Beursdagboek Trader Guy 29 december 2021, 07:55

...

Markt blijft sterk liggen, wel wat correctie bij de tech sector

29 december 2021, 07:55 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Richting het einde van het jaar merken we dat de indices vrij gemakkelijk oplopen en zelfs al records neerzetten of er nu heel dicht bij komen. Een week geleden stond alles nog dicht bij de bodem en werden er zelfs nieuwe bodems neergezet bij de AEX en de DAX, ook de Nasdaq zette een lagere bodem neer. Het moeilijke in deze markt blijft dat je met alle scenario's rekening moet houden want wie had kunnen denken dat we na vorige week maandag nu alweer records zouden neerzetten? Ja het kan en dat hebben we al een aantal keren gezien dit jaar, we kunnen niks uitsluiten, ook niet dat de markt op korte termijn weer fors zal moeten inleveren.Update woensdag 29 december:
De markt blijft dus sterk liggen en records blijven haalbaar vooral op Wall Street, daar komt nu ook de DAX bij die dicht bij de 16.000 punten uitkomt nu. Op Wall Street zien we een sterk verloop bij de Dow Jones, de index kwam even heel dicht bij het record via de eindejaar rally die nu echt op stoom komt met nog slechts 3 sessies te gaan in 2021. De S&P 500 en de Nasdaq moesten wel wat inleveren door winstnemingen en vooral ook door hoogtevrees na de rally op sentiment van de afgelopen dagen.

Wat er de komende sessies gaat gebeuren weet ik uiteraard niet, we hebben vaker een sterke aanloop richting oud en nieuw gezien maar tijdens de laatste dag worden de zaken dan toch even geschikt om de slotstand van het jaar neer te zetten. Het kan er op zo'n laatste dag best heftig aan toe gaan, een soort stevige expiratie want daar draait het uiteindelijk om, op welke stand gaan we het jaar afsluiten. Op een record? Of toch even een eindje eronder om dan het jaar goed te starten volgende week tijdens de start van 2022? Iets doen in deze fase is dan ook moeilijk, we kunnen beter wachten op een goed momentum voor we wat gaan doen.

Zorg wel dat u erbij bent want het jaar 2021 is nu afgerond, op naar 2022 waar ik volgende week of eind deze week al de eerste posities kan opnemen voor het nieuwe jaar. Als u dan vanaf het begin meedoet dan mist u niets en doet u mee met alles wat ik doe in 2022.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe eindejaar aanbieding, die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u dan snel in via de eindejaar aanbieding tot 1 MAART voor €25. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street liet deze keer wat divergentie zien, de Dow Jones sluit hoger, de S&P 500 bleef nagenoeg onveranderd terwijl de Nasdaq en de SOX index een stapje terug moeten. In Europa zien we dat de AEX net boven de 800 punten geraakt terwijl de DAX ver boven de 15.810 punten sluit en zo op zoek kan naar de bekende 16.000 punten. De markt blijft dus sterk liggen maar vanaf nu moeten we rekening gaan houden met de weerstand bij veel indices, de toppen komen in beeld bij de Dow Jones, de DAX en de Nasdaq.

Dow Jones:
De Dow Jones loopt verder op en geraakt tot boven de redelijk zware weerstand die we door de lijn over de recente toppen zien, nu de Dow Jones daar boven uitkomt ligt de weg open richting het record dat we rond de 36.500-36.550 punten zien uitkomen. De index test deze topzone wel even maar wist niet door te zetten om een nieuwe all time high neer te zetten. De top wordt nu de weerstand, die komt uit rond de 36.500-36.550 punten

Steun nu eerst rond de 36.000 punten met net daaronder de 35.750 punten als steun. Later nog steun rond de 35.500 en de 35.250 punten.

AEX index:
De AEX trekt door richting de zone 800-802 punten ofwel de oude top die in september voor weerstand zorgde, als de index doortrekt naar omhoog dan zien we rond de 809-810 punten de volgende weerstand, later de 818-820 punten als mogelijk doel. We moeten nu eerst maar eens bekijken of de AEX nog tot die niveaus zal geraken deze week, zoals ik al aangaf moeten we met alles rekening houden.

Steun zien we nu rond de 794-795 punten met later de bekende 788 en de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX lukt het om de weerstand op 15.810 punten te doorbreken en de index lijkt onderweg naar de 16.000 punten nu. Op de grafiek zien we nog steeds waar de belangrijke grenzen liggen, boven de 15.810 punten kan de index verder uitbreken richting de record niveaus, zo niet dan moeten we weer terug richting de 15.810 en de 15.500 punten waar nu de 2 belangrijke steun niveaus wachten.

Steun na de 15.810 eerst de 15.600 en later de 15.500 punten. Eerst maar bekijken wat er tussen die 15.500 en de 16.000 punten gaat gebeuren de komende sessies.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq komt na de sterke sessies, een reeks van 4, even op adem en een record zat er nog niet in. Wel breekt de index uit, ofwel we zien een duidelijke poging daartoe. De Nasdaq komt wel pas helemaal vrij boven de 16.000 punten want dan wordt het record denk ik snel opgezocht en dat wacht rond de 16.200 punten. Let er wel op dat het een intraday piek is, dus niet op slotbasis. Wel blijft het een doel voor de Nasdaq. Weerstand nu eerst die 16.000 punten met daar snel boven de absolute top rond de 16.200 punten.

Steun nu de 15.600 punten met daaronder de 15.500 punten. Verder houden we de 15.425 punten in de gaten als steun.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden. Wel beginnen we ons te richten op 2022 wat een uitdagend jaar zal worden, ook dan zal ik voorzichtig blijven zoeken naar mogelijkheden voor de leden. De eerste 2 maanden kunt u nu uitproberen voor slechts €25 ter kennismaking.

Om mee te doen kan dat nu via de eindejaar aanbieding tot 1 MAART voor €25. Schrijf u nu in via deze mooie aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)

Resultaat per jaar abonnement Systeem Trading sinds 2013:
Zoals u kunt zien hebben we een goed jaar achter de rug al hebben we veel minder transacties gedaan dit jaar, veel meer rust voor de leden en vooral meer op het momentum gehandeld en dus alleen als de markten er een reden toe gaven. Door de rust kan iedereen veel makkelijker en op tijd instappen in een positie.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.