Beursdagboek Trader Guy 1 februari 2022, 07:57

...

Nasdaq trekt stevig door omhoog, AEX en DAX herstellen mee

1 februari 2022, 07:57 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Opnieuw een stevige stijging op Wall Street met vooral de tech sector die een behoorlijke stap omhoog zet om zelfs makkelijk enkele weerstanden te bereiken. De Nasdaq sluit zelfs boven de zeer belangrijke 14.210 punten waar we een belangrijke weerstand zien uitkomen. De Dow Jones en de S&P 500 volgen maar dan wat minder heftig al zien we ook daar voor de 2e sessie op rij een behoorlijke plus. Europa wint ook, de AEX 11 punten en de DAX 150 punten na de terugval van afgelopen vrijdag. Vanaf nu opletten want de markt is nu aan het overdrijven naar omhoog toe, vrijdag stond de markt nog even behoorlijk wat lager. De Dow Jones pakt al 1000 punten vanaf de bodem van vrijdag, de Nasdaq doet er ook 1000 punten bij.



Update dinsdag 1 februari:
Het waren deze keer 2 gekke dagen omhoog want de Nasdaq staat ruim 1000 punten boven de bodem van vrijdag en sluit zelfs boven de 14.210 punten weerstand. In 2 dagen tijd van pakweg 13.235 naar 14.240 punten, goed voor maar liefst 1005 punten ofwel 7,7%. De Nasdaq 100 doet het met 1050 punten stijging (7,55%) net zo goed. De SOX index herpakt zich vanaf de bodem van vrijdag zelfs 10,5% na deze 2 gekke sessies. Van volatiliteit gesproken, veel moet ik niet uitleggen want deze markt is echt uitzonderlijk aan het worden. Dit soort stijgingen binnen een korte periode maken we amper mee, de vraag is nu wat het vervolg wordt? Veel indices staan rond hun zware weerstand nu.

Europa blijft hoe dan ook achter op Wall Street de afgelopen 2 sessies, de AEX moest vrijdag nog inleveren en pakt dat verlies wel terug maandag, de DAX zien we ook hoger maar opnieuw tot die bekende 15.500 punten want veel meer zat er niet in maandag. Europa kan nog wat inhalen mocht Wall Street niet gek doen naar beneden toe, je weet maar nooit in deze fase ook al zou je gaan deken dat er een top staat op Wall Street.

Deze week krijgen we nog best veel bedrijven met cijfers waaronder Alphabet, Meta en Amazon. Verder krijgen we vrijdag de cijfers over de arbeidsmarkt, die moeten we ook nog afwachten en het kan voor de FED een en ander uitmaken wat betreft de rentebeslissingen de komende tijd. Kortom, je weet het niet en daarom blijft het allemaal gevaarlijk om posities op te nemen. Wel kan er zich een momentum voordoen om wat kleine short posities op te nemen, ik zal dat zo goed als mogelijk proberen te doen voor de leden. Wel opnieuw met kleine posities en zeker niet op teveel indices gelijktijdig, ik denk aan 2 indexen en dan vooral deze die heel ver zijn doorgeschoten de afgelopen dagen.

De signaaldiensten:
We blijven zoals u merkt nog altijd voorzichtig met het handelen, dat kan ook niet anders want de markten slaan te fors uit in beide richtingen, als je dan niet goed zit wordt het moeilijk. De afgelopen week werden er wat long posities met winst gesloten zodat het resultaat voor de maand januari er nu definitief staat, alle abonnementen sluiten januari af met een mooie plus. We starten het jaar zelfs beter dan in 2021, ook toen was er winst maar minder. Deze maand februari zal ik er opnieuw alles aan doen om waar het kan, en het momentum goed is, posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig. Zorg dat u erbij bent, we starten maandag al met de nieuwe maand, er lopen op dit moment geen posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street opnieuw fors hoger, de Dow Jones ruim 400 punten, de Nasdaq 470 punten en de S&P 500 sluit de sessie 84 punten hoger af. Neem erbij dat het afgelopen vrijdag ook al met deze getallen was en dan zie je op Wall Street een extreme draai omhoog, toch blijven de indices nog onderaan hangen maar wel met de intentie om te draaien naar omhoog toe. Dan moet er geen grote terugval komen vanaf vandaag want dan krijgen we denk ik weer enkele moeilijke dagen.

