Beursdagboek Trader Guy 2 oktober 2021, 10:46

...

Herstel op Wall Street, de markt kan nu 1 a 2 dagen omhoog

2 oktober 2021, 10:46 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

De sessie waar alles nu rond de hoogste stand van de dag sluit kwam er vrijdag, eerst nog de nodige druk omlaag gedurende de dag maar een redelijk positief slot op Wall Street. Dat was waar ik op heb gewacht en dat heb ik ook aangegeven de afgelopen dagen. Toen het voor mij duidelijk werd dat zoiets eraan zat te komen, het momentum dus, ben ik ook ingestapt met wat posities voor de leden, long wel te verstaan. Volgende week voorzie ik weer een kans om de rally te verkopen, en dan zoek ik een momentum om short posities te kiezen. Stap voor stap, kans voor kant en het momentum afwachten dus.Weekend update zaterdag 2 oktober:
De markt begon weer slecht en het was niet echt moeilijk om de verkoopdruk te zien, elke poging tot herstel aan het begin van de sessie werd de kop ingedrukt waardoor vooral Europa niet verlost werd van de druk omlaag. Pas na dat Wall Street later op de avond de weg omhoog had gevonden kwam er wat rust en klimmen ook de AEX en de DAX in de avondhandel uit het dal. De volatiliteit blijft een grote rol spelen momenteen en dat zowel bij een daling als bij een opleving. De dalingen waren best fors te noemen maar bekeken over de afgelopen 2-3 weken zien we dat een herstel ook fors kan uitpakken. Dat kan zeker nog een tijdje aanhouden op deze manier, eerst zal de markt de rust terug moeten vinden en zo ver is het nog niet.

Het sentiment:
In de loop van de week moesten er best wat zwaar speculerende traders een jasje uitdoen en we kregen ook te maken met sterk oplopende rente's en energieprijzen. Verder merken we op dat de inflatie door meerdere factoren oploopt. Daarbij krijg je ook nog dat als er een felle daling op gang komt die heel snel gaat, zwaar wegende aandelen werden dan ook behoorlijk afgestraft want ASML verloor in een week tijd zo'n €120 en dat is behoorlijk fors (-15%) maar ook andere aandelen kregen een behoorlijke tik om de oren binnen de tech sector die zeer geliefd was bij speculanten en daar verplicht men nu om deze groep een jas uit te laten doen. Het zal zwaar wegen op de speculatieve beleggingen waarvan men dacht dat het niet omlaag kon. Wel nu zie je waar ik al zo vaak voor heb gewaarschuwd, er kan makkelijk €100 van ASML bij een slecht sentiment, werd wat om gelachen maar nu zie je zelf de werkelijkheid.

Wat betreft het handelen voor de leden heb ik er niet het maximale uit kunnen halen, dat hoeft ook niet want zoals ik al meerdere keren heb aangegeven is overleven in deze markt belangrijker dan grote winsten of grote verliezen mee te maken. Je moet voorzichtig blijven en opletten, dat het de afgelopen week doorzakte werd een feit maar toen het de week ervoor ook ver doorzakte en je was 2 of 3 sessies blijven zitten dan weten we allemaal dat het niet goed was afgelopen. Daarom blijf ik voorzichtig en handel met kleine posities en pak ik op tijd de winst of het verlies. Deze maand ook maar weer goed proberen af te ronden, met de posities die lopen zijn er kansen maar ik wil niet te vroeg juichen, we zien het wel de komende dagen.

Posities voorzichtig opgenomen vrijdag:
Er lopen wat nieuwe posities op de indexen voor de leden en dat zijn meteen de eerste voor de maand oktober, we gaan maandag of dinsdag bekijken waar we met winst uit kunnen stappen want ik denk dat we nog 1 a 2 sessies kunnen herstellen na de grote terugval. De maand september heb ik goed kunnen afronden, ik bleef vooral voorzichtig wat betreft de posities maar er werd een mooie winst behaald, dat kan ook met kleine posities zoals u merkt.

Bij een forse opleving in de loop van de komende week kijk ik mogelijk weer naar wat kleine short posities. We houden de leden zeker op de hoogte daarover.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we een fors herstel vanaf de laagste standen van de sessie van vrijdag. Toch moesten alle indices die de afgelopen week zwaar onder druk stonden eerst nog een diepe bodem neerzetten voor het herstel begon. Vooral Wall Street deed het goed, de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq lieten een mooie plus zien. De AEX kon niet mee profiteren van het herstel en bleef samen met de DAX in het rood om dus negatief te sluiten.

