Beursdagboek Trader Guy 17 juli 2018, 09:03

...

Olie en Netflix zorgen voor wat tegenwind

17 juli 2018, 09:03 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Het zal een FANG day wor­den van­daag op Wall Street, FANG staat voor Face­book, Ama­zon, Net­flix en Google. Net­flix viel gis­ter­e­navond door de mand na de cijfers, het aan­deel ver­loor 14% nabeurs ofwel 56 dol­lar. Best veel maar het aan­deel was al behoor­lijk opgelopen tot boven de 400 dol­lar. Net­flix trekt nabeurs Ama­zon, Google en Face­book mee omlaag waar­door de Nas­daq zo’n 100 pun­ten zakt vanaf de top­zone en dus lager zal ope­nen. We gaan zien wat dat zal wor­den rond 15:30 als Wall Street opstart, de Nas­daq staat rond de hoog­ste stand ooit dus er kan daar tussendoor best even wat vanaf voor dat er weer nieuwe top­pen komen.

Azië ziet er wat verdeeld uit van­mor­gen, Japan wat hoger maar de Chi­neese beurzen wat lager. De futures op Wall Street staan wat in de min maar de AEX ziet er rond de 558 nog vlak uit, ook de DAX kan de 12.500 nog verdedi­gen rond de start zo te zien. Zow­el de AEX en de DAX proberen uit te breken maar er is wel wat tegen­wind merk­baar, gis­teren hielp de olie al niet mee en nabeurs schoot Net­filx naast de roos zodat vooral de Nas­daq futures lager staan. 

De euro staat boven de 1,17 dol­lar van­mor­gen, de olie kreeg weer een tik gis­teren met een dal­ing richt­ing de vol­gende ste­un (Brent) die rond de 71,25 dol­lar wacht. Van­daag zou de olie wel eens een mooie bodem kun­nen zetten. Van­daag ook nog wat cijfers, beleg­gers kijken vooral uit naar Gold­man Sachs en John­son & John­son rond 13.30 van­mid­dag. Nabeurs komen er ook nog wat cijfers waaron­der het Dow aan­deel Unit­ed Technolgies.

Trad­ing:
De komende peri­ode voorzie ik nog alti­jd een verdere sti­jging van de beurzen en we kun­nen daarop zek­er han­de­len, daarom is het zin­vol om lid te wor­den zodat u mij kunt vol­gen met het­geen wat ik doe via de indices. U kunt door lid te wor­den meteen al mee­doen met de posi­ties die we open hebben staan, die kun­nen nog een tijd­je meelopen.

We voorzien vooral kansen om in te stap­pen bij de AEX, de DAX, de Dow Jones, de Nas­daq (die rond de top staat) en de S&P 500. Aan de andere kant kun­nen we mogelijk snel ook wat doen met de olie, na de ste­vige terug­val voorzie ik ook hier een mooi her­s­tel mogelijk (Olie doen we via Guy Trad­ing). Het zou wel eens een mooie zomer kun­nen wor­den voor wat betre­ft de beurzen, het kan zelfs bull­ish wor­den tot ver in sep­tem­ber of zelfs tot in okto­ber. De AEX voorzie ik via een uit­braak richt­ing de 600 pun­ten oplopen. De maan­den juli en augus­tus kun­nen dus goed uit­pakken voor onze abon­nementen, de maand JUNI (zie resul­tat­en juni hieron­der) was in ieder geval al heel goed. En we hoeven niet eens zoveel te han­de­len, ik zal ervoor kiezen om langer in de posi­ties te bli­jven zit­ten waar dat kan. Stap dus mee in met onze sig­nalen, nu voor €39 tot 1 sep­tem­ber

Als u zich nu inschri­jft staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kri­jgt u alle sig­nalen, kunt u de LIVE­BLOG bezoeken (forum updates door Guy) en kunt u meteen mee met de posi­ties die we deze week al hebben opgenomen, die kunt u inzien via onze Trader­shop. Richt­ing de doe­len heb ik al heb aangegeven is nog ruimte genoeg zodat u nog kan mee­doen met de posi­ties die lopen. De volatiliteit laat het in ieder geval toe om te han­de­len op de indices.

Mee­doen en hoeveel inleg is er nodig?
Om goed mee te kun­nen doen met Sys­teem Trad­ing is er max­i­maal €1500, bij COM­BI Trad­ing is er €8000 nodig. Bij de andere abon­nementen is er €2000 (Index Trad­ing) en €4000 (Polleke en Guy Trad­ing) nodig om met alle posi­ties mee te doen, daar­naast kri­jgt u coach­ing, updates en via de LIVE­BOX waar het kan extra tips en infor­matie. Doe nu dus mee met de kansen die er zijn, dat nu kan voor €39 tot 1 sep­tem­ber

Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX bli­jft wat hangen boven de belan­grijke 12.500 pun­ten maar de index moet wel eens doorzetten om de uit­braak te beves­ti­gen. Boven die 12.500 pun­ten bli­jft het goed want daar lag er nogal wat weer­stand. De vraag is nu of de DAX door kan trekken richt­ing de 12.850 en 13.000 pun­ten wat wel belan­grijk is voor het ver­volg op de mid­lange ter­mi­jn. Lat­en we voor­lop­ig van het posi­tieve uit­gaan, we zien immers ook een goed ver­loop op Wall Street waar de indices uit­breken, de kans op een con­tin­uer­ing is dus grot­er aan het wor­den. Let er wel op dat als de DAX ook de belan­grijke MA’s door­breekt we meer trac­tie omhoog kun­nen verwacht­en, het 50-MA rond de 12.725 en het 200-MA rond de 12.775 pun­ten komen snel dichter bij, een slot daar­boven kan de DAX goed doen, dus nog een paar dagen met plussen en we zijn vertrokken. Weer­stand dus tussen de 12.725 en 12.775 pun­ten, lat­er de 12.850 en de 13.000 pun­ten. Ste­un zien we rond de 12.500 en de 12.350 pun­ten, onder de 12.350 ziet het er min­der goed uit maar daar ga ik voor­lop­ig niet vanuit.

Dow Jones:
De Dow Jones kon eind vorige week de weer­stand rond de 24.870 door­breken en zet door om boven de 25.000 pun­ten af te sluiten, een sterk teken en het ziet er goed uit voor het ver­volg. De vol­gende weer­stand zien we rond de 25.400 pun­ten, lat­er de 25.750 en de 26.000 pun­ten. De Dow Jones zet wel een sterke reeks neer nu de index los is ger­aakt van de ste­un­zone ron­dom het 200-MA. Voor­lop­ig ga ik dus uit van een verdere sti­jging met mogelijk kleine pull­backs tussendoor, doel zie ik richt­ing de top­zone boven de 26.000 voor de Dow. Ste­un nu eerst de 24.870 met lat­er de 24.600 en de 24.200 pun­ten maar nu de index duidelijk los is ger­aakt van dat 200-MA verwacht ik niet zo snel weer een grote dal­ing. Woens­dag werd de Dow al wat lager gezet maar het was ook dan duidelijk te zien dat er niet veel vanaf ging, de index her­pak­te zich heel snel richt­ing het slot. Wat we ook zien is dat de Dow Jones boven de 3 belan­grijke MA’s staat nu, dus boven het 20‑, 50 en 200-daags gemid­delde en dat is bull­ish voor het vervolg.

AEX:
De AEX moest wat inlev­eren maar de indes her­pakt zich op de wat lan­gere ter­mi­jn wel met een slot boven de 558 pun­ten, de AEX zou nu verder omhoog kun­nen richt­ing de 571 – 572 pun­ten waar de top van dit jaar wacht. Als ik verder kijk, en als de bedri­jf­s­ci­jfers mee­vallen, dan voorzie ik zelfs een poging richt­ing de 600 pun­ten voor de AEX index maar lat­en we in ieder geval eerst uit­gaan van een hertest van de jaar­top. Ste­un nu de 558 en de 555 pun­ten, lat­er de zone 550 – 551 waar de index vorige week woens­dag net­jes kon draaien naar omhoog. Nu die 558 voor de 2e keer in korte tijd vrij makke­lijk werd door­bro­ken ziet het er dus goed uit voor het ver­volg. Doel dus die 571 – 572 pun­ten, ste­un de 558, de AEX moet wel een keer uit de range zien te ger­ak­en, de komende dagen zou dat wel eens kun­nen. We zien ook nog dat de index rond de lijn over de recente top­pen (zie grafiek) weer­stand ondervind, als de index boven de 562 sluit dan kri­j­gen we daar snel extra kopers.

Nas­daq:
De Nas­daq liet het al los gis­teren met een terug­val van 20 pun­ten, nabeurs laat de index al zien dat we van­daag nog lager gaan, dat komt door de cijfers van Net­flix. Ste­un zien we nu eerst rond de oude top die rond de 7780 pun­ten, als de Nas­daq daaron­der sluit dan kan de index weer terug tot rond de bodem van vorige week en die wacht rond de 7695 pun­ten. Dus er is nog wat ruimte om de reac­tie op de FANG aan­de­len op te van­gen, onder die 7695 moeten we wel oplet­ten want dan pas ste­un rond de 7600 en de 7505 pun­ten maar zo ver is het nog niet. Weer­stand nu rond de top, die zien we uitkomen op 7840 pun­ten, lat­er de 7900 en de 8000 punten.

Brent olie:
De olie ligt nu duidelijk onder druk en is onder­weg naar de vol­gende ste­un die we rond de 71,25 dol­lar zien, het is belan­grijk dat de olie boven die ste­un kan bli­jven want anders kan het wel eens snel nog veel lager aangezien we dan pas rond de 6868,5 dol­lar ste­un zien. Weer­stand nu eerst de 73 dol­lar, lat­er de 75 en de 77 – 78 dol­lar. We kijken nu het pri­jsver­loop aan en zoeken ergens een kans om long in te kun­nen stappen.

AEX:

DAX::

Dow Jones:

Nas­daq:

S&P 500:

Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.