Europa ziet er wat anders uit, wel herstel maar die slechte sessie van afgelopen vrijdag zit er nog tussen. Ook bereiken de AEX en de DAX een redelijk zware weerstand nu, de AEX rond de 755 punten, de DAX rond de 15.500 punten. Ik moet nog zien of er meer inzit hier in Europa, ook dat maakt het nu best spannend en we moeten goed opletten wat we gaan doen wat betreft posities.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit opnieuw fors hoger en geraakt tot boven de weerstand die rond de 34.750 punten uitkwam, de index sluit zelfs boven het 200-daags gemiddelde nu dat net onder de 35.000 punten uitkomt. De volgende weerstand zien we rond het 50-MA rond de 35.530 punten uitkomt, daar zien we ook nog een horizontale lijn uitkomen waar de index al enkele keren steun en weerstand kon vinden. Opletten de komende sessies, het kan nog wat omhoog maar het kan net zo goed snel weer draaien. Een ding is zeker, er zal nog geen rust komen op Wall Street.

Steun zien we eerst rond de 34.750 punten met later pas rond de 34.000 punten steun. Verder kijken we naar de 33.750 en de 33.500 punten als steun.

AEX index:
De AEX geraakt opnieuw tot rond de 755 punten weerstand na een dubbele test de afgelopen week. De index ging na een test van deze nu zware weerstand vrijwel elke keer terug naar de 735 punten zone waar de belangrijke steun wacht. Voorlopig ziet het er simpel uit, steun rond die 735 punten, weerstand rond de 755 punten tot er een duidelijke uitbraak komt.

Een range van pakweg 20-25 punten waar de index nu snel tussen beweegt. We wachten op een uitbraak in een richting, daarna zien we verder.

DAX index:
De DAX geraakt maar moeilijk tot boven de 15.500 punten, naar beneden toe zien we een sterke steunzone tussen de 14.900 en de 15.000 punten. Ook de DAX zit nu gevangen in de range tussen die 14.900 en pakweg 15.550 punten. Zo lang de index niet uitbreekt naar omhoog of omlaag moeten we rekening houden met grote bewegingen tussen de steun en de weerstand.

Wat betreft de DAX kunnen we zodra het momentum goed is een kleine short positie nemen, voor de leden zal ik daar net zoals bij de andere indices naar kijken en waar het kan wat doen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en zet opnieuw een stevige streep omhoog die tijdens het slotuur werd versnelt waarschijnlijk door een short squeeze. De index geraakt bij dat geweld zelfs tot boven de 14.210 punten waar we de zware weerstand zien uitkomen nu. De vraag is of de index verder door kan knallen of dat het genoeg is geweest en de daling weer op gang komt. Voor de Nasdaq is dat moeilijk omdat deze week er nog 3 van de grote 6 met hun cijfers komen.

Weerstand in ieder geval rond de stand die er nu staat, het kan wat moeilijk worden nu maar zoals ik altijd zeg in deze fase, je weet het nooit want alles is mogelijk op de beurs nu bij deze volatiliteit. Weerstand dus rond de 14.210 punten waar we net boven staan, bij een verdere stijging weerstand rond de 14.500 en de 14.750 punten maar dan moet het wel heel gek lopen.

Steun nu de 14.000 punten, later de 13.750 en de 13.500 punten. Verder de 13.200 en de 13.100 punten als richtpunten omlaag en die hebben we afgelopen vrijdag nog gezien.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, de maand januari is afgerond en we sluiten af met een mooie winst. Het was een moeilijke maand maar door te handelen met kleine posities en vooral rustig te blijven om niet op elke golf te reageren komen we er goed uit in deze markt. Deze maand verwacht ik weer kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.