Beursdagboek Trader Guy 29 januari 2022, 09:53

...

Europa sluit lager maar een forse slotrally op Wall Street

29 januari 2022, 09:53 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Om de week samen te vatten hebben we opnieuw alle kanten van de markt gezien, een fase waar het moeilijk blijft en wie teveel doet kan het deksel op de neus krijgen. Daarom blijf ik voorzichtig achterover leunen tot ik een moment zie waar er wat kan worden gedaan. Ook dan is het moeilijk door dat de markten enorme uitslagen maken, als je in de markt zit is het evident om de markt constant te monitoren. Als handelaar op de korte termijn kun je het nu niet zomaar zijn beloop laten gaan. Daarom blijven we handelen met kleine posities en doen vooral niet teveel, het vraagt gewoon teveel energie om in de markt te zitten op een ongunstig moment. De beurzen lieten vrijdag weer een verdeeld beeld zien, Europa sluit lager terwijl we op Wall Street door de rally tijdens de laatste uren een forse plus zien.



Weekend update zaterdag 29 januari
Wall Street kon positief sluiten vrijdag en boog de eerdere verliezen om nadat beleggers de winstresultaten van enkele grote technologiebedrijven voorrang gaven ten opzichte van de nieuwe druk op de inflatie die bekend werd gemaakt. De echte rally kwam pas op gang tijdens het laatste uur van de sessie en die was weer indrukwekkend. Vrijdag sloot de S&P 500 zo'n 2,4% hoger, de Dow Jones won 1,65% terwijl de Nasdaq 3% winst boekte vrijdag. Europa lag er wel de gehele sessie slecht bij, de AEX verloor vrijdag 1,25% terwijl de DAX 1,3% verloor, de Franse CAC 40 verloor 0,82%.

Op Weekbasis sluit de AEX 2,55% lager terwijl de DAX over de gehele week 1,85% verloor. De Franse CAC 40 verloor ongeveer 1,5% en presteert opnieuw wat beter dan de AEX en de DAX. Op Wall Street zien we over het algemeen winst, de Dow Jones sluit over de gehele week 1,35% hoger terwijl de S&P 500 met 0,75% winst de week afsluit. De tech indices deden het wat minder goed, de Nasdaq sluit de week af met een winst van 1 punt (0,01%) terwijl de Nasdaq 100 de week 16 punten hoger afsluit (+0,1%). De semi-conductor index verloor de afgelopen week 131 punten (-3,8%) en presteerde daarmee het slechtst, de Dow Transport index verloor 198 punten (-1,3%). en de Russel 2000 verloor 20 punten (-1,1%) de afgelopen week. Vooral door de slotrally van vrijdag op Wall Street zien we dat de grote indices (Dow, S&P 500 en de Nasdaq) in de plus sluiten. Europa kende een slechte week met ook vrijdag verlies, rond het slot (17:30) stond Wall Street nog onder druk.

De komende week volgen er meer cijfers, men kijkt weer uit naar enkele grote techbedrijven waaronder dinsdag Alphabet, woensdag volgt dan Meta (Facebook) en donderdag krijgen we Amazon met cijfers. Verder komen er nog tal van bedrijven met cijfers uit alle sectoren. Een topweek wat dat betreft, de markt zal deze moeten verwerken en dat samen met de onrust die er heerst kan het weer voor grote uitslagen volgen. Vrijdag was de reactie op Apple positief in ieder geval, het aandeel won 7%. Ook Microsoft dat afgelopen dinsdag met cijfers kwam ligt er sterk bij, het aandeel won vrijdag weer 3% en sluit de week 4% hoger af.

Er komen wel weer kansen volgende week, we wachten het rustig af en kijken uit naar een momentum om eventueel in te stappen. Ik reken er nog niet op dat de rust terug zal komen, daarvoor spelen er nog teveel zaken die de markten fors kunnen doen bewegen. Zo zijn er de kwartaalcijfers, de vragen over de rente via de FED en vooral ook de spanningen met Rusland waar men de nodige twijfels over heeft. Kortom, weer genoeg prikkels om de markten alle kanten op te sturen. Om te handelen moeten we dat momentum zo dicht als mogelijk bij een top (short) of een redelijke bodem (long) kiezen. Dan blijft het zelfs nog spannend en moeilijk om het goed te doen. Daarom blijf ik ook rustig mijn momenten uitkiezen, we hebben genoeg tijd om het zo goed mogelijk te doen.

