Beursdagboek Trader Guy 24 januari 2022, 07:50

...

Herstel goed mogelijk vandaag, nu afwachten of het doorzet

24 januari 2022, 07:50 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De beurzen zullen vandaag, de eerste dag van de week, in ieder geval een poging opzetten om wat te herstellen. Of de daling achter ons ligt weet ik niet, het zou kunnen maar daar hebben we meer bewijs voor nodig en zeker eerst een duidelijk herstel op het verloop van de afgelopen week. Vanmorgen staan de futures wel wat hoger dus de intentie is er wel om een rebound op te zetten. Aan de andere kant ligt de markt er behoorlijk slecht bij en dan vooral de techsector die al 15% onder de top staat bij het slot van afgelopen vrijdag. We blijven in ieder geval alert en blijven hoe dan ook werken met kleine posities.Update maandag 24 januari
De start van de week ziet er redelijk uit als we naar de futures kijken, aan de andere kant blijft het opletten want door de volatiliteit kunnen de indices fors bewegen gedurende de sessie. Uitslagen van 2-3% in beide richtingen blijft mogelijk, dat zien al vrijwel elke dag. Afgelopen vrijdag was dat ook zo, eerst nog een fors herstel maar tegen het slot stond alles weer fors lager. De enige hoop die we er nu uit kunnen halen is dat de futures een hogere start aangeven, nu maar de echte opening en het verdere verloop afwachten.

Deze week komen er opnieuw heel wat bedrijven met kwartaalcijfers waaronder Apple, Microsoft, IBM en Tesla. De vraag is hoe de reactie op deze cijfers zal zijn, de tech indices hebben al 15% ingeleverd dus bij sterke rapporten en goeie omzetcijfers kunnen deze aandelen zeker herstellen wat de markt in ieder geval een mooie week kan bezorgen. Dat na enkele slechte weken zou goed passen bij een rebound van de markt. Aan de andere kant zullen beleggers blijven kijken naar zaken die voor de onrust zorgen zoals de spanningen tussen de VS en Rusland, het verloop van de rente, de inflatie en de pandemie die er nog steeds is. Kortom, heel wat triggers om de markten beide richtingen op te sturen.

Overzicht markt vorige week:
Wall Street eindigde na een volatiele week fors lager waarbij beleggers vooral de groei- en technologieaandelen dumpen die het vanaf de bodem in 2020 veel beter deden dan de rest van de sectoren. De Nasdaq verloor opnieuw bijna 3% en liet zo de slechtste week sinds maart 2020 achter zich. Ook de S&P 500 en Dow de verloren vrijdag opnieuw fors, de Dow Jones sluit 1,3% lager terwijl de S&P 500 bijna 2% lager sluit. De Nasdaq 100 verloor vrijdag 2,75% terwijl de SOX index 1,7% verloor. Verder zien we de Dow Transport 1,8% lager terwijl de Russel 2000 ook bijna 2% verloor.

In Europa ook lagere koersen vrijdag, de AEX verloor vrijdag op slotbasis 14,5 punten (-1,9%) terwijl de DAX 308 punten verloor (-2%). Op zich valt het in tegenstelling tot Wall Street nog mee bekeken over de gehele week, wel moesten zowel de AEX als de DAX later op de avond verder terug via de futures omdat de daling op Wall Street pas weer volop versnelde na het slot in Europa. Toch sluiten de indices op Wall Street en in Europa procentueel ongeveer gelijkwaardig, alleen op weekbasis doen de AEX en de DAX het beter dan Wall Street.

Op Weekbasis sluit de AEX 2,5% lager terwijl de DAX over de gehele week 1,75% verloor. De Franse CAC 40 verloor ongeveer 1% en presteert beter dan de AEX en de DAX voorlopig. Op Wall Street zien we grotere verliezen op weekbasis, de Dow Jones sluit over de gehele week 4,6% lager, de S&P 500 doet het met een verlies van 5,7% nog slechter. De grootste verliezen zien we bij de tech indices, de Nasdaq verloor 1125 punten (-7,5%) terwijl de Nasdaq 100 de week 1173 punten lager afsloot (-7,5%). Een zeer grote daling en de slechtste week sinds maar 2020. De met chip aandelen gevulde SOX index verloor op weekbasis 12%, ook deze zeer volatiele index kende een van de slechtste weken van de afgelopen jaren. Verder verloor de Dow Transport 4,15% terwijl de Russel 2000 ruim 8% verloor.

Een hele slechte week zoals u kunt zien, vooral op Wall Street waar de correctie nu een feit is, enkele indices staan ruim 10% onder hun top en dan vooral de tech gerelateerde indices zoals de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. De Dow Jones staat ongeveer 7,5% onder de top, de S&P 500 zien we nu zo'n 9% onder de top (4818 punten) staat. De Nasdaq staat nu 15% onder de hoogste stand ooit bereikt (16.210 punten) terwijl de Nasdaq 100 nu al 14% onder de top staat. De chip index SOX staat nu 15,5% onder de top van 4 januari. De tech aandelen kunnen denk ik snel hun correctiefase afronden van 15%, er kan in ieder geval een behoorlijke reactie omhoog komen de volgende week om zoals ik erover denk weer een lagere top neer te zetten.

