Beursdagboek Trader Guy 28 september 2021, 08:11

...

Sector rotatie gaande, tech lager andere sectoren hoger

28 september 2021, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De week begon goed tot er divergenties op gang komen tussen vooral de tech sectoren en de traditionele sectoren, zo sluiten de Nasdaq, de Nasdaq 100, de SOX index en de AEX index wat lager terwijl de Dow Jones, de DAX en vooral de Dow Transport index met een plus de week begonnen. Zo trekken de indices die eerst nog achter bleven de scheve situatie wat recht, het is nu de vraag of alles weer richting de toppen zal geraken of zal de correctie doorzetten en nu bij alle indices na een week zoeken naar richting?



Update dinsdag 28 september:
Opvallend was dat ASML fors moest inleveren, het aandeel verloor 3% en blijft een stempel drukken op de AEX index, zelfs de 5% winst bij Shell en 4,5% bij ING kunnen de AEX niet in de plus houden. Het bracht wel wat tegengas op de terugval van ASML maar toch blijft dat aandeel de richting bepalen. Als de tech sector zich wat kan herpakken dan zal de AEX snel weer richting die 800 punten oplopen denk ik. Dat zien we later deze week wel, Shell gaat er sterk op vooruit trouwens de afgelopen dagen want het aandeel breekt door de weerstand die rond de €17,5 uitkwam.

Wall Street wat verdeeld door de tech sector maar toch zien we dat er bepaalde sectoren die waren achtergebleven weer aantrekken. Ook de olie-energie sector en de Transport sector kennen een sterke dag, de Dow Transport won 130 punten (1%) en staat nu zo'n 500 punten ofwel 3,5% boven de bodem van afgelopen week. Verder doen de financiële waarden het heel goed na de FED, zo zien we de banken sector maandag 2,5% hoger en staat de index nu al zo'n 12% boven de bodem van vorige week maandag. We zien dat beleggers meer naar de achtergebleven sectoren overstappen en de dure tech sector even laten voor wat het is. Bij een diepere dip kan de tech wel weer worden opgekocht uiteraard zodat Wall Street alsnog in de breedte een test van de topzone inzet.

Vanmorgen zien we dat de tech weer wat moeite toont, de Dow Jones future en de S&P future staan wel in de plus nu. Wat betreft Europa kan er ook een wat hogere opening komen.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht is duidelijk te zien dat de AEX, de Nasdaq en de SOX wat inleveren, de Dow Jones en de DAX geraken wel wat hoger. Ook de S&P 500 moet maandag wat inleveren.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt door en test het 50-daags gemiddelde maar sluit er nog net onder, voor een uitbraak zal de Dow boven de 35.000 punten moeten sluiten de komende dagen.

Weerstand nu de 35.000 punten, later de topzone rond de 35.600-35.650 punten. Steun zien we nu rond de 34.600 punten, later de 34.500 en de 34.000 punten als steun.

AEX index:
De AEX begon nog sterk aan de week maar moest weer inleveren later op de dag, de 800 punten blijft wel nog een hindernis voorlopig en de top net onder de 805 punten blijft een uitdaging al weten we dat het bij de AEX snel kan gaan, zeker als ASML na de forse terugval weer opkrabbelt. Weerstand nu die 800-801 en de 804-805 punten, dat blijft een zware zone.

Steun nu eerst de 782 en daar niet ver onder het 50-daags gemiddelde rond de 775 punten. Deze niveaus houden we eerst in de gaten, eerst maar even bekijken wat de markten gaan doen de komende sessies.

DAX index:
De DAX bleef positief maandag, dat komt voor het grootste deel omdat er in de index veel industrie aandelen zitten. Dat was samen met de financiële waarden de motor achter de recente stijging van de index. Belangrijk blijft dat de DAX boven die 15.500 punten blijft voor wat betreft het verdere verloop.

Steun nu de bekende zone 15.500-15.550 punten met daaronder de 15.300 punten. Later de bodem van vorige week maandag rond de 15.000 punten als belangrijke steun. Weerstand zien we eerst rond de 15.700 punten, later de belangrijke 15.810 punten en de topzone rond de 16.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest inleveren maandag en zelfs even behoorlijk, de index verloor uiteindelijk 0,5%. Het blijft nu wat moeilijker want de steunlijn komt wat dichterbij en de index leunt op het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.910 punten uitkomt nu. Steun dus die 14.900 punten, later de lijn onder de bodems rond de 14.800 punten. Onder de 14.800 punten ziet het er veel slechter uit maar zo ver is het nog niet.

Weerstand nu de 15.000 punten, later de 15.125 (20-MA) en de 15.200 punten. Pas boven die 15.200 punten ligt de weg weer open richting de topzone die we rond de 15.400 punten zien.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen geen posities meer nu voor de leden maar zodra ik een leuk momentum zie zal ik weer instappen. Zodra u lid wordt kunt u mee met de nieuwe posities. Om mee te doen kan dat nu via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.