Beursdagboek Trader Guy 5 februari 2022, 09:44

...

Moeilijke sessie vrijdag met divergentie, Nasdaq herpakt zich

5 februari 2022, 09:44 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vrijdag stond de sessie in teken van de Amazon cijfers samen met de cijfers over de werkgelegenheid. Beiden vielen positief mee want Amazon won op slotbasis ruim 13% terwijl de cijfers over de werkgelegenheid met 444 duizend nieuwe banen behoorlijk hoger uitkwamen dan de 150 duizend die werden verwacht. Wat opviel was de daling van de DAX, de index verloor vrijdag fors en sluit rond de 15.100 punten. Vooral door een slechte dag bij de autobouwers verloor de index fors. Verder zit de markt weer in een moeilijke fase merken we, vooral de divergenties van vrijdag vielen op. En dan de grote tech aandelen die verschillend reageren op hun kwartaalcijfers, denk aan Meta en Netflix die fors onderuit moesten maar Alphabet en Amazon lieten een stevige plus zien na hun cijfers. Zelf ben ik even uit de markt gebleven na het sluiten van de short posities donderdag, volgende week komen er wel weer nieuwe kansen.



Weekend Update zaterdag 5 februari:
Wat opviel vrijdag was de daling van de DAX index, dan kijk je vanzelf even hoe dat komt en meteen viel op dat de autobouwers een zeer slechte dag hadden, BMW verloor 4,5% terwijl volkswagen 3% verloor en Daimler en Porsche 2,7% lager de dag afsloten. Ook Linde dat 5% verloor en bandenbouwer Continental verloor 3,7%. De DAX die woensdag nog even op 15.780 punten stond sluit de week af op 15.100 punten, 2 hele slechte dagen voor de DAX zoals u ziet. Op weekbasis verloor de DAX 220 punten ofwel 1,45%.

De AEX moest ook weer wat inleveren vrijdag, een verlies van 1,6 punt en dat na de grote daling van donderdag. De index sluit rond de 747 punten en moet vanaf de hoogste stand van woensdag op 772 punten al 25 punten inleveren. Op weekbasis sluit de AEX wel met 3 punten ofwel 0,4% winst.

Op Wall Street een sessie met divergentie, de Dow Jones sluit wat lager maar de Nasdaq waar er donderdag nog een stevige daling was herpakt zich met 220 punten. Beide indices staan wel nog onder hun steunzone al zien we dat de Dow Jones het wel wat beter doet momenteel. De bewegingen zijn ook behoorlijk maar niet in die mate als de technologie indices. De S&P 500 boekt 0,5% winst vrijdag. Op weekbasis zien we winst bij de Dow Jones, de index sluit 1% hoger, de S&P 500 wint 1,5% op weekbasis terwijl de Nasdaq er met 2,4% op vooruit gaat. De Nasdaq 100 wint 1,65% terwijl de SOX index 4,5% wint over de gehele week.

Net als Wall Street begonnen zowel de DAX als de AEX sterk aan de week en dat werd tot woensdag volgehouden, daarna vielen beide indices behoorlijk terug na de top van woensdag. Daarvoor had ik al gewaarschuwd gedurende de week omdat ik het herstel niet echt betrouwbaar genoeg vond. De indices op Wall Street deden het beter dan hier in Europa gezien de veranderingen op weekbasis. Wel was de volatiliteit enorm met behoorlijke uitslagen en dat bij alle indices. Kortom, wat er volgende week zal gebeuren moeten we nog afwachten want het is niet zo dat de markt stil zal vallen en in een richting zal bewegen. Ook de komende week en de weken erna moeten we rekening blijven houden met forse uitslagen.

De MIX van kwartaalcijfers, economische cijfers en de verwachtingen rondom de inflatie die niet aangeven dat het snel anders zal worden houden de markten volatiel. Dat zal niet snel verbeteren vrees ik, pas in maart komt de eerste renteverhoging in de VS en tot dan zullen beleggers zenuwachtig blijven acteren waardoor grote dalingen en stevige rally's elkaar blijven opvolgen. Makkelijke beurs zullen sommigen nu denken maar vergis u dan vooral niet van richting, zit men verkeerd dan kan er behoorlijk verlies worden geleden binnen enkele uren of binnen pakweg een dag of 2. Laat ik zeggen, 3-4 keer na elkaar de juiste keuze maken en de winst zal behoorlijk zijn maar 3-4 keer na elkaar de verkeerde keuze maken en het verlies kan enorm zijn.

