Beursdagboek Trader Guy 7 september 2019, 09:03

...

Weinig beweging vrijdag, we zien overal zware weerstand nu

7 september 2019, 09:03 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Na een sterke week parkeren veel indices zich rond een zware weerstand, zowel op Wall Street als in Europa zien we dat enkele positief overkomende berichten voor euforie zorgden. Eerst Hongkong waar de regering wat toegiften deed, later een bericht dat China weer wil praten in oktober met de VS over de handelskwestie en vrijdag zei FED voorzitter Powell dat er geen recessie komt. De cijfers over de werkgelegenheid vielen dan weer tegen vrijdag. De sessie verliep dan ook redelijk vlak, de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten wat lager, de Dow Jones en de S&P 500 winnen iets.


Update markt:
Het belangrijkste cijfer dat vrijdag naar buiten kwam was het banenrapport en dat cijfer lag onder de verwachtingen want men rekende op 160.000 nieuwe banen kwamen er maar 130.000 bij. Niet naar de zin van Trump die wederom zijn ongenoegen uitte richting de FED voorzitter Powell, hij wil snel veel lagere rentes, zelfs weer richting de 0% terwijl Powell aangeeft dat ze de situatie onder controle hebben en zullen reageren indien dat nodig is. Powell gaf ook aan dat hij niet wil wijken voor de politiek, de FED moet een eigen koers varen want daarom zijn ze onafhankelijk. Verder gaf Powell aan dat de situatie op de arbeidsmarkt stabiel is.

De markt wist niet goed hoe te reageren op deze situatie vrijdag, positieve en negatieve berichtgeving maken de situatie wat moeilijker nu. Aan de andere kant deden de markten het de afgelopen week goed na een slechte start van de week op Wall Street. Wel bereiken veel indices een zware weerstand nu, op zich zou je aan winstnemingen moeten denken want door de onzekerheden die er nog volop spelen zie ik dat de markten te snel en te makkelijk weer richting niveaus trekken waar ik me afvraag of de overdrijving niet weer aan bod komt. Dan heb ik het over de koers-winst verhoudingen die weer naar een te hoge waardering oplopen. De lat ligt dus weer heel hoog op Wall Street. Wel is het zo dat als het oploopt het zeer snel gaat maar net zo goed snel omlaag kan zodra de stemming negatiever wordt, ook al is dat door een Tweet door Trump of een bericht dat men moet opletten voor overdrijving of door de divergenties op de rentemarkten die een recessie aankondigen.

Er hangen nog meer dan genoeg zaken boven de markt die de stemming snel kunnen doen keren. De volatiliteit blijft aanhouden dus, ook vorige week hebben we Wall Street van 2 kanten gezien, eerst negatief en later weer positief. Nu we rond een zware weerstand uitkomen valt het te bezien hoe het de komende week zal gaan lopen, ik verwacht toch een correctie op de stijging van de afgelopen dagen.

Ook Europa deed het wat te goed de afgelopen week, kijken we bijvoorbeeld naar het aandeel ASML dat in 10 dagen tijd van €188 naar €217 oploopt, dat is bijna €30 erbij, dat zorgt ervoor dat de AEX heel wat punten erbij weet te pakken want het aandeel weegt zwaar mee binnen de AEX. Naar mijn menig is de stijging wat te zwaar gedragen door slechts enkele aandelen. Daarom denk ik dat de AEX toe is aan wat correctie net zoals de DAX. Zowel de AEX als de DAX bereiken een zware weerstand nu, we zijn dan ook zeer benieuwd hoe het verder zal verlopen de komende week. Vergeet ook niet dat Europa in een recessie terecht komt en de economie dus slechter draait momenteel. Zeker iets om rekening mee te houden, met andere woorden merk ik dat er de afgelopen week wat teveel lucht in de markt werd geblazen door berichten die er eigenlijk weinig toe doen ...

De euro komt weer boven de 1,10 dollar uit 1,1027), de rentes zien we iets inleveren na de cijfers over de werkgelegenheid in de VS. Het goud moest wat omlaag en komt zo al een goeie 3% lager uit dan aan het begin van de week. Als we naar de olie (Brent) kijken dan zien we vrijdag een winst van 1,1%, een vat Brent kost nu 61,51 dollar. Ik ben wel van plan om weer wat te doen met de Brent olie via Guy Trading de komende week, ik zie een leuk patroon ontstaan nu ... Meedoen? Dat kan via een proefabonnement ...

Proefabonnement:
Om mee te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 kunt u zich inschrijven via de site ... De verwachting is dat er nog genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Als u zich inschrijft dan kunt u maandag nog mee met de posities die open staan sinds woensdag ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat september 2019:


Resultaat totaal 2019:



AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.