De signaaldiensten:
We blijven dus nog altijd voorzichtig met het handelen, dat kan ook niet anders want de markten slaan te fors uit in beide richtingen, als je dan niet goed zit wordt het moeilijk. De afgelopen week werden er wat long posities met winst gesloten zodat het resultaat voor de maand januari er nu definitief staat, alle abonnementen sluiten de maand af met een mooie plus. We starten het jaar zelfs beter dan in 2021, ook toen was er winst maar minder. De komende maand februari zal ik er opnieuw alles aan doen om waar het kan, en het momentum goed is, posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig. Zorg dat u erbij bent, we starten maandag al met de nieuwe maand, er lopen op dit moment geen posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit door een behoorlijke slotrally hoger vrijdag, alle indices kwamen pas laat op gang en het ging snel tijdens het laatste uur van de sessie. Op de grafieken zie je nog weinig van de rally, een enkele index breekt uit maar de weerstand werd wel opgezocht. De komende week moeten we bekijken hoe de markt verder verloopt, er is hoop dat als de stijging doorzet er een uitbraak komt en dat de markt zich losmaakt van de beren klauwen waar ze tot nu toe in gevangen zitten. Vooral de tech indices staan er nog slecht voor en opnieuw een draai omlaag zou vanaf nu goed kunnen. De komende sessies goed opvolgen in ieder geval.

Europa had een mindere dag, zowel de AEX en de DAX sluiten lager en stonden de gehele sessie onder druk. Uiteindelijk verloor de AEX bijna 10 punten, de DAX sluit meer dan 200 punten lager. Maandag zullen beide indices zoals het er nu naar uitziet hoger openen maar de vraag is tot waar ze nu geraken? We letten op de 755 punten bij de AEX en op de 15.500 punten voor de DAX.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit fors hoger vrijdag en geraakt toot de weerstand die rond de 34.750 punten uitkomt. Later rond het 200-daags gemiddelde weerstand en dat komt nu uit rond de 34.975 punten. Daarna het 50-MA rond de 35.550 punten als weerstand. Steun zien we eerst rond de 34.000 punten, later de 33.750 en de 33.500 punten als steun.

AEX index:
De AEX geraakt niet weg van de 755 punten weerstand na een dubbele test de afgelopen week. De index ging vrijwel elke sessie de afgelopen week terug naar de nu zeer belangrijke steun rond de 735 punten. Voorlopig ziet het er simpel uit, steun rond die 735 punten, weerstand rond de 755 punten. Een range van 20 punten waar de index nu snel tussen beweegt. We wachten op een uitbraak in een richting, daarna zien we verder.

DAX index:
De DAX geraakt maar moeilijk tot ver boven de 15.500 punten maar naar beneden toe zien we een sterke steunzone tussen de 14.900 en de 15.000 punten. Ook de DAX zit nu gevangen in de range tussen die 14.900 en pakweg 15.550 punten. Zo lang de index niet uitbreekt naar omhoog of omlaag moeten we rekening houden met grote bewegingen tussen de steun en de weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kende vrijdag een sterke sessie maar de index komt zeker nog niet los van de bodem, ook al sluit de Nasdaq vrijdag 418 punten hoger, we zien ook een test van de bodemzone eerder op de dag. Technisch bekeken zit de Nasdaq nog steeds gevangen aan de onderkant, om de situatie te verbeteren moet de index eerst maar eens boven de 14.210 punten zien te geraken.

Steun nu de 13.500 en de 13.250 punten, later de 13.100 en de 13.000 punten als steun. Weerstand zien we eerst rond de 14.000 punten met daarboven de belangrijke 14.210 punten als weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, de maand januari is afgerond en we sluiten af met een mooie winst. Het was een moeilijke maand maar door te handelen met kleine posities en vooral rustig te blijven om niet op elke golf te reageren komen we er goed uit in deze markt. In februari weer kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.