De signaaldiensten:
We blijven zoals u merkt nog altijd voorzichtig met het handelen, dat kan ook niet anders want de markten slaan te fors uit in beide richtingen, als je dan niet goed zit wordt het moeilijk. Donderdag werden de short posities, de eerste posities van deze maand met een mooie winst gesloten zodat ook februari goed begint, alle abonnementen wisten in de maand januari ook al met een mooie plus af te sluiten zodat we dit jaar (2022) al op een mooi resultaat uitkomen, en dat zonder veel risico te nemen.

Deze maand zal ik er opnieuw alles aan doen om waar het kan mooie posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit verdeeld de sessie af vrijdag, winst voor de Nasdaq, de S&P 500 en de SOX index en een klein verlies voor de Dow Jones. Een sessie met de nodige divergentie, wel verloor de Nasdaq donderdag veel meer dan de andere indices dus we kunnen het ook zien als een inhaalbeweging. Op Weekbasis sluiten alle indices op Wall Street wel hoger.

Europa kende wel weer een mindere dag vrijdag, de AEX verloor wat maar de DAX kende opnieuw een slechte dag en dat kwam vooral door de auto industrie. Op weekbasis won de AEX 3 punten maar de DAX verloor 1,45%. Europa deed het dus veel slechter dan Wall Street.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor donderdag en vrijdag na enkele sterke dagen. De index sluit 21 punten lager en komt zo weer onder de 35.500 punten uit waardoor de weerstand weer actief werd rond deze stand. Steun nu eerst het 200-daags gemiddelde rond de 35.000 punten waar de Dow vrijdag al even naartoe ging gedurende de sessie, let dus op die 35.000 punten de komende sessies. We zien daaronder de 34.750 punten en de 34.250 punten als steun, later de 33.750 punten als volgend richtpunt omlaag.

Weerstand eerst de topzone van deze week rond de 35.500 punten, later de 36.000 en de 36.500 punten als weerstand maar dan komen we dicht bij de topzone uit.

AEX index:
De AEX laat een duidelijke draai omlaag zien na enkele sterke dagen, de index sluit nu weer makkelijk onder de 755 punten en krijgt zo plots weer de 735 punten in zicht waar we de bodems van vorige week zien uitkomen.

Weerstand nu die 755 punten met later de zone 770-772 punten. Steun nu de bodemzone rond de 735 punten waar we ons weer op moeten richten bij een verdere terugval.

DAX index:
De DAX kende een slechte dag en moest terug naar de bodemzone 14.900-15.000 punten, richting het slot kwam er wel wat herstel maar de index sluit rond de 15.100 punten wat geen goed teken is. Onder de bekende steunzone 14.900-15.000 punten ziet het er slecht uit in ieder geval, dan kan er makkelijk nog 400 tot 500 punten vanaf. Steun blijft dus die 14.900-15.000 punten maar met de slotstand van vrijdag blijft er niet veel marge meer over. Later pas rond de 14.500 punten weer steun.

Weerstand nu eerst de 15.300 en de 15.500 punten, later de bekende 15.810 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich met 220 punten na de zeer slechte sessie van donderdag. De index blijft wel nog onder de bekende en belangrijke zone 14.210 punten. Dat wordt nu de eerste weerstand, later zien we de top van de afgelopen week rond de 14.500 punten als zware weerstand nu. Naar omhoog toe houden we deze 2 niveaus goed in de gaten.

Steun nu de 13.800-13.850 punten, later de 13.500 en de 13.250 punten als steun. Blijf er rekening mee houden dat het snel met grote stappen beide kanten op kan gaan met de Nasdaq en ik denk dat het nog wel een tijdje zo zal blijven.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.