Beursdagboek Trader Guy 16 juli 2018, 08:40

...

AEX boven weerstand, DAX moet boven de 12.500 blijven nu

16 juli 2018, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Van­mor­gen start Europa vlak ter­wi­jl de futures op Wall Street rond de slot­standen van vri­jdag uitkomen, Azië zien we wat lager zon­der Japan waar de markt dicht bli­jft door een feestdag. De euro komt rond de 1,17 dol­lar uit ter­wi­jl de olie wat lager de week start. De olie staat al een paar dagen onder druk, voor­lop­ig eerst even zien waar er een betrouw­bare bodem komt. Wat betre­ft Europa, de AEX en de DAX staan iets boven de weer­stand en is het nu de vraag of deze indices door kun­nen trekken om zo een uit­braak te realis­eren. Wall Street deed dat wel al eind vorige week, de Nas­daq zet nieuwe records neer ter­wi­jl de S&P een uit­braak laat zien boven de 2790 pun­ten (zie grafiek).

Zoals ik al in de vorige updates aan­gaf gaan de kwartaal­ci­jfers nu belan­grijk wor­den voor het verdere ver­loop, er komen nogal wat bedri­jven voor­bij de komende dagen, onder andere Net­flix, Unit­ed Tech­nolo­gies, Gold­man Sachs, John­son & John­son, ASML, IBM, Ebay, Mor­gan Stan­ley, Amer­i­can Express en Microsoft. Die kun­nen Wall Street nog een extra duwt­je omhoog geven als die de verwachtin­gen overtr­e­f­fen, daar moeten we in ieder geval op wacht­en. Wel doen de indices het goed na de uit­braak van vorige week dus tech­nisch ziet het er goed uit wat betre­ft Wall Street.

Trad­ing:
De komende peri­ode voorzie ik een verdere sti­jging van de beurzen en we gaan daar kun­nen we op han­de­len, daarom is het zin­vol om lid te wor­den zodat ik u kunt vol­gen met het­geen ik doe via de indices. U kunt door lid te wor­den meteen al mee­doen met de posi­ties die we open hebben staan.

We voorzien de nodi­ge kansen op long in te stap­pen bij de AEX, de DAX, de Dow Jones, de Nas­daq (die bij­na de top bereikt) en de S&P 500. Aan de andere kant kun­nen we ook wat doen met de olie, na de terug­val van woens­dag voorzie ik ook hier een ste­vig her­s­tel mogelijk (Olie doen we via Guy Trad­ing). Het zou wel eens een mooie zomer kun­nen wor­den voor wat betre­ft de beurzen, het kan zelfs bull­ish wor­den tot ver in sep­tem­ber of zelfs tot in okto­ber. De AEX voorzie ik via een uit­braak richt­ing de 600 pun­ten oplopen. De maan­den juli en augus­tus kun­nen dus goed uit­pakken voor onze abon­nementen, de maand JUNI (zie resul­tat­en juni hieron­der) was in ieder geval al heel goed. En we hoeven niet eens zoveel te han­de­len, ik zal ervoor kiezen om langer in de posi­ties te bli­jven zit­ten waar dat kan. Stap dus mee in met onze sig­nalen, nu voor €39 tot 1 september …

Als u zich nu inschri­jft staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kri­jgt u alle sig­nalen, kunt u de LIVE­BLOG bezoeken (forum updates door Guy) en kunt u meteen mee met de posi­ties die we deze week al hebben opgenomen, die kunt u inzien via onze Trader­shop. Richt­ing de doe­len heb ik al heb aangegeven is nog ruimte genoeg zodat u nog kan mee­doen met de posi­ties die lopen. De volatiliteit laat het in ieder geval toe om te han­de­len op de indices.

Mee­doen en hoeveel inleg is er nodig?
Om goed mee te kun­nen doen met Sys­teem Trad­ing is er max­i­maal €1500, bij COM­BI Trad­ing is er €8000 nodig. Bij de andere abon­nementen is er €2000 (Index Trad­ing) en €4000 (Polleke en Guy Trad­ing) nodig om met alle posi­ties mee te doen, daar­naast kri­jgt u coach­ing, updates en via de LIVE­BOX waar het kan extra tips en infor­matie. Doe nu dus mee met de kansen die er zijn, dat nu kan voor €39 tot 1 sep­tem­ber

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX sluit de week boven de 12.500 pun­ten af en dat voor het eerst sinds mid­den juni, een goed teken want daar lag er nogal wat weer­stand. De vraag is nu of de DAX door kan trekken richt­ing de 12.850 en 13.000 pun­ten nu we boven de weer­stand uitkomen? De kans daarop is wel aan het groeien omdat de DAX na de dal­ing vrij snel weer boven de weer­stand uitkomt en dus ook sluit. Lat­en we dus van het posi­tieve uit­gaan, we zin immers ook een goed ver­loop op Wall Street waar de indices uit­breken en vooral waar de Nas­daq nieuwe records neerzet, de kans op een con­tin­uer­ing is dus grot­er aan het wor­den. Let er wel op dat als de DAX ook de belan­grijke MA’s door­breekt we meer trac­tie omhoog kun­nen verwacht­en, het 50-MA rond de 12.725 en het 200-MA rond de 12.775 pun­ten komen snel dichter bij, een slot daar­boven kan de DAX goed doen, dus nog een paar dagen met plussen en we zijn vertrokken. Weer­stand dus tussen de 12.725 en 12.775 pun­ten, lat­er de 12.850 en de 13.000 pun­ten. Ste­un zien we rond de 12.500 en de 12.350 pun­ten, onder de 12.350 ziet het er min­der goed uit maar daar ga ik voor­lop­ig niet vanuit.

