Beursdagboek Trader Guy 31 januari 2022, 07:57

...

Markt laat herstel zien maar opletten voor nieuwe draai omlaag

31 januari 2022, 07:57 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Januari ligt achter ons na vandaag, laten we niet vergeten dat het een moeilijke maand was en dat de markten wild om zich heen slaan. Eind vorig jaar gaf ik het al aan, de start van het nieuwe jaar zou niet gemakkelijk worden door dat we renteverhogingen krijgen en vooral dat meerdere indices in december nog heel dicht bij hun records stonden. Zelfs de eerste week van januari hebben we nog records gezien bij onder andere de Dow Jones, de S&P 500, de SOX index en de DAX. Na de eerste week ging het niet goed, veel beweging terwijl de rode draad naar beneden toe wijst. Vooral de met tech gevulde indices kregen het zeer moeilijk en corrigeren fors. De grote vraag blijft waar we een degelijke bodem kunnen verwachten? Daarom moeten we nog altijd zeer voorzichtig blijven want denk niet te snel dat de rust terug zal komen, eerst maar de markt goed aanvoelen de komende maand, februari ...



Update maandag 29 januari:
Op naar de 2e maand van 2022 en laten we er niet te makkelijk over denken want de volatiliteit zie ik niet al te snel wegvloeien. Dus ook in februari verwacht ik nog de nodige beweging wat betreft de beurzen. Met het handelen moeten we blijven opletten omdat de beurzen heel snel van richting kunnen veranderen, met te grote posities loop je dan een te groot risico. Blijf dus handelen met 30 tot 40% van uw normale aantallen die u aankoopt, zo beperkt u het risico goed. En neem waar het moet uw stoploss om te grote verliezen te beperken. Zo handel ik ook voor de leden, kleine posities die door de volatiliteit ook heel goed kunnen renderen. Zet dus een strategie uit, bepaal vooraf met hoeveel u instapt en zet altijd vooraf een stoploss vast. Zo kunt u ook in deze markt uit de voeten, dat heb ik in de maand januari voor de leden ook gedaan en we kijken terug op een sterke maand wat betreft het resultaat.

Deze week komt er nog genoeg nieuws naar buiten, veel kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven zoals Amazon, Alphabet en Meta (Facebook). Verder komen er nog heel wat economische cijfers en moeten we de ontwikkelingen rondom de rente in de gaten houden. Dan spelen ook nog de ontwikkelingen rondom Rusland een rol, daar zal ook het nodige nieuws over komen deze week. Genoeg triggers om de markten volatiel te houden, dus beperk altijd uw risico om geen onnodige verrassingen te moeten doorstaan.

Vrijdag een rally op Wall Street, vanmorgen staan de futures weer wat hoger, Europa moet nog reageren op het verloop van vrijdag dus we gaan ook hier hoger openen vandaag. Reken op een nieuwe test van de 755 punten bij de AEX index, de DAX kan weer boven de 15.500-15.500 punten geraken. We gaan het zien maar reken ook op een draai naar beneden zodra er enkele indices een zware weerstand bereiken. Er kan zich een momentum voordoen om wat kleine short posities op te nemen, waar dat kan zal ik de leden op tijd informeren.

Markt afgelopen vrijdag en weekoverzicht:
Wall Street kon positief sluiten vrijdag en boog de eerdere verliezen om nadat beleggers de winstresultaten van enkele grote technologiebedrijven voorrang gaven ten opzichte van de nieuwe druk op de inflatie die bekend werd gemaakt. De echte rally kwam pas op gang tijdens het laatste uur van de sessie en die was weer indrukwekkend. Vrijdag sloot de S&P 500 zo'n 2,4% hoger, de Dow Jones won 1,65% terwijl de Nasdaq 3% winst boekte vrijdag. Europa lag er wel de gehele sessie slecht bij, de AEX verloor vrijdag 1,25% terwijl de DAX 1,3% verloor, de Franse CAC 40 verloor 0,82%.

