Beursdagboek Trader Guy 30 september 2021, 08:37

...

Verkoopdruk blijft aanwezig, vandaag nieuwe poging tot herstel

30 september 2021, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een poging tot herstel was er wel, vanmorgen ook trouwens, maar de markt blijft onder druk staan voorlopig. De Nasdaq maakt zelfs een nieuwe bodem terwijl Europa een sterke start volledig moest inleveren en dat tot 2 keer toe gedurende de sessie. De AEX sluit iets hoger, de DAX haalde er nog 116 punten winst uit. Vandaag bij de hogere start maar eens kijken of de plussen kunnen worden vastgehouden.



Update donderdag 30 september:
En weer kregen we een volatiele sessie maar eens dat begint zien we vrijwel altijd een reeks met zeer volatiele dagen tot dat de markt weer wat tot rust komt. Gisteren was er een poging tot herstel maar die werd helemaal verkocht, bij de ene index of sector meer dan bij een andere maar toch, men is er niet gerust op momenteel. Ook vanmorgen zien we via de voorbeurs indicaties een hogere opening maar het is weer de vraag of dat kan doorzetten richting het slot van de markt, dat was gisteren niet het geval dus twijfel ik ook vandaag of het gaat lukken. Eerst zal er een duidelijke bodem moeten staan en volgens mij zijn we daar nog niet.

Liever zie ik het andersom, richting het slot al een fors herstel dat de dag erop wordt door gezet en niet zoals nu dat veel indices op de laagste stand sluiten en dan de dag erop positief van start gaan. Het is dus wachten op dat moment want nu we richting het slot druk op de markt zien komt zeer waarschijnlijk al door een deel Margin Calls ofwel de verplichte verkoop om de dekking van overbeladen portefeuilles glad te strijken. Dat is nog niet massaal maar volgens mij begint dat toch al op gang te komen en daarom zie je de grote verkoopdruk dicht bij het slot van Wall Street. We weten ook dat die zwaar overwogen portefeuilles grotendeels in de tech aandelen zitten en daarom is er nu meer verkoopdruk binnen de tech sectoren.

We gaan het zien, nu even geen posities op de indexen maar ik zoek wel snel een momentum om in te stappen waar het kan. Bij een forse opleving mogelijk naar wat kleine short posities kijken. We houden de leden zeker op de hoogte in de loop van de dag of morgen.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we dat er een poging tot herstel kwam maar die werd weer verkocht richting het slot, de wat sterkere indices zoals de Dow Jones en de DAX sluiten wat hoger, ook de S&P 500 en de AEX wisten zich wat te herpakken maar de Nasdaq en de SOX verloren opnieuw na de stevige terugval van maandag. De markt blijft zwak, dat is een feit ...

Dow Jones:
De Dow Jones kon zich wat herpakken maar de index sluit wel 200 punten onder de hoogste stand van de sessie. De verkoopdruk blijft aanwezig al zien we de Dow Jones nu wel wat sterker dan veel andere indices. We gaan zien of de Dow Jones vandaag een nieuwe poging omhoog kan vasthouden en zo het herstel door kan zetten. Let ook vandaag weer op het bekende "Sell the rally" moment, dat kan makkelijk opnieuw gebeuren.

Steun nu de 34.000 en de 33.600 punten waar de bodem van vorige week maandag uitkomt. Weerstand nu de 34.500-34.600 punten, later de 34.750 punten en de 35.000 punten waar het 50-daags gemiddelde nog altijd uitkomt.

AEX index:
De AEX begon sterk maar moest de winst snel weer inleveren, ASML lag er zeer volatiel bij met eerst nog tot €16 in de plus maar het slot lag opnieuw €17,5 lager. Dat laat de AEX wel bewegen gedurende de dag want de index kon tot 10 punten in de plus geraken maar sluit met 2 punten winst. De AEX leunt opnieuw op het 50-daags gemiddelde dat we rond de 777 punten zien uitkomen nu.

Weerstand nu eerst de 782-783 punten met daarboven snel de 790 punten. Later de topzone tussen de 800,5 en de 804,5 punten als weerstand voor de AEX index. Steun zien we nu eerst rond de 772-773 punten, later de 755 punten als steun. We zien ook rond de 738 punten een stevige steun waar de AEX absoluut niet onder mag sluiten.

DAX index:
De DAX herpakt zich sterk en loopt vanmorgen voorbeurs weer voorzichtig op richting de 15.500-15.550 punten zone. We zien daar nog altijd de redelijk zware weerstand maar we merken ook dat de index er bij positieve dagen makkelijk boven geraakt. Later weerstand rond de 15.700 punten waar er een top uitkomt maar waar we ook het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Daarna de bekende 15.810 punten als weerstand.

Steun nu eerst de 15.300 punten met later de bodem van maandag net boven de 15.200 punten en de bodem van de maandag ervoor rond de 15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq probeerde zich wel te herpakken maar tegen het slot moest de index er toch aan toegeven en sluit zo weer negatief. De index sluit nu zelfs onder de bodem van vorige week maandag en dat is een slecht teken voor het vervolg. We zien vanmorgen wel weer een positieve voorbeurs indicatie maar dat zegt weinig in deze negatieve fase, een rally wordt snel verkocht merken we al enkele keren. Een hogere start krijgen we waarschijnlijk vandaag maar daarna is het weer opletten voor het vervolg.

Steun nu de bodem van vorige week die rond de 14.500-14.525 punten wacht, als de index daaronder terecht komt dan ligt de weg open richting de 14.210 punten waar we de toppen van voor de maand juli zien uitkomen. Daarna zien we verder wat betreft het verloop en de volgende richtpunten. Weerstand nu eerst de lijn onder de recente bodems rond de 14.750 punten, later de 15.000 en de 15.100 punten. Let tussendoor ook op het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.915 punten uitkomt.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
De posities werden verkocht gisteren zonder verlies, ongeveer op vlak zodat we nu weer zonder posities zitten en opnieuw een momentum kunnen kiezen om in te stappen. Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.