Dow Jones:
De Dow Jones moest nog even wat inleveren tot rond de 33.785 punten waar we de steunlijn net daaronder zien uitkomen (33.700-33.750 punten) maar daarna begon er een rally die tot het slot bleef duren en de index fors hoger zette en ver boven de dagbodem.

Weerstand zien we nu eerst rond de 34.300 punten, later rond de 34.500 en de 34.965 punten (50-daags gemiddelde). Daar richten we ons nu eerst op, ik moet nog zien of de Dow Jones snel weer tot boven de 35.000 punten zal geraken. Steun nu de bodem ofwel de steunlijn rond de 33.700-33.750 punten met daar snel onder het zeer belangrijke 200-daags gemiddelde dat rond de 33.380 punten uitkomt.

AEX index:
De AEX zakt vrijdag terug tot de oplopende steunlijn en kon vanaf dat punt wat opveren om rond de 767 punten te sluiten, na het slot ging de AEX nog verder omhoog en staat volgens deze indicatie al boven de 770 punten, dat zien we maandag wel. Steun in ieder geval die oplopende lijn onder de bodems rond de 762 punten, als de index verder terug moet dan steun rond de 755 punten met later de 738 punten als steun. Eerst de komende sessies afwachten nu en vooral het best mogelijke momentum zien te zoeken om uit de long posities te stappen die open staan voor de leden.

Weerstand nu eerst het 50-daags gemiddelde dat rond de 778 punten uitkomt, later de 782-783 punten met daarboven snel de 790 punten als richtpunten naar omhoog. De topzone tussen de 800,5 en de 804,5 punten wordt daarna een redelijk zware weerstand voor de AEX index.

DAX index:
De DAX kreeg het behoorlijk lastig vrijdag en zet zelfs een laagste stand neer op 14.984 punten. De index test de bodem en dus de steun van maandag 20 september maar die kon de index opvangen. We zien nu ook een test van het 200-daags gemiddelde dat rond de 15.000 punten uitkomt. Wat betreft de DAX dus rond die 15.000 punten grens een zeer belangrijke steun waar de index beter niet onder geraakt de komende week, er kwam richting het slot wel herstel op gang zodat de DAX er 156 punten boven sluit (15.156 punten). Maar toch, opletten nu want ik noem slechts 1 steun en dat is die 15.000 punten, eronder kunnen de luiken open gaan richting eerst de 14.800 en later de 14.400 punten.

Weerstand nu eerst de 15.300 punten met later de 15.500-15.550 punten zone. Daarboven de 15.700 en de bekende 15.810 punten. Denk eraan dat het ook omhoog snel kan gaan, dat hebben we vorige week duidelijk kunnen zien. Ik denk aan nog een 2 tal dagen dat de markt zich kan herstellen, we kunnen dan weer zoeken naar een short positie.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kwam bijna tot de bekende steun die rond de 14.210 punten wacht maar kon zich herpakken richting het slot, de bodem lag op 14.324 punten vrijdag. Goed opletten nu want na het slot van vrijdag kunnen er nog 2 positieve sessies volgen, de index kan dan terug richting de 14.800-14.850 punten waar de we lijn onder de bodems vanaf juni zien uitkomen, eerst was dat een belangrijke steun, nu een zware weerstand. Hou die zone dus in de gaten, later weerstand rond het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 14.910 punten uitkomt met daarboven de 15.000 punten als weerstand.

We zien nu de bodem van vrijdag rond de 14.320-14.325 punten als eerste belangrijke steun, later de 14.210 punten waar de toppen van april en juni wachten als steun. Daarna zien we verder wat betreft het verloop van de Nasdaq.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
September werd mooi afgerond met winst, de maand oktober werd opgestart en op een mooi momentum heb ik wat kleine posities opgenomen op wat indices en bij Guy Trading ook op een aandeel. Nu is het zoeken naar een moment om uit te stappen en daarna uit te kijken of we via een verkoop van de rally weer een kleine short positie kunnen opnemen. Zoals ik al aangaf verwacht ik een herstelbeweging die op de avond op Wall Street start en dan 2 dagen erna doortrekt, daarna kan de daling terugkeren. Die strategie zet ik nu op voor de leden en er lopen vanaf de bodems enkele kleine long posities.

Om mee te doen met de nieuwe posities en de start van de maand oktober kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.