Beursdagboek Trader Guy 4 september 2019, 07:53

...

Weer divergentie tussen de Wall Street en Europa

4 september 2019, 07:53 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Europa blijft sterk liggen gedurende de terugval op Wall Street zodat we weer in een periode met divergenties zitten. Vanmorgen herpakt Wall Street zich wel behoorlijk na de daling van gisteren, nu maar eens zien welke kant het zal opgaan in de loop van de dag. Cijfers liegen niet, zitten we in de fase van de overdrijving of komt de logica snel weer terug? Verder doe China en de VS er nog weinig aan om de zaken eens goed aan te pakken, de tarieven zijn gewoon ingegaan vanaf 1 september ...


Update markt:
Als we naar de markt kijken dan zien we vooral in Europa wat teveel euforie momenteel, deels door het sentiment en deels door de euro die onder de 1,10 dollar zakt na lange tijd tussen de 1.11 en de 1.12 te bewegen. Het is een extra houvast voor Europa, niet dat we dat als leidend moeten zien. Vanmorgen staan de futures in ieder geval fors hoger hetgeen ik in ieder geval niet had verwacht na de sessie van gisteren op Wall Street waar er een behoorlijke terugval op gang kwam en waar het afgelopen vrijdag ook al niet makkelijk verliep. Wel is het zo dat de Dow Jones de 26.000 punten kon verdedigen, vanmorgen zien we de futures al rond de 26.350 uitkomen waardoor ik denk dat het weer veel te snel op en neer gaat daar. Voor mij niet betrouwbaar, de markt weet het gewoonweg niet, een echte richting kan men blijkbaar niet kiezen.

Dat de AEX momenteel zo sterk voor de dag komt is ook vrij bijzonder, niet dat het uit de klauwen loopt maar toch vrijwel geheel tegen de ontwikkelingen op Wall Street in. Gisteren in ieder geval wel te verstaan, de Dow Jones, en de andere indices op Wall Street, moesten tot 1,5% inleveren terwijl we hier amper onder water de dag afsloten. Ik heb dagen gezien dat de AEX dan dubbel zoveel moet inleveren (2,5 a 3%) als Wall Street het opgeeft. Dat was gisteren, vandaag loopt alles weer wat op, Wall Street veegt het verlies zo goed als weg voorbeurs terwijl de AEX al bijna 5 punten hoger staat voorbeurs. Ook de DAX pakt meer dan 1% voorbeurs en staat via de futures al boven de 12.000 punten. Ook hier maar eens bekijken of die sterke openingsindicatie kan worden vastgehouden.

In ieder geval blijven de markten enorm volatiel, we staan in no-time 1 tot 2% hoger of lager als er berichtgeving komt waarop wordt gereageerd, en dat zal zo blijven zolang Trump aan de macht blijft. We moeten daarmee leren om te gaan ... voorzichtig blijven en op tijd beslissingen durven te nemen.

"Zoals ik al een tijdje aangeef krijgen de leden bericht over wat mijn plannen zijn voor de komende dagen via een extra updates. U kunt uiteraard ook deze extra updates en suggesties ontvangen met de plannen om te handelen erbij door lid te worden ..."

Long posities gesloten, nieuwe posities al opgenomen:
De posities werden gesloten maandag met een mooie winst, vorige week tijdens de DIP werden die aangekocht, de eerste winst voor de maand september is dus een feit zoals u kunt zien in het overzicht hieronder (details ziet u op de website).Gisteren zag ik weer een mooie kans om wat te doen, zodat u nog mee kunt met de posities door lid te worden. Schrijf u vandaag nog in zodat u niets hoeft te missen want ik voorzie genoeg mogelijkheden deze maand en de rest van het jaar ...

Om mee te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 kunt u zich inschrijven via de site ... De verwachting is dat er nog genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat september 2019:


Resultaat totaal 2019:



AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.