Op Weekbasis sluit de AEX 2,55% lager terwijl de DAX over de gehele week 1,85% verloor. De Franse CAC 40 verloor ongeveer 1,5% en presteert opnieuw wat beter dan de AEX en de DAX. Op Wall Street zien we over het algemeen winst, de Dow Jones sluit over de gehele week 1,35% hoger terwijl de S&P 500 met 0,75% winst de week afsluit. De tech indices deden het wat minder goed, de Nasdaq sluit de week af met een winst van 1 punt (0,01%) terwijl de Nasdaq 100 de week 16 punten hoger afsluit (+0,1%). De semi-conductor index verloor de afgelopen week 131 punten (-3,8%) en presteerde daarmee het slechtst, de Dow Transport index verloor 198 punten (-1,3%). en de Russel 2000 verloor 20 punten (-1,1%) de afgelopen week. Vooral door de slotrally van vrijdag op Wall Street zien we dat de grote indices (Dow, S&P 500 en de Nasdaq) in de plus sluiten. Europa kende een slechte week met ook vrijdag verlies, rond het slot (17:30) stond Wall Street nog onder druk.

De signaaldiensten:
We blijven dus nog altijd voorzichtig met het handelen, dat kan ook niet anders want de markten slaan te fors uit in beide richtingen, als je dan niet goed zit wordt het moeilijk. De afgelopen week werden er wat long posities met winst gesloten zodat het resultaat voor de maand januari er nu definitief staat, alle abonnementen sluiten de maand af met een mooie plus. We starten het jaar zelfs beter dan in 2021, ook toen was er winst maar minder. De komende maand februari zal ik er opnieuw alles aan doen om waar het kan, en het momentum goed is, posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig. Zorg dat u erbij bent, we starten maandag al met de nieuwe maand, er lopen op dit moment geen posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit door een behoorlijke slotrally hoger vrijdag, alle indices kwamen pas laat op gang en het ging snel tijdens het laatste uur van de sessie. Op de grafieken zie je nog weinig van de rally, een enkele index breekt uit maar de weerstand werd wel opgezocht. De komende week moeten we bekijken hoe de markt verder verloopt, er is hoop dat als de stijging doorzet er een uitbraak komt en dat de markt zich losmaakt van de beren klauwen waar ze tot nu toe in gevangen zitten. Vooral de tech indices staan er nog slecht voor en opnieuw een draai omlaag zou vanaf nu goed kunnen. De komende sessies goed opvolgen in ieder geval.

Europa had een mindere dag, zowel de AEX en de DAX sluiten lager en stonden de gehele sessie onder druk. Uiteindelijk verloor de AEX bijna 10 punten, de DAX sluit meer dan 200 punten lager. Maandag zullen beide indices zoals het er nu naar uitziet hoger openen maar de vraag is tot waar ze nu geraken? We letten op de 755 punten bij de AEX en op de 15.500 punten voor de DAX.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit fors hoger vrijdag en geraakt toot de weerstand die rond de 34.750 punten uitkomt. Later rond het 200-daags gemiddelde weerstand en dat komt nu uit rond de 34.975 punten. Daarna het 50-MA rond de 35.550 punten als weerstand. Steun zien we eerst rond de 34.000 punten, later de 33.750 en de 33.500 punten als steun.

AEX index:
De AEX geraakt niet weg van de 755 punten weerstand na een dubbele test de afgelopen week. De index ging vrijwel elke sessie de afgelopen week terug naar de nu zeer belangrijke steun rond de 735 punten. Voorlopig ziet het er simpel uit, steun rond die 735 punten, weerstand rond de 755 punten. Een range van 20 punten waar de index nu snel tussen beweegt. We wachten op een uitbraak in een richting, daarna zien we verder.

DAX index:
De DAX geraakt maar moeilijk tot ver boven de 15.500 punten maar naar beneden toe zien we een sterke steunzone tussen de 14.900 en de 15.000 punten. Ook de DAX zit nu gevangen in de range tussen die 14.900 en pakweg 15.550 punten. Zo lang de index niet uitbreekt naar omhoog of omlaag moeten we rekening houden met grote bewegingen tussen de steun en de weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kende vrijdag een sterke sessie maar de index komt zeker nog niet los van de bodem, ook al sluit de Nasdaq vrijdag 418 punten hoger, we zien ook een test van de bodemzone eerder op de dag. Technisch bekeken zit de Nasdaq nog steeds gevangen aan de onderkant, om de situatie te verbeteren moet de index eerst maar eens boven de 14.210 punten zien te geraken.

Steun nu de 13.500 en de 13.250 punten, later de 13.100 en de 13.000 punten als steun. Weerstand zien we eerst rond de 14.000 punten met daarboven de belangrijke 14.210 punten als weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, de maand januari is afgerond en we sluiten af met een mooie winst. Het was een moeilijke maand maar door te handelen met kleine posities en vooral rustig te blijven om niet op elke golf te reageren komen we er goed uit in deze markt. In februari weer kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.