Beursdagboek Trader Guy 1 juni 2018, 08:43

...

Beurzen twijfelen, we zien ook divergentie op Wall Street

1 juni 2018, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Europa beleefde een moeil­ijke dag gis­teren, eerst nog in de plus maar richt­ing het slot druk op de koersen om zo in de min de sessie af te sluiten. Van­mor­gen zien we via de futures wat her­s­tel maar of de tech­nis­che con­di­tie goed genoeg zal zijn om de indices in de plus te houden is nog maar de vraag. Er zal natu­urlijk weer gekeken wor­den naar wat Wall Street zal doen van­daag, gis­teren daar toch druk op de koersen en dan vooral op de S&P 500, de Dow Jones en de Dow Trans­port die nu ook wegza­kt. Alleen de Nas­daq kan het nog droog houden, daar amper ver­val de afgelopen dagen maar ook deze index bli­jft tussen de ste­un en de weer­stand hangen.

De Dow Jones zakt in ieder geval weer weg, de winst van woens­dag werd zo goed als weg gepo­et­st met de dal­ing. Mijn verwachtin­gen zijn in ieder geval niet posi­tief wat betre­ft alle mark­ten, veel indices staan duidelijk onder het 20-MA, som­mi­gen zelfs al onder het 200-MA. De Dow Jones dreigt om dat 200-MA dat rond de 24.000 pun­ten wacht op te zoeken ter­wi­jl de Nas­daq het ook weer eens zal moeten lat­en liggen. De tech­nolo­gie aan­de­len bli­jven aan de dure kant, daar kan best wat lucht uit nu. 

De euro zien we van­mor­gen dicht bij de 1,17 dol­lar, de bodem wacht rond de 1,155 dol­lar waar de munt deze week al even op terecht kwam. De olie die gis­teren na de voor­raden even ste­vig kon oplopen zakt nu ook wat weg, ste­un rond de 7575,5 dol­lar (Brent). Let ook op de enorme spread van bij­na 11 dol­lar per vat tussen de Brent en de WTI (Tex­aanse olie), die is behoor­lijk en het bied kansen om op die spread te han­de­len het­geen we via Guy Trad­ing ook hebben gedaan gis­teren. Verder zien we dat de rente in de VS wat aan het her­stellen is na de forse terug­val vanaf de top, de bodem werd dins­dag gezet rond de 2.75%.

DAX:
Het valt op dat de DAX er gis­teren veel moeite mee had om het 200-MA te recu­per­eren, het kwam eerst door de twi­jfels over Ital­ië en sinds gis­teren ook door de TAX die Trump dan toch invo­ert voor staal en alu­mini­um vanaf van­daag. De DAX moest terug tot rond de 12.600 pun­ten wat zelfs onder de bodem van dins­dag is, de kans dat de DAX de 12.500 op zal zoeken is nu grot­er aan het wor­den, de index kan beter niet onder die 12.500 pun­ten zakken in ieder geval. Weer­stand nu het 200-MA rond de 12.730 en lat­er de bek­ende 12.850.

Dow Jones:
De Dow Jones kon woens­dag het 20-MA testen maar moest snel weer terug, zo wer­den de plussen van woens­dag bij­na geheel weg gew­erkt. Het 200-MA rond de 24.000 waar ook een ste­un­li­jn (lijn onder de bodems) nu uitkomt vraagt in ieder geval om een test. Onder die 24.000 pun­ten ziet het er behoor­lijk slecht uit voor wat betre­ft de Dow Jones. Weer­stand nu eerst de 24.500, lat­er de 24.870 en de 25.000 punten.

AEX:
De AEX moest het na een nog redelijk ver­loop in de ocht­end ook lat­en liggen, zo kwam de index weer dicht in de buurt van de bodem die dins­dag werd neergezet. Reden, de AEX kon de 558 niet door­breken en de index staat nog alti­jd onder het 20-MA. De kans dat de olie nu ook weer gaat zakken (spread Brent-WTI 11 dol­lar) kan de AEX ook parten gaan spe­len de komende dagen. Let ook nog eens op de vergelijk­ing met de dal­ing die in jan­u­ari op gang kwam, de grafiek laat zien dat die bij­na gelijk loopt tot nu toe. Weer­stand bli­jft hoe dan ook de 558 en de 564 pun­ten. Onder de 550 pun­ten voorzie ik nog meer prob­le­men voor de AEX index.

Nieuwe posi­ties nu mogelijk::
Meerdere indices bereik­ten vorige week een inter­es­sant niveau waar we wat mee hebben kun­nen doen, de leden kre­gen daar ook bericht over en u kunt nog mee met de posi­ties door lid te wor­den. U kunt zich inschri­jven via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €39. Na ont­vangst van uw aan­vraag staat u meteen op de verzendli­jst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.