Beursdagboek Trader Guy 27 september 2021, 08:10

...

Markt wil de week positief starten

27 september 2021, 08:10 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Zo te zien krijgen we een positieve start van de nieuwe week, de laatste van september alweer, een zeer volatiele maand met bewegingen in beide richtingen en behoorlijk fors en snel ook nog. Vanmorgen zien we hogere futures op Wall Street, de indicatie voor vandaag begint dus positief. In Duitsland zijn de verkiezingen achter de rug en het is niet meer de partij van Merkel die het voor het zeggen heeft, de politiek zal er wat veranderen dus, de DAX laat een plusje zien voorbeurs na de terugval van vrijdag.Update maandag 27 september:
Na de bodem van vorige week maandag een sterk herstel, vrijdag kwam er wel even een terugval maar Wall Street wist zich wel weer op te trekken om vlak tot iets hoger te sluiten. Europa bleef wel met verlies achter en de AEX verloor best veel ten opzichte van de rest. Dat kwam vooral weer door ASML dat €14 moest inleveren en dat hakt erin bij de AEX. Ook de DAX moest wat inleveren vrijdag, dat kwam vooral door de valse start op Wall Street waar eerst ook alles lager stond.

Vanmorgen zien we herstel in Europa en Wall Street laat via de futures ook een plus zien zodat alles er weer wat beter voorstaat. Het is afwachten of de DAX door die 15.810 punten geraakt, de AEX weer de 800 punten zal doorbreken en of Wall Street doortrekt omhoog om het V-herstel vanaf de bodem af te maken. Als dat een feit wordt dan moeten we mogelijk rekening gaan houden met een nieuwe aanval op de recordstanden. We staan er na nog een positieve sessie dan niet zo ver meer onder.

Ik zag het vrijdag al aankomen, de posities heb ik dan ook tijdens de terugval gesloten om zo richting het weekend even uit de markt te blijven. We hadden wat short posities open staan en die heb ik gesloten met een klein verlies, dat maakt weinig uit voor het resultaat dat we deze maand (september) hebben staan want het blijft desondanks de forse bewegingen positief. Zoals ik al meerdere keren heb aangegeven moeten we in deze markt opletten met wat we doen, goed nadenken als er posities worden opgenomen en vooral ook op tijd een zo goed mogelijke beslissing nemen. We kunnen nu weer op zoek naar een mooi momentum om wat te doen, we hebben geduld daarvoor ... Meedoen kan door lid te worden uiteraard.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht valt het op dat Wall Street na een kleine terugval vrijdag toch hoger sluit, de Dow Jones en de S&P 500 sluiten hoger terwijl de Nasdaq en de SOX iets moeten inleveren maar dat is slechts 0,1%. In Europa wel wat meer verlies, de AEX verloor 1,15% terwijl de DAX 0,72% moest inleveren. Op zich moeten we afwachten wat het vervolg brengt, krijgen we een lagere top of gaan de indices via een V-bodem wel weer snel naar nieuwe records? We gaan meer duidelijkheid krijgen deze week over de richting, dat is een feit en waar het kan zal ik er wat mee doen.

Dow Jones:
De Dow Jones spurt in 2 dagen behoorlijk omhoog en sluit boven de bekende weerstand die we rond de 34.500 punten zien uitkomen. Dat is nog net onder het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 34.990 punten wacht. Weerstand nu het 50-MA met daarboven de 35.500 punten.

Steun nu eerst de 34.500 punten, later 34.250 en de 34.000 punten. De bodem van maandag wordt dan de volgende steun en die zien we rond de 33.600 punten. De index staat nu al bijna 1200 punten boven de laagste stand van vorige week maandag, aan volatiliteit geen gebrek dus.

AEX index:
De AEX trok door tot boven de 800 punten donderdag maar moest vrijdag weer behoorlijk wat inleveren met een slot op 791,5 punten. De eerste weerstand is nu de top van donderdag rond de 801-802 punten met later de top van vrijdag 17 september die we rond de 805 punten zien. Bij een stevige doorbraak van de 800 punten grens op slotbasis kan de AEX de weerstandslijn over de toppen opzoeken die nu rond de 812 punten uitkomt.

Steun nu de 790 punten, later de 782 en het 50-daags gemiddelde rond de 774 punten. Deze niveaus houden we eerst in de gaten, eerst maar even bekijken wat de markten gaan doen de komende sessies.

DAX index:
De DAX moest weer wat inleveren vrijdag maar de index blijft wel boven de 15.500 punten waar de bekende steun uitkomt. We zien dat het herstel vanaf de bodem rond de 15.000 punten van vorige week maandag behoorlijk was en zelfs even tot het 50-MA geraakte dat rond de 15.700 punten uitkomt. Weerstand nu eerst dat 50-MA rond de 15.685 punten met later de bekende weerstand rond de 15.810 punten. Later mocht de DAX verder doorstoten zien we de topzone rond de 16.000 punten. als weerstand.

Steun nu de bekende zone 15.500-15.550 punten met daaronder de 15.300 punten. Later de bodem van vorige week maandag rond de 15.000 punten als belangrijke steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq bleef vrijdag nagenoeg onveranderd na eerst een terugval, de index blijft zo in ieder geval boven het 50-daags gemiddelde. Vanaf de bodem van vorige week maandag op 14.530 punten zien we in ieder geval een stevige rebound want we sluiten al zo'n 500 punten boven. De komende dagen worden weer belangrijk voor wat betreft de Nasdaq en Wall Street.

Rond de 15.100-15.125 punten weerstand met daar net boven de 15.200 en de topzone rond de 15.400 punten. De Nasdaq blijft wel nog een eindje onder het record maar in deze volatiele markt kan het zoals we merken heel snel gaan.

Steun nu de 15.000 punten met daaronder de 14.800 punten, later de 14.700 punten waar we de steunlijn onder de recente bodems nu zien uitkomen. De bodem van vorige week maandag die uitkomt op 14.530 punten wordt dan het volgende richtpunt, we kunnen het niet uitsluiten in deze markt want de volatiliteit blijft groot.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen geen posities meer nu voor de leden maar zodra ik een leuk momentum zie zal ik weer instappen. Zodra u lid wordt kunt u mee met de nieuwe posities. Om mee te doen kan dat nu via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.