Beursdagboek Trader Guy 7 januari 2020, 08:11

...

Herstel komt snel op gang, we blijven opletten uiteraard

7 januari 2020, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Trump heeft nu 2 zaken in handen om de markten in beweging te brengen, de komende deal met China en de situatie rondom de VS en Irak. Later deze maand zal de deal FASE 1 worden ondertekend, over de rest moet er nog worden gepraat maar we merken wel dat het de markten weer hoopvol stemt na de schrikreactie van vrijdag en maandag voor de opening.


Update markt:
Na een diepe duik weten de markten zich opnieuw te herpakken, we merken meteen weer dat het REPO geld via de FED, de algoritmes die bij de handel worden gebruikt en het ongeduld van beleggers ervoor zorgen dat de schade telkens beperkt blijft tot een schrammetje. Aan de andere kant blijft de markt enorm duur, breekbaar en dus gevaarlijk rondom deze standen. Daar hoef ik het niet eens meer over te hebben, dat weten we en met de situatie moeten we zien om te gaan. Op een gegeven moment zal daar de tol wel voor worden betaald alleen kunnen we niet inschatten wanneer dat wordt. Zoals nu met een dreiging tot escalatie van een groot conflict zien we de markten nog geen krimp geven, en dan heb ik het over Wall Street waar eigenlijk de huidige situatie het meeste invloed zou moeten op krijgen.

Om even een voorbeeld te geven over hoe bedrijven enorm afhankelijk zijn van hun cashflow en zelfs met hun enorme winsten daar een tekort aan kunnen krijgen als het even niet loopt zoals men wil dat het loopt. Neem Boeing als voorbeeld zou ik zeggen, tot vorig jaar niks aan de hand, stevige winsten per kwartaal, koers liep fors op, het sterkste aandeel binnen de Dow Jones enz... Na het debacle met de 737 MAX vanaf maart vorig jaar komt het bedrijf al in de problemen met de CASH flow want Boeing moet op zoek naar geld om haar positie te versterken. Zo ziet u hoe snel het kan gaan als het tegen begint te zitten. Er zijn zoveel bedrijven met hetzelfde probleem zodra het even niet loopt zoals het nu loopt, opletten blijft dus belangrijk. Een probleem voor later, ik zie het als een Zwarte Zwaan !!! ....

Nogmaals meld ik dat we voorzichtig moeten blijven de komende dagen, er zullen zich kansen voordoen maar of ik ze allemaal kan of wil pakken is een anderen vraag. We gaan het zien, het gevoel en de visie moeten goed zijn, ook een technische ondersteuning van een positie blijft belangrijk net als het vooraf bepalen van de stoploss ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 MAART:
U kunt vanaf vandaag gebruik maken van deze nieuwe aanbieding om lid te worden, zo start u meteen met ons mee in 2020 en pakt u meteen januari en februari mee. De doelstelling is om er opnieuw een goed jaar van te maken waarbij we onze leden begeleiden bij de beurshandel. Er komen dan waar het kan suggesties om iets te doen via de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden kunt u zich inschrijven voor €39 tot 1 MAART 2020 (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Wat betreft het jaar 2019 behalen we een goed resultaat, we bereiden ons nu voor om het jaar 2020 goed en waar het kan nog beter aan te pakken. Als u zich nu aanmeld dan doet u meteen ook mee bij de belangrijke start voor 2020. Hieronder ziet u het behaalde resultaat van het jaar 2019, vanaf nu richten we ons op 2020 en gaan ervoor om het jaar weer zo positief als mogelijk af te sluiten eind december.

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX moet na de poging om uit te breken inleveren, de index staat nu onder de 612.5 top van vorig jaar maar weet wel te sluiten boven de 605 punten wat nog redelijk is zodat de index boven de belangrijke steun blijft. Steun nu de 608-609 punten, later de 605 en de 602 punten. Weerstand blijft de 612.5 en de top van donderdag op 614 punten. Bij een uitbraak zien we de 618 en de 621 als weerstand. Het is nu afwachten hoe de markt deze eerste volle week zal doorkomen met normale volumes ...

DAX:
De DAX zet momenteel de nodige druk aan de onderkant van de zone 13.140-13.350 punten, met de intraday low gisteren op 12.950 punten zien we dat het moeilijk wordt voor de DAX. Na het testen van de bovenkant vorige week donderdag via een sterke sessie werd alles weer snel ingeleverd na de actie van de VS richting Iran. We kunnen er weinig aan veranderen, de weerstand blijft de zone 13.300-13.350 punten met later de 13.425 punten, steun de 13.140 en de 12.950 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich na de daling van afgelopen vrijdag en tijdens de start van de sessie gisteren, het blijft allemaal broos met een herstel gericht op hoop. De Dow ziet zo weer de recordstand binnen bereik komen, de index staat ook weer boven de hoogste stand van 2019 op slotbasis. Weerstand nu de 28.900, de 29.000 en de 29.250 punten, later zal de 30.000 in beeld komen als weerstand maar of dat voor op de korte termijn zal zijn vraag ik me af? Steun nu de 28.500, de 28.250 en de 28.000 punten.

Nasdaq:
De Nasdaq herpakt zich sterk en sluit weer boven de 9000 punten om dicht bij het record uit te komen dat op 9992 wacht. Weerstand nu die 9090-9100 punten, later de 9250 en de 9300 punten als richtpunten. Steun zien we nu rond de 9000 en de 8900 punten.

S&P 500:
De index kan na de daling een groot deel van het verlies inlopen en dicht bij het record van afgelopen donderdag de eerste sessie van de week afsluiten. Steun kunnen we nu rond de 3220 verwachten in eerste instantie, onder die 3220 kan het er minder goed uit komen te zien voor deze index met later de 3190 en de 3165 punten als steun. Weerstand wordt de top van donderdag rond de 3258 punten, later de 3265 en de 3300 punten.

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.