Beursdagboek Trader Guy 1 oktober 2021, 07:23

...

Druk op markten blijft aanhouden, oplevingen worden verkocht nu

1 oktober 2021, 07:23 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Opnieuw een poging tot herstel die op niks uitpakt, enkele indices staan nu al onder de bodem van vorige week maandag. Aan de andere kant komt er nu wel een moment waar men de markt weer kan oppakken als we naar de vorige correcties kijkt maar van een 10% correctie kunnen we nog niet spreken. Dus er kan een koopgolf komen die het even een dag of 2-3 kan volhouden maar daarna kan de markt mogelijk nog een stapje lager. Daarom gaf ik gisteren al aan, het herstel moet in de 2e helft van de sessie komen en het slot moet dan op het hoogste punt uitkomen. Tot nu toe lukt dat nog niet, zowel in Europa als op Wall Street sluiten de indices weer rond de laagste stand van de sessie.Update vrijdag 1 oktober:
De markt blijft zwak en elke opleving wordt nu verkocht en dan ook nog met de nodige kracht. De reden daartoe is dat er toch al behoorlijk wat Margin Calls komen tijdens het laatste uur van de sessie op Wall Street. Op zich is dat een goed teken want dan verdwijnt een groot gedeelte van het slechte ofwel geld wat er teveel mee wordt gegokt uit de markt. Zo fors belenen op een portefeuille is niet de bedoeling maar tijdens de enorme rally werd dat helaas massaal gedaan door onervaren en hebzuchtige nieuwe beleggers. Het woord Buying Power klonk voor die groep als muziek in de oren.

Enfin, even het slechte geld eruit en bij sommige sectoren en vooral bij enkele enorm populaire aandelen zien we wat er dan kan gebeuren. We kunnen ASML als voorbeeld nemen voor onze regio, veel beleend geld (op een aandelen portefeuille) moest eruit en dat gaat dan vanzelf. Een aandeel als ASML kan dan een enorm diepe duik maken en voor velen is het helaas zo dat ze met lege handen achterblijven door te fors in te zetten op de hausse van ASML of andere aandelen op Wall Street waar hetzelfde probleem gaande is.

Er spelen ook andere factoren mee natuurlijk, denk aan de inflatie die te fors op blijft lopen maar ook aan wat de FED zei vorige week over de rente. We zien dan ook dat de rente in de VS behoorlijk aan het oplopen is en dat de dollar sterker wordt. Verder zien we dat de economie het wat moeilijker krijgt en dat de energieprijzen de pan uitrijzen. En met de te hoge waarderingen op de beurs lijkt het erop dat het totaal plaatje er niet best uitziet. Dat kan wel snel omslaan zodra er weer wat positieve bullet points naar voren komen, na een diepe duik zijn herstelbewegingen van 2-3 tot zelfs 5% heel goed mogelijk. We moeten dus kalm blijven, een goed momentum zien te vinden en vooral niet te grof inzetten met posities. Er komen wel weer mooie kansen de komende dagen ...

We gaan het zien, nu even geen posities op de indexen maar ik zoek wel snel een momentum om in te stappen waar het kan. De maand september heb ik goed kunnen afronden, ik bleef vooral voorzichtig wat betreft de posities maar er werd een mooie winst behaald, dat kan ook met kleine posities zoals u merkt.

