Beursdagboek Trader Guy 16 juli 2019, 08:47

...

Recordreeks zet door maar wel met twijfels

16 juli 2019, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (1)

De week start positief maar met een vraagteken, Wall Street zet de reeks records gewoon door zoals werd verwacht eenmaal de top eraan moest geloven maar de vraag is nu tot waar en voor hoelang kan men dat vasthouden. Vergeet niet dat we nog altijd met een negatieve ondertoon zitten, een bepalende factor worden de bedrijfscijfers over het eerste kwartaal. Verder leeft de markt op hoop, de fundering blijft zwak in ieder geval.Marktanalyse:

Wall Street kon de week positief opstarten desondanks de slechte cijfers uit China waar de economie het slechtste kwartaal in 27 jaar (!!) achterliet, de groei kwam uit op slechts 6,2%. Ook andere regio's krijgen grote problemen met de groei die achterblijft op wat men de afgelopen tijd gewend is, Europa ziet er wat dat betreft ook niet goed uit. Toch lijkt daar niets van te merken op de beurzen want Wall Street zet opnieuw een recordslot neer, het zoveelste dit jaar. Dat blijft allemaal gericht op de hoop dat de FED de rente op 31 juli zal verlagen, de geluiden in die richting klinken nu al weken na elkaar, FED voorzitter Powell gaf dat vorige week nog aan gedurende zijn getuigenis voor het huis van afgevaardigden in de VS. Of het ook daadwerkelijk zo al zijn moeten we afwachten, de markt neemt er in ieder geval voorschot op.

Technisch bekeken is het logisch dat de markt overeind blijft zolang het tegendeel niet wordt aangegeven, dat wil zeggen dat zolang die records op Wall Street er komen ze makkelijk kunnen worden verbroken omdat de indices in een onbekend gebied terecht zijn gekomen. Er zal een plafond worden gevormd maar de vraag blijft natuurlijk waar dat punt zich aandient? Simpelweg gezegd, het kan op elk moment zover zijn maar het kan net zo goed nog een tijdje verder in kleine stapjes. Wel is het zo dat als er een correctie komt die best heftig kan worden, ik denk dan aan minimaal 2 a 3% en volgens de normen van nu is dat behoorlijk. Daarom probeer ik me daar ook op in te richten wat betreft de handel, zo dicht mogelijk bij de hoogste standen wat posities op te bouwen, geen grote posities maar wel voldoende om ermee te scoren. Deze maand hebben we dat al kunnen doen in beide richtingen, ik probeer me marktgericht in te stellen en daarmee te scoren. Veel beleggers, traders en analisten hebben grote moeite om goed voor de dag te komen bij de huidige marktomstandigheden.

Europa liet ook de nodige twijfel zien gisteren, eerst fors in de plus maar alles werd weer ingeleverd intraday, later trok alles weer aan zodat er een plus staat op slotbasis. Het leek erop dat er aan de divergentie werd gewerkt die is ontstaan tussen Europa en Wall Street maar dat is nog niet het geval. Ik ga ervan uit dat Wall Street eerder richting Europa zal koersen dan andersom dus Wall Street zal denk ik eerder gaan inleveren de komende dagen. We houden alles goed in de gaten, alles op zijn tijd en vooral goed geconcentreerd blijven om te kunnen reageren op de mogelijkheden die er komen op de beurs ... Wordt dus lid en volg onze signalen die we sturen naar de leden ...

Trading en resultaat:
Afgelopen vrijdag werd er winst genomen op de LONG posities zodat de maand JULI er goed voorstaat, ook op jaarbasis maken we weer een goeie stap vooruit en dat moet worden doorgezet, we zijn nu met de 7e maand bezig, er komen er nog 5 achteraan met naar mijn mening nog een leuke periode met meer dan voldoende volatiliteit waar ik mee uit de voeten kan. U kunt meedoen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Aanbieding abonnementen:
LET OP !! Alleen Systeem Trading nu als abonnement van de week voor €29 tot 1 SEPTEMBER !!

U kunt nu meteen meedoen via de aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER vanaf €29 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de nieuwe posities mee kunt doen.

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »