Beursdagboek Trader Guy 3 februari 2022, 07:58

...

Zou de top er nu staan bij de Nasdaq? Meta fors onderuit nabeurs

3 februari 2022, 07:58 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Opnieuw een sterke sessie op Wall Street met bij alle indices plussen op slot­ba­sis, toch lijkt het erop dat we de top hebben gezet in deze fase. Door de sterke cijfers en de aan­de­len­split van Alpha­bet samen met het posi­tieve sen­ti­ment dat heerst de afgelopen dagen wis­ten de meeste indices voor de 4e sessie op rij posi­tief af te sluiten. Toch niet echt over­dreven sterk want tussendoor moest de markt nog even een stap terug. De rek lijkt er nu toch uit te zijn en de slechte cijfers van Meta (Face­book) nabeurs zullen zek­er niet helpen om de markt nog wat hoger te kri­j­gen. Meta ver­loor ongeveer 23% na de cijfers ofwel bij­na een kwart van de beurswaarde.



Update don­derdag 3 feb­ru­ari:
Vooral nabeurs kwam er een schrikre­ac­tie op gang, na de cijfers van Meta ofwel Face­book moest de markt fors inlev­eren. Net als Net­flix na de cijfers zien we een enorme negatieve reac­tie door dat een bedri­jf van dat for­maat niet aan de verwachtin­gen kon vol­doen. We merken dan ook meteen dat de bedri­jven in deze sec­tor zeer kwets­baar zijn en dat er dan makke­lijk 25% van de koers af kan als het tegen­z­it. Er zijn nog wat bedri­jven uit deze sec­tor die wat betre­ft de waarder­ing veel te hoog staan. Ook Alpha­bet dat wel beloont werd met 7% winst na de cijfers woens­dag, toch moet er ook niks tegen­vallen de komende tijd bij dat bedri­jf want dan weten we wel wat er kan gebeuren. Verder zien we nog Ama­zon, Apple, Tes­la en Microsoft als reuzen met hoge waarderin­gen, ook daarmee oplet­ten dus. Niet zozeer van­daag maar wel als het een keer tegen­z­it met de resul­tat­en de komende tijd.

Dat deze reac­ties zo heftig zijn komt natu­urlijk ook door de volatiliteit die maar aan­houd, zoals ik al meerdere keren aan­gaf zal dat nog wel een tijd­je zo bli­jven. Beweg­in­gen van 2 – 3% of meer per dag ger­ak­en we sti­laan aan gewend, ook van­daag kun­nen de indices forse uit­sla­gen lat­en zien. De Nas­daq zal zo te zien rond de 2 – 2,5% lager starten, dat zal andere indices met zich mee­trekken denk ik.

De afgelopen dagen zien we dat de reac­tie op de beurzen meer kwam door de kwartaal­ci­jfers en dat de andere onderliggende feit­en wat naar de achter­grond wer­den ver­schoven. Wel is het zo dat al deze zak­en zek­er nog meespe­len en terug zullen komen. Denk aan de oplopende inflatie, de voorzien rentestap­pen die eraan zit­ten te komen door de FED en de span­nin­gen ron­dom Rus­land die we niet kun­nen elim­ineren als mogelijk gevaar voor de finan­ciële mark­ten. We gaan deze feit­en zek­er terug zien keren op de korte ter­mi­jn waar­door de beurzen volatiel zullen bli­jven. Probeer dus enkel te han­de­len op een redelijk goed momen­tum, ofwel als er een over­dreven sti­jging is ofwel als de markt weer heel diep moet buigen richt­ing de standen van vorige week.

De sig­naal­dien­sten:
We bli­jven zoals u merkt nog alti­jd voorzichtig met het han­de­len, dat kan ook niet anders want de mark­ten slaan te fors uit in bei­de richtin­gen, als je dan niet goed zit wordt het moeil­ijk. Vorige week wer­den er wat long posi­ties met winst ges­loten zodat het resul­taat voor de maand jan­u­ari er nu defin­i­tief staat, alle abon­nementen sluiten jan­u­ari af met een mooie plus. We starten het jaar zelfs beter dan in 2021, ook toen was er winst maar minder.

Deze maand zal ik er opnieuw alles aan doen om waar het kan, en het momen­tum goed is, posi­ties uit te kiezen. Nog steeds met kleine aan­tallen en met 2 of max­i­maal 3 posi­ties gelijk­ti­jdig. We hebben al wat kleine posi­ties opgenomen op wat indices, u kunt nog met de posi­ties mee zodra u zich aan­meld als lid.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 april 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
Wall Street sluit opnieuw hoger maar in min­dere mate deze keer, zou er een top staan na het ste­vige her­s­tel van de afgelopen 4 sessies? Het zou goed kun­nen, veel indices bereiken hun weer­stand nu en we zien dat ook enkele belan­grijke MA’s wer­den opge­zocht die ook als een redelijk zware weer­stand kun­nen wor­den gezien. Als de draai er komt dan kan ook dat weer snel ver­lopen, dat weten we gezien het ver­loop van de mark­ten de afgelopen tijd. Vooral van­daag goed oplet­ten in ieder geval, zek­er na de miss­er van Meta (Face­book) nabeurs.

Europa sluit nage­noeg vlak woens­dag, de AEX amper een plus­je ter­wi­jl de DAX 6 pun­ten lager sluit. Van­daag maar eens bek­ijken hoe Europa zal rea­geren op Wall Street waar dus de tech indices onder druk komen te staan. Vergeet ook niet dat het 4 dagen gele­den kwam door het sterke her­s­tel van de Nas­daq dat de gehele markt een ral­ly liet zien. Van­daag kan het dus een sleuteldag wor­den voor het ver­loop van de komende dagen.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit opnieuw hoger en ger­aakt nu boven de 35.500 pun­ten. Na de uit­braak boven de 34.750 pun­ten zet de sti­jging nu al door tot net boven de 35.500 pun­ten waar de andere weer­stand wacht. Oplet­ten de komende sessies, het ziet er alle­maal sterk uit nu maar bij een draai in de markt kan het ook snel weer omlaag gaan. Een ding bli­jft zek­er, er zal nog geen rust komen op Wall Street. We let­ten nu vooral op de 35.500 pun­ten zone, ik verwacht vanaf hier in ieder geval niet veel poten­tie maar omhoog wat betre­ft de Dow Jones. Wel ligt de ruimte omhoog open tot rond de top­zone maar wie verwacht er nu weer nieuwe top­pen? Het bli­jft echter wel mogelijk, we weten nooit in deze markt.

Ste­un zien we eerst rond de 35.500 pun­ten, lat­er de 35.000 en vooral de 34.750 pun­ten als ste­un. Lat­er pas rond de 34.000 pun­ten ste­un, verder kijken we naar de 33.750 en de 33.500 punten.

AEX index:
De AEX ger­aakt opnieuw tot ver boven de 755 pun­ten weer­stand na een dubbele test vorige week. De index ging de vorige keren na een test van deze zware weer­stand elke keer terug naar de 735 pun­ten zone waar de belan­grijke ste­un wacht maar nu breekt de index uit omhoog. De vol­gende weer­stand zien we nu rond de 770 – 772 pun­ten en deze zone werd dan ook bereikt woens­dag, daar verwacht ik wel moeil­ijkhe­den en dat blijkt ook na de test van deze zone want de index moest daar­na snel weer terug.

Weer­stand nu dus die 770 – 772 pun­ten, lat­er de 780 – 782 en de 790 pun­ten als richt­pun­ten omhoog. Ste­un nu de 755 pun­ten, lat­er de 742 en de bodem­zone rond de 735 punten.

DAX index:
De DAX ger­aakt tot boven de 15.500 pun­ten waar­door de weg richt­ing de vol­gende weer­stand rond de 15.810 pun­ten open lag en die werd bij­na bereikt woens­dag. De DAX moest na die poging wel weer inlev­eren en van­mor­gen zien we de index terug­vallen tot net boven de 15.500 pun­ten. Naar bene­den toe zien we nu ste­un rond die 15.500 pun­ten, lat­er ste­un rond de 15.300 en de zone tussen de 14.900 en de 15.000 punten.

Weer­stand bli­jft eerst die 15.810 pun­ten, lat­er de 16.000 en de 16.300 pun­ten als weer­stand maar dan staan we al rond de hoog­ste stand ooit voor de DAX.

Nas­daq Com­pos­ite:
De Nas­daq kon opnieuw hoger sluiten maar met moeite, er was weer een slo­tral­ly nodig om de index in de plus te houden. De start lag wel fors hoger met een stand net boven de 14.500 pun­ten en dat kwam vooral door Alpha­bet dat de markt met zich meetrok na de start. Die winst bij de start werd nog hele­maal ingeleverd met de laag­ste stand die net boven de ste­un rond de 14.210 pun­ten uitk­wam. Oplet­ten nu voor deze 14.210 pun­ten van­daag want de tech indices zullen een slechte start ken­nen door dat de cijfers van Meta fors tegen­vie­len en het aan­deel ver­loor 23% nabeurs. Als de top er staat rond die 14.500 pun­ten dan kan het weer snel de andere kant op met de Nasdaq.

Ste­un nu die 14.210 pun­ten, lat­er snel de 14.000 en de 13.750 pun­ten als ste­un. Denk eraan dat het heel snel kan gaan, net als bij de sti­jging van de afgelopen dagen kan de Nas­daq in enkele dagen tijd weer 750 tot 1000 pun­ten ver­liezen. Weer­stand nu eerst de top van woens­dag rond de 14.500 pun­ten, lat­er de 14.750 en de 14.900 punten.

Overzicht resul­taat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieron­der, de maand jan­u­ari is afgerond en we sluiten af met een mooie winst. Het was een moeil­ijke maand maar door te han­de­len met kleine posi­ties en vooral rustig te bli­jven om niet op elke golf te rea­geren komen we er goed uit in deze markt. Deze maand verwacht ik weer kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aan­bied­ing, dan ont­vangt u meteen onze sig­nalen en doet u mee.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 april 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Overzicht resul­tat­en dit jaar (2022)

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.