Een van de oorzaken die de daling bij vooral de tech aandelen deed versnellen was dat Netflix niet snel genoeg meer groeit, het bedrijf rapporteerde de resultaten over het 4e kwartaal en ondanks het verslaan van zowel de top- als de bottom-line verwachtingen, kelderden Netflix-aandelen met 22% vrijdag. Beleggers waren vooral teleurgesteld dat Netflix er wereldwijd slechts 8,28 miljoen nieuwe betalende abonnees bij zijn gekomen wat lager is dan de 8,5 miljoen die men had verwacht. Het bedrijf verdiende 1,33 dollar per aandeel en overtrof zo de verwachtingen die rond de 0,82 dollar uitkwamen, Netflix rapporteerde een omzet van $ 7,71 miljard, precies in lijn met de verwachtingen. Toch werd het aandeel massaal gedumpt en dat zette de Nasdaq en de Nasdaq 100 behoorlijk onder druk.

Deze week volgen er meer cijfers, men kijkt uit naar enkele grote techbedrijven waaronder de TOP van de markt. Dinsdag komt Microsoft met cijfers, woensdag volgt Tesla en donderdag krijgen we de cijfers van Apple. De recente daling zet deze aandelen al gevoelig lager, zonder echte tegenvallers zit er bij deze 3 wel een positieve reactie in na de cijfers. We gaan het snel genoeg weten, het is nu ook niet zo dat de tech aandelen na die terugval al goedkoop zijn geworden maar na de forse daling is een reactie omhoog meer dan logisch. Verder komt de FED nog met een besluit over de rente woensdag gevolgd door een persconferentie, mogelijk met meer hints over de stappen die de FED dit jaar zal nemen wat betreft het verhogen van de rente in de VS.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken nog altijd met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten rustig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Woensdag hebben we wel wat kleine posities kunnen sluiten met winst. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street zet een waterval daling neer de afgelopen week, tot het stopt moeten we in ieder geval voorzichtig blijven maar na 6 dagen daling kan er een positieve reactie komen uiteraard, eentje die kan aanhouden tot het slot en overgenomen wordt de dag erop. Dan vanaf woensdag mogelijk een lagere top, dat moeten we afwachten. In Europa viel het nog mee de afgelopen week maar vrijdag verloren de indices ook fors. Het ziet er in ieder geval tot nu toe niet zo slecht uit als op Wall Street. Ook Europa kan na een lagere opening maandag mogelijk herstellen. Wel de vingers aan de knoppen houden uiteraard.

Dow Jones:
De Dow Jones kent een slechte week en zakt fors terug nu, tot rond de 34.000 punten, en mogelijk de 33.750 punten geen steun meer te vinden. Dus nog even op de tanden bijten tot we de zone 33.750-34.000 punten bereiken, daarna kan er een fors herstel volgen van ruim 1000 punten.

Steun nu dus die 34.000 en de 33.750 punten, daaronder kan de Dow verder terug tot rond de 33.000-33.250 punten. De start van de nieuwe week kan dus moeilijk worden, opletten dus. Weerstand nu eerst de 34.750 punten, later de 35.000 en de 35.500 punten.

AEX index:
De AEX sluit nog met een beperkt verlies gezien het verloop op Wall Street, nabeurs begon de daling weer opnieuw en via de futures staat de index al rond de volgende zeer belangrijke steun op 755 punten. Steun nu eerst die 755 punten, later de 740-745 punten en de 725-730 punten.

Weerstand nu eerst rond de 770-772 punten, later de bekende 780-782 punten. Verder zien we rond de 790-792 en de 795-796 punten weerstand met daarna de zeer belangrijke 800-802 punten als zware weerstand.

DAX index:
De DAX verloor vrijdag meer dan 300 punten en zakt dus onder de 15.810 punten. De volgende steun rond de 15.500 punten werd duidelijk getest vrijdag en nabeurs via de futures doorbroken. Steun nu de 15.500 punten, later de 15.300 en de 15.100 punten. Verder de zone 14.900-15.000 punten als belangrijke steun voor de DAX.

Weerstand nu eerst de 15.810 punten, later de 16.000-16.050 punten en de topzone net onder de 16.300 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zit in een zeer slechte fase, dat kunnen we meteen zien via de grafiek. De index sluit ver onder de belangrijke 14.210 punten en dat zag er meteen al slecht uit voor het vervolg. We zien nu een eerste steun rond de 13.600 punten, later rond de 13.500 en de 13.000 punten pas steun.

Weerstand nu de 14.210 punten die ik als heel belangrijk zie voor het vervolg, de vraag is of de index er snel weer boven kan sluiten of niet. We kunnen er nu vanuit gaan dat het een zware hindernis zal worden maar in deze markt weten we nooit wat er komt. Kwartaalcijfers, de rente, rust tussen de VS en Rusland en vooral de neiging om de fors gedaalde aandelen rondom deze niveaus weer aan te kopen spelen een grote rol de komende dagen. We gaan het zien maar ik verwacht wel een positieve reactie na deze forse daling van de afgelopen week.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, een prima verloop deze maand en er komen denk ik nog wel wat kansen waar ik iets mee kan doen. Wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.