Beursdagboek Trader Guy 29 september 2021, 08:54

...

Stevige terugval, Nasdaq verliest ruim 400 punten

29 september 2021, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een grote daling deze keer met toch wel een zeer diepe terugval van enkele sectoren waaronder vooral de technologie aandelen, de Nasdaq verloor ruim 400 punten en we moeten heel ver terug op de grafiek om nog een keer zo'n streep omlaag te zien. De AEX duikt onder de 782 punten steun, de Dow Jones verloor 1,6%. Ook de DAX sluit onder 2 belangrijke steunpunten, de 15.500 en de 15.300 punten waardoor mogelijk de weg open ligt richting de 15.000 punten steun ofwel de bodem van vorige week.



Update woensdag 29 september:
Opvallend was de terugval van de indices wel na de zeer positieve dagen na de FED van vorige week, de indices die er nog sterk bijlagen zoals de AEX en de SOX index verloren behoorlijk maar de grootste daling zien we bij de Nasdaq en de Nasdaq 100. We schrikken wel van de daling in punten maar omdat de recente rally de indexen al zo hoog zette valt het procentueel nog mee. Het is wel een tijd geleden dat we -2% of zelfs bijna -3% hebben gezien, wel kwam er na zo'n daling altijd vrij snel weer een fors herstel op gang en vraag ik me nu ook af of we niet weer hetzelfde gaan krijgen de komende dagen.

Vanmorgen zien we in ieder geval al een poging tot herstel op gang komen via de voorbeurs indicaties maar er is nog geen indicatie dat het ook zal doorzetten. Daarvoor is het nog te vroeg, de markt kan weer de rally verkopen maar zoals we vorige week hebben gezien kan het zijn dat een groot deel van de daling wordt weg gewerkt. Dat de markten volatiel blijven lijkt me duidelijk en dat zowel in een herstel beweging als ook met een daling. We moeten rustig blijven en waar het kan een momentum zien te krijgen waar we wat kunnen doen. Gisteren heb ik dan ook wat kleine long posities opgenomen om alvast te anticiperen op een korte maar krachtige opleving. Later kan ik eventueel weer draaien naar short maar ik blijf voorzichtig en hou de posities klein met een stoploss eronder.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht nu een stevige streep omlaag bij alle indices, geen divergentie deze keer al zien we bij de Dow Jones een wat mildere terugval. De indices sluiten ook allemaal onder hun 50-daags gemiddelde wat een slecht signaal is voor het vervolg. Behalve de DAX en de Dow Jones komen zowel de AEX, de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index uit rond de bodem van vorige week maandag.

Dow Jones:
De Dow Jones veegt in 1 sessie een groot deel van de winst van eind vorige week weg, de index staat nog altijd onder het 50-MA maar we zien dat de index het relatief beter doet dan de rest. De Dow Jones staat nu ergens in het midden tussen de top van maandag en de bodem van vorige week maandag.

Steun nu de 34.000 en de 33.600 punten waar de bodem van vorige week maandag uitkomt. Weerstand nu de 34.500 punten, later de 34.750 punten en de 35.000 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

AEX index:
De AEX verliest fors en staat weer een heel eind onder de 800 punten waar de index maandag nog even op terecht kwam. De bodem van vorige week maandag werd meteen opgezocht en die zien we net boven de 770 punten. Dat wordt meteen de eerste belangrijke steun voor de AEX index, later komt de 760 en de 755 punten als steun in beeld.

Weerstand nu de 782 en de 790 punten met later de topzone tussen de 800,5 en de 804,5 punten.

DAX index:
De DAX moet er ook aan geloven en duikt zo meteen onder de 15.500 punten en daarna onder de volgende steun rond de 15.300 punten. De volgende steun wordt nu de bodem van vorige week maandag en die komt uit rond de 15.000 punten. Een slechte dag voor de DAX en meteen werden er 2 belangrijke steunpunten doorbroken.

Weerstand nu eerst de 15.300 punten, later de bekende zone 15.500-15.550 punten en de 15.700 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Verder nog de 15.810 en de topzone rond de 16.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet een stevige rode streep neer op de grafiek, we zien een daling onder de steunlijn onder de recente bodems en het lijkt erop dat de Nasdaq richting de 14.210 punten wil waar we de oude toppen van voor de uitbraak in juni zien uitkomen. Zo ver is het nog niet want de volatiliteit kan bij positieve sessies ook enorm uitpakken zodat er een grote herstel sessie tussen kan zitten. Dat kan zelfs 2 tot 3 sessies worden net zoals wat we vorige week hebben gezien.

Steun nu de bodem van vorige week die rond de 14.525 punten wacht, als de index daaronder terecht komt dan ligt de weg open richting de 14.210 punten. Daarna zien we verder wat betreft het verloop en de volgende richtpunten. Weerstand nu eerst de lijn onder de recente bodems rond de 14.750 punten, later de 15.000 en de 15.100 punten. Let tussendoor ook op het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.915 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen wat kleine posities voor de leden nu, zodra u lid wordt kunt u nog mee met de nieuwe posities. Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.