Beursdagboek Trader Guy 27 december 2021, 08:29

...

Laatste week van 2021, nu nog even de slotstanden neerzetten

27 december 2021, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De laatste beursweek van 2021, een jaar vol met beweging en onrust maar op zich nog altijd een positief verloop voor de beurs. Afgelopen donderdag werd er zelfs nog een nieuw record neergezet bij de S&P 500 op Wall Street, andere indices komen er een stapje dichter bij. Over deze week valt er weinig te voorspellen, de rally kan stilvallen waardoor we mogelijk nog een terugval krijgen. Aan de futures is nog weinig te zien, een lagere opening maar het is wachten op Wall Street later op de dag.Update maandag 27 december:
Alles draait nog rondom meer informatie over de gevolgen van de nieuwe omicron variant die in een snel tempo terrein wint, hier en daar zijn de berichten hoopvol maar echt een uitspraak wil men er nog niet over doen. De markt reageerde daar eind vorige week positief op en het zorgde zelfs voor een record bij de S&P 500 op slotbasis. Puur op sentiment bewoog de markt vorige week richting de Kerst, we zien dat duidelijk door dat er afgelopen maandag nog bodems werden neergezet toen men nog angstig was over de gevolgen ervan. En we weten, een op sentiment gedreven markt is niet echt betrouwbaar.

Aan de andere kant zitten we natuurlijk met de laatste week van het jaar waar de beurzen nu een einduitslag neer moeten zetten om dit positieve jaar af te ronden. Dat kan de markten nog volatiel houden deze week. Vanaf volgende week maar eens bekijken of de onderliggende factoren weer een rol gaan spelen want het lijkt erop dat men die een beetje vergeet.

Afgelopen vrijdag moest de AEX het op zichzelf doen omdat de meeste grote beurzen dicht bleven door het Kerstweekend. De AEX verloor 2 punten om nog net boven de 790 punten te blijven. Afgelopen donderdag was er een sterke sessie met een nieuw record voor de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq wisten ook met een mooie plus de week af te ronden. Ook Europa sloot wat hoger met de DAX net onder de 15.810 punten de week afsloot.

Ik zal deze week rustig bekijken of er zich kansen voordoen, waar het kan zal ik een positie opnemen voor de leden. Wel is het zo dat ik tijdens deze laatste week van het jaar niet teveel risico ga nemen, we staan er goed voor dit jaar en dat wil ik in ieder geval zo houden. Volgende week start het nieuwe jaar, een uitdaging om het weer net zo goed of zelfs nog wat beter te doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe eindejaar aanbieding, die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u dan snel in via de eindejaar aanbieding tot 1 MAART voor €25. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de vorige week sterk af met een record voor de S&P 500 op slotbasis, de hoogste stand ooit werd zelfs even bereikt net boven de 4740 punten. Verder zien we dat de Dow Jones de top van vorige week bereikt en dat de Nasdaq ook weer oploop naar de toppen van begin deze maand. Opvallend is wel dat de indices nu wel enkele dagen sterk blijven liggen. Wel opletten voor de onderliggende zaken zoals de rente, de inflatie en de overwaardering van de markt. De markt blijft kwetsbaar momenteel, laten we dat niet vergeten. In Europa zetten de AEX en de DAX een stap richting de zware weerstand, bij de AEX is dat de 800-802 punten, bij de DAX de 15.810 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones loopt op tot een redelijk zware weerstand die we door de lijn over de toppen zien, als de Dow Jones daar boven uit kan breken dan komt het record weer in beeld als doel en dat zien we rond de 36.500-36.550 punten nu. Steun nu eerst de 35.750 punten, later rond de 35.500 en de 35.250 punten steun.

AEX index:
De AEX trekt door richting eerst de 795-796 punten ofwel de top van vorige week, later zien we de 800-802 punten als weerstand met net daarboven de. 809-810 punten. We moeten nu eerst maar eens bekijken of de AEX nog tot die niveaus zal geraken deze week. Dat zijn dus de niveaus omhoog, steun zien we nu rond de 788 en de 780-782 punten. Later steun rond de. 770-772 en de bodem van maandag rond de 755 punten.

DAX index:
De DAX lukt het om bijna de weerstand op 15.810 punten te bereiken waar we de bekende weerstand zien uitkomen. Op de grafiek zien we meteen ook waar de grens nu ligt, boven de 15.810 punten kan de index uitbreken en op zoek naar het record, zo niet dan moeten we weer terug richting de 15.500 punten waar nu de belangrijke steun wacht. Nog een week te gaan dit jaar, ik ben benieuwd waar de DAX op zal sluiten eind volgende week.

Steun nu de 15.500 en de 15.300 punten, later de zone 15.000-15.100 punten. Weerstand de 15.810 en de 16.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq breekt uit en loopt op tot rond de 15.650 punten wat net boven de eerste weerstand is. De volgende hindernis zien we nu rond de 15.800 punten. Later komt de top in zicht boven de 16.000 punten. We naderen snel en wie had dat gedacht na maandag toen de index even op 15.850 punten terecht kwam. We kijken dus weer omhoog maar tot waar? De stijging kwam vooral door het nieuws over de nieuwe variant van het virus maar de onderliggende zaken zijn niet verdwenen zoals de rente, de inflatie en vooral ook de hoge waarderingen van de markten. Dus opletten vanaf nu, we kennen de weerstand nu, tot waar geraakt de Nasdaq deze keer voor dat de draai er weer komt.

Steun nu de 15.425 punten met snel daaronder de 15.200 en de 15.000 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden. Wel beginnen we ons te richten op 2022 wat een uitdagend jaar zal worden, ook dan zal ik voorzichtig blijven zoeken naar mogelijkheden voor de leden. De eerste 2 maanden kunt u nu uitproberen voor slechts €25 ter kennismaking.

Om mee te doen kan dat nu via de eindejaar aanbieding tot 1 MAART voor €25. Schrijf u nu in via deze mooie aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)

Resultaat per jaar abonnement Systeem Trading sinds 2013:
Zoals u kunt zien hebben we een goed jaar achter de rug al hebben we veel minder transacties gedaan dit jaar, veel meer rust voor de leden en vooral meer op het momentum gehandeld en dus alleen als de markten er een reden toe gaven. Door de rust kan iedereen veel makkelijker en op tijd instappen in een positie.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.