Beursdagboek Trader Guy 9 oktober 2021, 09:54

...

Markt twijfelt na cijfers VS, erop of eronder volgende week

9 oktober 2021, 09:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

De cijfers vielen tegen vrijdag en dat bracht de markten in twijfel, eerst omhoog maar later omlaag om uiteindelijk lager te sluiten. Er bleef wel nog genoeg over van de winst die donderdag werd neergezet maar we moeten de komende week goed opletten voor het vervolg richting de weerstand. Lukt het niet om door te breken dan zit de markt met een probleem en kan de volatiliteit de markt omlaag sturen richting de steun die eerder werd bereikt in de loop van de week.Weekend update 9 oktober:
De markten moeten wat inleveren vrijdag na de cijfers over de werkgelegenheid die weer tegenvielen, beleggers denken dan aan 2 dingen want het gaat minder goed en aan de andere kant gaat dan de gedachte naar het feit dat de FED de rente mogelijk later zal verhogen. Ook denkt men dat er minder snel zal worden afgebouwd met het opkoop programma. Dan zie je inderdaad 2 bewegingen, eerst omhoog maar later toch weer omlaag. Per slot van rekening weinig verandering, volgende week maar eens bekijken waar men voor zal kiezen. Er kan een nieuwe beweging richting de bodems komen maar als de markt zich herpakt dan kan er een aanval op de weerstand of de toppen van donderdag komen.

Wel blijven opletten in deze markt waar er aan volatiliteit geen gebrek is, dit zijn fases waar je door de verkeerde keuzes te nemen of door te grof in de markt te zitten behoorlijk wat kunt verliezen. Ik zie en hoor via diverse kanalen dat het voor sommige beleggers niet goed afloopt en dat hebben we ook kunnen zien bij de Slimste Belegger de afgelopen 4 weken. De volatiliteit en het te lang blijven zitten bij verkeerde keuzes kan voor grote verliezen zorgen. Ik probeer mijn leden daarbij te begeleiden door voorzichtig met deze markt om te gaan.

Slimste Belegger 2021:
De competitie van de Slimste Belegger zit er nu ook op, van de 5 coaches heb ik het best gepresteerd met een winst van 4,08%, alle andere coaches sluiten de 4 weken af met verlies. Toeval is het niet want ik sluit dit jaar al 9 van de 10 maanden voor de abonnementen met een plus af wat bij deze marktomstandigheden best OK is. Het staat niet stil, we zien volop beweging en je moet het beste momentum zien te kiezen. Ook moet je met geduld de posities die je kiest managen, dus niet te vaak handelen en vooral niet gaan draaien als je op een bepaald moment niet goed zit. Keuzes maken, de tijd nemen en vooral het momentum uitzoeken waar je het best kunt handelen.

Zo zien we nog maar eens dat er voorzichtig moet worden omgegaan met de markten, er zitten teveel losse eindjes die de markten alle kanten op kunnen sturen en dat is nu juist hetgeen we merken. De afgelopen week hebben we de markten opnieuw alle richtingen op zien gaan, we zitten nu in een herstelfase maar voor hoelang? De bear kan zo weer toeslaan en dan is het zeer belangrijk om niet te grof in te zetten op een beweging als je het momentum niet goed kan vinden om in te stappen.

We wachten dan ook rustig af, ik handel met kleine posities en zoek een zo goed mogelijke instap waardoor je ook een paar dagen in de markt kunt blijven zitten. Kleine posities beperken dan de schade als het de verkeerde kant op gaat maar men kan er ook best goed mee scoren door de volatiliteit als je wel de juiste richting hebt te pakken. Voorlopig zal ik deze strategie blijven volgen, pas als de rust wat terugkomt zal ik de posities wat groter kiezen.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets<...