Bij een forse opleving kijk ik mogelijk weer naar wat kleine short posities kijken of mocht de markt nog wat verder zakken kan ik een kleine long positie overwegen. We houden de leden zeker op de hoogte in de loop van de dag of morgen.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we opnieuw een rode streep omlaag bij alle indices. De bodems van vorige week maandag worden nu getest, we zien dat al bij de S&P 500, de Dow Jones, de AEX index, de Nasdaq en de SOX. Opletten de komende dagen met deze volatiliteit want de bewegingen in beide richtingen zijn dan fors terwijl ook de dalingen snel gaan. Op dagen als deze kunnen we de markt zelfs fors in 2 richtingen zien bewegen. Let erop dat we vandaag mogelijk op de hoogste stand kunnen sluiten na eerst weer een daling, dat zou ervoor kunnen zorgen dat de marken een dag of 2 tot 3 omhoog kunnen.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakte zich na de FED behoorlijk maar moet nu ook alles weer inleveren na een slechte dag donderdag waar de index 550 punten moest inleveren. De bodem van vorige week maandag wordt getest nu, let op de 33.800 punten als volgend richtpunt en waar de index beter nu onder moet sluiten. Indien wel dan wacht rond de 33.350 punten een volgende steun die normaal gezien sterker moet zijn, het 200-daags gemiddelde wordt dan opgezocht en daar kwam de Dow Jones al heel lang niet meer op terecht. Steun nu dus die 33.800 punten met later de meest belangrijke steun rond de 33.350 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 34.300 punten, later rond de 34.500 en de 34.975 punten (50-daags gemiddelde). De markt is zeer volatiel, dat hebben we vorige week al gemerkt want ook toen kwam de Dow Jones op die 33.800 punten terecht maar 4 sessies later stond de index al even weer op 35.000 punten. Ik noem de steun en de weerstand maar de markt zal moeten beslissen over de komende dagen.

AEX index:
De AEX zakt weer terug tot de bodems van vorige week en die van midden september, in vergelijking met andere indices staat de AEX nog hoog maar aan de andere kant is er ook al zo'n €120 van de koers af en dat is maar liefst 16%. Opletten voor een bodem bij ASML want er zal ergens een draai moeten komen bij dat meest belangrijke aandeel binnen de AEX. De index sluit nu ook onder het 50-daags gemiddelde en lijkt onderweg naar de onderkant van het oplopende trendkanaal. Steun nu rond de 763 punten, later zien we rond de 755 en de 738 punten steun.

Weerstand nu eerst de 782-783 punten met daarboven snel de 790 punten. Later de topzone tussen de 800,5 en de 804,5 punten als weerstand voor de AEX index.

DAX index:
De DAX lijkt het ook op te geven, woensdag kwam er wat herstel, donderdag begon de index ook nog redelijk maar richting het slot ging het luik weer open en verloor de index ruim 100 punten. Vanmorgen zien we nog meer druk omlaag voorbeurs. We letten nu vooral op de 15.000 punten als steun, de index komt daar weer in snel tempo naartoe en een test zou vandaag wel eens kunnen. Rond die 15.000 punten zien we wel een stevige steun nu, naast de lijn onder de bodems van midden september, midden juli en die van april en mei komt daar nu ook het 200-daags gemiddelde uit. Hoe dan ook, de 15.000 punten zal voor de DAX een uitdaging worden na dat deze steun eventueel wordt getest. Later pas steun rond de 14.800 en de 14.450 punten.

Weerstand nu eerst de 15.300 punten met later de 15.500-15.550 punten zone. Daarboven de 15.700 en de bekende 15.810 punten. Denk eraan dat het ook omhoog snel kan gaan, dat hebben we vorige week duidelijk kunnen zien.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zakt nu onder de bodem van vorige week maandag en sluit nu op de bodem van 19 augustus. We zitten nu ook niet zo ver meer van de oude toppen (april en juni) die rond de 14.210 punten uitkomen en dat blijft hoe dan ook een zeer belangrijke steun. Nu even bekijken of dat punt nog wordt getest de komende dagen.

We zien nu alleen steun rond het huidige niveau wat rond de 14.400-14.450 punten uitkomt, later ligt de weg helemaal open richting de 14.210 punten waar we de toppen van april en juni zien uitkomen. Daarna zien we verder wat betreft het verloop van de Nasdaq. Weerstand nu eerst de 14.600 punten met daarna de lijn onder de recente bodems rond de 14.800 punten, later zien we het 50-daags gemiddelde als weerstand rond de 14.910 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
September afgerond, er lopen nu geen posities meer maar ik verwacht wel weer een instapmoment en dan ofwel long rond een diepe bodem ofwel short op een nieuwe poging omhoog die minimaal 2 a 3 sessies duurt. Om mee te doen met de nieuwe posities en de start van de maand oktober kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.