Dow Jones:
De Dow Jones door­breekt de weer­stand rond de 24.870 en zet door om de week boven de 25.000 pun­ten af te sluiten, een sterk teken en het ziet er goed uit voor het ver­volg. De vol­gende weer­stand zien we rond de 25.400 pun­ten, lat­er de 25.750 en de 26.000 pun­ten. De Dow Jones zet wel een sterke week neer met een winst van maar lief­st 563 pun­ten (2,3%) en er zit dus meer in nu de index los is ger­aakt van de ste­un­zone ron­dom het 200-MA. Aan de andere kan zien we dat de Nas­daq alweer bezig is met het zetten van nieuwe records. Voor­lop­ig ga ik dus uit van een verdere sti­jging met mogelijk kleine pull­backs tussendoor, doel zie ik richt­ing de top­zone boven de 26.000 voor de Dow. Ste­un nu eerst de 24.870 met lat­er de 24.600 en de 24.200 pun­ten maar nu de index duidelijk los is ger­aakt van dat 200-MA verwacht ik niet zo snel weer een grote dal­ing. Woens­dag werd de Dow al wat lager gezet maar het was ook dan duidelijk te zien dat er niet veel vanaf ging, de index her­pak­te zich heel snel richt­ing het slot. Wat we ook zien is dat de Dow Jones boven de 3 belan­grijke MA’s staat nu, dus boven het 20‑, 50 en 200-daags gemid­delde en dat is bull­ish voor het vervolg.

AEX:
De AEX her­pakt zich hele­maal met een slot boven de 560 pun­ten, de AEX zou nu verder omhoog kun­nen richt­ing de 571 – 572 pun­ten waar de top van dit jaar wacht. Als ik verder kijk, en als de bedri­jf­s­ci­jfers mee­vallen, dan voorzie ik zelfs een poging richt­ing de 600 pun­ten voor de AEX index. Ste­un nu de 558 en de 555 pun­ten, lat­er de zone 550 – 551 waar de index woens­dag net­jes op draaide naar omhoog. Nu die 558 voor de 2e keer in korte tijd vrij makke­lijk werd door­bro­ken ziet het er dus goed uit voor het ver­volg. Doel dus die 571 – 572 pun­ten, ste­un de 558, de AEX moet wel een keer uit de range ger­ak­en, de komende week zou dat wel eens kun­nen. We zien ook nog dat de index rond de lijn over de recente top­pen (zie grafiek) staat, als de index boven de 562 sluit dan kri­j­gen we daar ook een uitbraak.

Nas­daq:
De Nas­daq sluit iets hoger vri­jdag maar dat is meteen weer goed voor een nieuw record, de index sluit met een nieuwe hoog­ste stand ooit op 7825,98 pun­ten, record num­mer 23 dit jaar. De Nas­daq kan nu wel een weer­stand ont­moeten, dat hebben we vri­jdag al kun­nen merken door dat de index niet veel verder omhoog wou. Nu moet de komende week lat­en zien of de Nas­daq verder door wil breken om zo de weg in te zetten richt­ing de 8000 pun­ten waar de index nu nog zo’n 2% onder staat. Tussendoor nog weer­stand rond de 7880 waar we de lijn over de top­pen zien uitkomen. Hoe dan ook wordt het nieuwe doel nu die 8000 pun­ten, lat­er zien we verder. Ste­un nu eerst de oude top rond e 7780 pun­ten, daaron­der zien we rond de 7700 en de 7600 ste­un met daaron­der de bek­ende 7505 punten.

Brent olie:
De olie kan zich wat her­pakken richt­ing het week­end, de Brent komt weer dicht bij de 75 dol­lar uit en maakt zo een deel van het ver­lies van woens­dag goed. De ste­un rond de 73 dol­lar deed zijn werk, die ste­un bli­jven we dan ook goed in de gat­en houden. Onder die 73 dol­lar kan de Brent naar de 71,25 dol­lar maar voor­lop­ig is dat nog niet aan de orde. Weer­stand nu de 7575,5 met daar snel boven de 77 dol­lar. Bij een verder her­s­tel kan de olie weer de top­zone 80 – 81 dol­lar opzoeken maar eerst moet nog die 77 dol­lar wor­den bereikt uit­er­aard. De onverwachte dal­ing tot rond de 73 dol­lar woens­dag kwam vooral door dat Libië zich weer aansluit waar­door het aan­tal beschik­bare vat­en toeneemt.

AEX:

DAX::

Dow Jones:

Nas­daq:

S&P 500:

Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.