Eerste posities oktober met winst gesloten:
Er lopen nu geen posities meer want de long posities heb ik met een mooie winst gesloten donderdag. Mogelijk zal ik draaien naar short zodra het momentum goed is en als ik zie dat de indices niet door de weerstand geraken.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht niet veel verandering vrijdag maar alle indices moeten wat inleveren, de grootste daling zien we bij de chip sector, de SOX verloor 0,85%. Verder verloor de AEX 0,65% en de Nasdaq 0,5% terwijl de Dow Jones gelijk bleef. De DAX sluit 0,3% lager, S&P 500 verloor 0,2%. Nog geen slecht teken, er werd wat van de winst ingeleverd en we moeten de komende week zien hoe het verder zal verlopen. De kans op een verder herstel zit er wel nog in maar dan moet er een uitbraak omhoog komen bij enkele indices.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich duidelijk maar staat dicht bij een zware weerstand nu. We zien net als eind september dat de Dow Jones wel even boven het 50-daags gemiddelde breekt maar dat richting het slot dat niet vol weet te houden. Dat 50-MA wordt nu toch belangrijk de komende sessies samen met de lijn over de toppen, de index zal erdoor moeten breken om het herstel door te zetten.

Weerstand zien we nu rond de 34.900 punten, een niveau dat de index aan het testen is en waar ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Bij een verder herstel richten we ons op de 35.000 punten met daarboven de 35.250 en de 35.500 punten. De index is onderweg om uit te breken maar zo ver is het nog niet, eerst maar eens die 35.000 punten zien te halen nu. Steun eerst de 34.500 en de 34.250 punten, later de 33.750 punten ofwel de bodemzone als belangrijke steun.

AEX index:
De AEX moet wat terug maar op zich valt het mee omdat de index niet onder de 770-772 punten zakt. De index test nu voor de 2e dag op rij het 50-daags gemiddelde maar moet er nog boven zien te geraken. Het 50-MA komt nu uit rond de 779-780 punten.

Steun nu eerst de 770-771 punten met later de 760-762 punten, later de 755 en de 751 punten waar de index woensdag de bodem neerzette. Het is nu afwachten of de AEX zich verder kan herpakken, mogelijk kan de bodem er staan want de steunzone aan de onderkant werd duidelijk getest nu. Weerstand nu eerst het 50-MA rond de 779-780 punten, later de 790 punten en de bekende topzone tussen de 800 en de 805 punten.

DAX index:
De DAX herpakt zich gelukkig ook na de dip van donderdag tot ver onder de 15.000 punten waar de index zelfs even onder het 200-daags gemiddelde dook. We zien de index nu uitkomen op 15.200 punten waardoor de weg open ligt richting eerst de 15.300 en daarna richting de 15.500-15.550 punten waar de eerste zware weerstand wacht. Later het 50-daags gemiddelde dat rond de 15.640 punten uitkomt nu.

Steun nu het 200-MA dat rond de 15.030 punten uitkomt, later de bodem van woensdag rond de 14.800 en de 14.600 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet wat inleveren maar na de stijging van de afgelopen dagen zie ik nog geen probleem. Wel opletten nu voor het vervolg want door de volatiliteit kan de markt nog een keer fors omlaag als de daling weer op gang komt. Aan de andere kant is het goed mogelijk dat alles weer een poging richting de weerstand inzet en dan kan er een uitbraak omhoog komen waardoor het vertrouwen weer toeneemt. De komende sessies worden hoe dan ook belangrijk en zeker voor de tech sector.

Weerstand zien we nu eerst rond de 14.775-14.800 punten, later het 50-daags gemiddelde rond de 14.880 punten. Eerst maar eens zien of deze niveaus worden bereikt. Later de 15.000 punten nog als belangrijke weerstand en die lijkt me zo te zien redelijk zwaar. Steun zien we rond de 14.575-14.600 punten, later de 14.400 en uiteraard die stevige en zeer belangrijke steun rond de 14.200 punten.

Overzicht resultaat september en dit jaar (2021):
We blijven vooral rustig te werk gaan en zoeken vooral naar kansen bij de indices om posities op te nemen waar er zich mogelijkheden voordoen. Er lopen nu geen posities maar de komende sessies zoek ik weer naar een momentum om in te stappen.

Om mee te doen met de nieuwe posities kan dat via het proefabonnement tot 1 december en voor €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.