Beursdagboek Trader Guy 28 december 2021, 08:25

...

Recordrace op Wall Street, AEX wil weer naar de 800-802 zone

28 december 2021, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De week start sterk met opnieuw een record voor de S&P 500 die nu al op 4791 punten sluit, de SOX geraakt ook tot een nieuwe all time high met een slot op 4039 punten terwijl de Dow Jones op slotbasis bijna een nieuw record bereikt. Ook de Nasdaq stoot door en is op zoek naar een nieuw record, een sterk begin van de nieuwe week op Wall Street waar alles zo hoog mogelijk 2021 wil afsluiten. Ook in Europa een mooie start van de week, de AEX geraakt tot 797 punten terwijl de DAX zelfs de weerstand 15.810 punten doorbreekt op slotbasis. Er lijkt geen vuiltje meer aan de lucht maar juist dan moeten we op gaan letten, het ziet er nu een beetje te mooi uit naar mijn beleving.Update dinsdag 28 december:
Alles start de week hoger met opnieuw records bij enkele indices, de S&P 500 komt nu al dicht bij 4800 punten uit met het slot op 4791 punten, de SOX zet dus ook een nieuw record neer boven de 4000 punten. Het sentiment blijft sterk en dat komt door dat men minder bang is voor de omicron variant van het corona virus. Toch nog opletten want we zijn er nog lang niet vanaf ook al lijkt het wel zo te zijn. De markten vinden het allemaal wel goed zo lijkt het al zitten we nu in een fase waar we op moeten letten. Er komen nogal wat dingen samen nu waaronder het positieve gevoel samen met alsnog een eindejaar rally en die nieuwe records die er staan. Allemaal positief voor het sentiment maar we weten ook dat zoiets heel snel kan omslaan op een onverwacht moment.

Moeten we nu het risico al nemen om short posities op te nemen? Het zou kunnen maar na de uitbraak van meerdere indices is dat nog wat te gevaarlijk. Aan de andere kant zijn we te laat om long posities op te nemen, ook dat is nu te risicovol want ook al is de flow goed toch moeten we voorzichtig blijven gezien het verloop van de markten de afgelopen weken. We willen graag wat doen maar tot nu toe krijg ik de kans niet door dat alles nog te onzeker is en blijft ook al trekt de markt je soms in een bepaalde richting en dus in een bepaalde gedachte mee.

De posities die ik ga opnemen, of dat nu deze week of volgende week is zullen in ieder geval voor het nieuwe jaar worden zo te zien. Die neem ik dus waarschijnlijk mee naar 2022 of de posities moeten een snelle winst opleveren binnen enkele dagen hetgeen ik niet vooraf kan weten. Wel blijf ik dus rustig en de leden moeten zich geen zorgen maken, ik ben er mee bezig en wacht vooral op mijn kans om wat te doen. Nu de markten hoog en in feite veel te hoog staan wacht ik op het momentum om wat short posities op te nemen.

Er valt verder niet zoveel te melden, we zitten in een sterke fase gedreven door het positieve sentiment rondom het corona virus maar aan de andere kant blijft de markt te hoog en nu door de records zelfs nog hoger gewaardeerd. We zitten ook nog met de afbouw van de steun door de centrale banken, met de inflatie die te hoog en het eindejaar effect dat meespeelt momenteel. Allemaal zaken die de markten makkelijk omhoog kunnen krijgen maar net zo goed weer voor een stevige daling kunnen gaan zorgen eens het sentiment omslaat.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe eindejaar aanbieding, die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u dan snel in via de eindejaar aanbieding tot 1 MAART voor €25. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sterk de eerste dag van de week, de S&P 500 breekt verder uit en bereikt al bijna de 4800 punten terwijl de SOX index een nieuw record neerzet boven de 4000 punten. Ook de Dow Jones en de Nasdaq trekken door naar omhoog en komen dicht bij hun record uit nu. Een stevige eindejaar rally op Wall Street met onverwacht nog nieuwe records. Het is slechts een fractie omhoog nog voor dat ook de Dow Jones en de Nasdaq een nieuwe mijlpaal neerzetten.

In Europa staat de AEX al bijna op 800 punten, de DAX breekt boven de belangrijke 15.810 punten. Ook deze indices gaan snel nu, vorige week maandag nog de 755 punten gezien bij de AEX, de DAX kwam toen net boven de 15.000 punten uit. Je zou denken, tijd voor winstnemingen vanaf nu na deze waanzinnige rally die enkel op het sentiment van het moment loopt.

Dow Jones:
De Dow Jones loopt verder op en geraakt tot boven de redelijk zware weerstand die we door de lijn over de recente toppen zien, nu de Dow Jones daar boven uitkomt ligt de weg open richting het record dat rond de 36.500-36.550 punten zien uitkomen. Steun nu eerst rond de 36.000 punten met net daaronder de 35.750 punten als steun. Later nog steun rond de 35.500 en de 35.250 punten.

AEX index:
De AEX trekt door richting eerst de zone 800-802 punten ofwel de oude top, als de index doortrekt naar omhoog dan zien we rond de 809-810 punten de volgende weerstand. We moeten nu eerst maar eens bekijken of de AEX nog tot die niveaus zal geraken deze week. Steun zien we nu rond de 794-795 punten met later de bekende 788 en de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX lukt het om de weerstand op 15.810 punten te doorbreken op slotbasis. Op de grafiek zien we meteen ook waar deze belangrijke grens ligt, boven de 15.810 punten kan de index uitbreken en op zoek naar het record, zo niet dan moeten we weer terug richting de 15.500 punten waar nu de belangrijke steun wacht.

Steun nu na de 15.810 eerst de 15.600 en de 15.500 punten. Eerst maar bekijken wat er tussen die 15.500 en de 15.810 punten gaat gebeuren de komende sessies.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq breekt door tot boven de vorige toppen, zo ligt de weg open richting nieuwe records want de index staat daar nu minder dan 1% onder op slotbasis. Weerstand nu de 16.000-16.050 punten waar de toppen op slotbasis uitkomen. Het absolute record intraday bereikt zien we rond de 16.200 punten wat dan het volgende doel kan worden. Het zou moeten kunnen dat er nog een uitschieter komt, we bekijken het dag per dag. Voorlopig ziet de index er heel sterk uit.

Steun nu de 15.800 punten met daaronder de 15.600 punten. Verder houden we de 15.425 punten in de gaten als steun.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden. Wel beginnen we ons te richten op 2022 wat een uitdagend jaar zal worden, ook dan zal ik voorzichtig blijven zoeken naar mogelijkheden voor de leden. De eerste 2 maanden kunt u nu uitproberen voor slechts €25 ter kennismaking.

Om mee te doen kan dat nu via de eindejaar aanbieding tot 1 MAART voor €25. Schrijf u nu in via deze mooie aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)

Resultaat per jaar abonnement Systeem Trading sinds 2013:
Zoals u kunt zien hebben we een goed jaar achter de rug al hebben we veel minder transacties gedaan dit jaar, veel meer rust voor de leden en vooral meer op het momentum gehandeld en dus alleen als de markten er een reden toe gaven. Door de rust kan iedereen veel makkelijker en op tijd instappen in een positie.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.