VS, deze maa­trege­len zullen dus de winst drukken. Geen posi­tief ver­haal dus, Europa kri­jgt het daar­door dus weer moeil­ijk. De AEX moet 3 pun­ten inlev­eren, de DAX ver­li­est op moment van schri­jven 160 punten.

Wall Street zakt via de Dow Jones (ook indus­trie) nu ook weg, de winst van gis­teren is alweer zo goed als verd­we­nen. Alleen de tech­nolo­gie bli­jft wat hangen rond neu­traal maar uit eerdere updates weten we dat de Nas­daq bli­jft hangen tussen de 7320 en de 7505 pun­ten. Mijn verwachtin­gen zijn in ieder geval niet posi­tief op alle mark­ten, veel indices staan duidelijk onder het 20-MA, som­mi­gen zelfs onder het 200-MA …

DAX:
Het valt op dat de DAX dus veel moeite had om het 200-MA te recu­per­eren, het komt eerst door Ital­ië en sinds van­daag ook door de staal TAX die Trump dan toch invo­ert vanaf mor­gen. De DAX ver­li­est al ruim 160 pun­ten. De bodem van dins­dag komt weer heel dicht bij nu, de kans op 12.500 als doel groeit en bij een slechte start van de nieuwe maand kan de DAX nog verder terug vrees ik. Weer­stand het 200-MA rond de 12.730 en de 12.850

Dow Jones:
De Dow Jones test het 20-MA aan de bovenkant maar moet terug, en vrij snel want meer dan de helft van de plussen van gis­teren wor­den al weer terug gegeven. Het 200-MA rond de 24.000 waar er ook een ste­un­li­jn (onder de bodems) uitkomt roept om getest te worden.

AEX:
De AEX duikt nu ook in de min, nog wel een punt of 5 boven de bodem van dins­dag maar toch weer druk omlaag. Reden, de AEX kon de 558 niet door­breken, de index staat onder het 20-MA en uit­er­aard ook de poli­tieke prob­le­men en de staal tax die toch door­gaat sturen de index lager. De kans dat de olie ook weer gaat zakken (spread Brent-WTI grot­er dan 11 dol­lar) kan de AEX ook parten spe­len de komende dagen. Let ook nog eens op de vergelijk­ing met de dal­ing die in jan­u­ari op gang kwam, de grafiek laat zien dat die bij­na gelijk loopt tot nu toe. Weer­stand bli­jft hoe dan ook de 558 en de 564 punten.

Nieuwe posi­ties nu mogelijk::
Meerdere indices bereik­ten vorige week een inter­es­sant niveau waar we wat mee hebben kun­nen doen, de leden kre­gen daar ook bericht over en u kunt nog mee met de posi­ties door lid te wor­den. U kunt zich inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €39. Na ont­vangst van uw aan­vraag staat u meteen op de verzendli­jst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Herstel sessie tot weerstand, volatiliteit blijft

31 mei 2018, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Europa en Wall Street zetten een her­steldag neer, Wall Street ger­aakt weer tot de standen van afgelopen week, Europa tot de weer­stand waar er vooral dins­dag onder werd gedo­ken, voor de AEX de 558 en voor de DAX de 12.80012.850 pun­ten. De vraag is nu of de markt door kan trekken omhoog? Beleg­gers schuiv­en de zor­gen wat betre­ft Ital­ië even aan de kant en trekken richt­en zich plots op de posi­tieve stem­ming op Wall Street.

Alhoewel, zo posi­tief kan ik Wall Street nog niet zien, wel een sterk her­s­tel gis­teren maar het opval­lende ver­lies van dins­dag zegt ook wat. De banken en de olie blinken uit, de oliepri­js kon wat oplopen ter­wi­jl de finan­ciële aan­de­len na de ste­vige dal­ing wat her­s­tel lieten zien. De aan­de­len die het best voor de dag kwa­men op Wall Street waren dan ook Gold­man Sachs, JP Mor­gan, Chevron en Exxon Mobil. Ook Boe­ing, Home Depot en Wal­mart ken­nen een sterke dag.

De mark­ten bli­jven door de wis­se­lende omstandighe­den con­stant in beweg­ing zodat we reken­ing moeten bli­jven houden met weer een volatiele peri­ode. We vol­gen uit­er­aard alles, we zit­ten er kort op en waar nodig zal ik updates plaat­sen in de LIVE­BLOG op de site waar leden kun­nen inloggen.

DAX:
De DAX her­pakt zich goed maar ook deze index bli­jft in het moeil­ijke gebied, onder de 13.000 en onder de 12.850 pun­ten waar we weer­stand zien. Ste­un nu de 12.720 (200-MA), lat­er de 12.600 waar we de bodem van dins­dag zien en de 12.500 pun­ten. De DAX kan dus tussen die 12.500 en de 13.000 pun­ten bewe­gen de komende sessies. Pas een uit­braak onder of boven de aangegeven niveau’s.

Dow Jones:
De Dow Jones her­pakt een groot deel van de dal­ing die dins­dag op gang kwam, de Dow moest toen terug tot de 24.230, de index sluit gis­teren op 24.670 pun­ten. De Dow bli­jft onder de 24.870 waar we de eerste weer­stand zien en onder de top­zone die rond de 25.000 pun­ten wacht. Ste­un nu eerst de 24.500, lat­er de 24.200 en de 24.000 waar het 200-MA uitkomt.

AEX:
De AEX moest dins­dag terug tot de 550 pun­ten, nu zien we een her­s­tel op gang komen waar­door de AEX de 558 weer opzoekt en waar we een redelijke weer­stand kun­nen verwacht­en. Verder zien we de 560 – 561 en de 564 als weer­stand mocht de index uit­breken. Ste­un nu de 555 en de 550 – 551 pun­ten, onder de 550 pun­ten ziet het er snel min­der goed uit voor de AEX index.

Nas­daq:
De Nas­daq bleef ook gis­teren redelijk sterk liggen en bli­jft dus hangen tussen de ste­un (7320) en de weer­stand (7505), zolang de index tussen deze gren­zen bli­jft bewe­gen moeten we wacht­en op een uit­braak. Door dat de omstandighe­den begin­nen te keren moeten we ook met de Nas­daq oplet­ten, er staan nog veel aan­de­len toren­hoog zon­der dat we de afgelopen tijd een gezonde cor­rec­tie hebben gezien, denk aan Ama­zon bijvoor­beeld. Sterk op het oog, oplet­ten voor de over­dri­jv­ing ten opzichte van de gehele markt.

Brent olie:
De olie her­pakt zich tot rond de 78 dol­lar na de cor­rec­tie die net onder de 75 dol­lar uitk­wam, weer­stand zien we nu rond die 78 dol­lar met lat­er de top­zone rond de 80 – 81 dol­lar. Ste­un nu eerst de 75 dol­lar met als het verder zakt de 73 en de 71,25 dol­lar. De vraag is nu welke kant de olie de komende dagen zal gaan kiezen, breekt het uit richt­ing de top­zone en hoger? Of moet de Brent verder inlev­eren om en lagere bodem neer te zetten onder de 75 dollar?

Nieuwe posi­ties nu mogelijk::
Meerdere indices lat­en nu een inter­es­sante ontwik­kel­ing zien waar we zek­er wat mee hebben kun­nen doen, de leden kre­gen daar ook bericht over en u kunt nog mee met de posi­ties door lid te wor­den. U kunt zich inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €39. Na ont­vangst van uw aan­vraag staat u meteen op de verzendli­jst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:


Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.