Beursdagboek Trader Guy 7 februari 2022, 07:59

...

Nieuwe volatiele week komt eraan, we blijven voorzichtig

7 februari 2022, 07:59 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt kan zich opmaken voor opnieuw een volatiele week, we kijken vooral naar het verloop op Wall Street en dan met name de tech indices die we vorige week grote uitslagen hebben zien maken. Verder valt het op dat de DAX vrijdag een zeer slechte sessie doormaakte, vooral de auto aandelen krijgen het moeilijk. Vanmorgen zien we dat de futures vlak tot wat hoger staan, dat zegt dus nog weinig en moeten we afwachten wat er in de loop van de dag zal gebeuren wat betreft de richting. Na een redelijk sterk herstel aan het begin van vorige week zien we dat zowel de AEX als de DAX veel hebben moeten inleveren.



Update maandag 7 februari:
Veel kan ik nog niet melden over vandaag want de markten blijven enorm volatiel en dat in beide richtingen. De futures laten ook nog geen duidelijke indicatie zien want we zien weinig verandering ten opzichte van vrijdag. Vorige week hebben we al grote uitslagen gezien, vooral de cijfers van Alphabet (Google) en Amazon vielen goed maar die van Meta (Facebook) vielen zwaar tegen. We hebben dan ook de reactie kunnen zien van de Nasdaq en de Nasdaq 100 waar deze grote bedrijven zwaar in meewegen. Meta verloor 25% aan beurswaarde, het grootste verlies in waarde van een bedrijf op Wall Street (232 miljard dollar). Aan de andere kant zorgen Alphabet en Amazon ervoor dat de schade meevalt, beide bedrijven winnen fors na hun cijfers en winnen juist vele miljarden aan beurswaarde. De top 6 van bedrijven hebben we nu gehad, dat waren Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta en Tesla.

Dat ligt achter ons nu, er komen deze week opnieuw heel wat bedrijven met hun cijfers maar die zullen lang niet zoveel impact op de markt hebben als bij de grote 6. Op economisch vlak komen er ook nog cijfers met vooral de inflatiecijfers in de VS donderdag. Je zou gaan denken dat het tot donderdag vrij rustig kan blijven maar toch moeten we opletten, de markt blijft door de onzekerheid bij beleggers volatiel. Als de neiging tot kopen de kop opsteekt dan zien we sterke rally's maar als de angst terugkomt dan zien we snel dat de markten weer fors kunnen inleveren.

Zelf zal ik deze week rustig blijven uitkijken naar nieuwe mogelijkheden en waar het kan zal ik instappen met kleine posities voor de leden. Meedoen kan door lid te worden, dan kunt u in ieder geval de keuzes die ik maak volgen naar eigen inzicht.

De signaaldiensten:
We blijven nog altijd voorzichtig met het handelen, dat kan ook niet anders want de uitslagen blijven groot in beide richtingen, als je dan niet de juiste keuze maakt wordt het moeilijk. Donderdag werden in ieder geval de short posities gesloten met een mooie winst zodat we in ieder geval goed aan de maand beginnen. Wat betreft dit jaar (2022) staan alle abonnementen al op een mooie plus zodat de start van het jaar goed is en dat zonder veel risico te nemen.

Deze maand zal ik verder alles aan doen om waar het kan mooie posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street lag er verdeeld bij vrijdag, winst voor de Nasdaq, de S&P 500 en de SOX index en een klein verlies voor de Dow Jones. Een sessie met de nodige divergentie, wel verloor de Nasdaq donderdag veel meer dan de andere indices dus we kunnen het ook zien als een inhaalbeweging. Op Weekbasis sluiten alle indices op Wall Street de week hoger af.

Europa kende wel opnieuw een mindere dag vrijdag, de AEX verloor wat maar de DAX kende een slechte dag en dat kwam vooral door de auto industrie. Op weekbasis won de AEX 3 punten maar de DAX verloor 1,45%. Europa deed het dus veel slechter dan Wall Street.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor donderdag en vrijdag na enkele sterke dagen. De index sluit 21 punten lager en komt zo weer onder de 35.500 punten uit waardoor de weerstand weer actief werd rond deze stand. Steun nu eerst het 200-daags gemiddelde rond de 35.000 punten waar de Dow vrijdag al even naartoe ging gedurende de sessie, let dus op die 35.000 punten de komende sessies. We zien daaronder de 34.750 punten en de 34.250 punten als steun, later de 33.750 punten als volgend richtpunt omlaag.

Weerstand eerst de topzone van deze week rond de 35.500 punten, later de 36.000 en de 36.500 punten als weerstand maar dan komen we dicht bij de topzone uit.

AEX index:
De AEX laat een duidelijke draai omlaag zien na enkele sterke dagen, de index sluit nu weer makkelijk onder de 755 punten en krijgt zo plots weer de 735 punten in zicht waar we de bodems van vorige week zien uitkomen.

Weerstand nu die 755 punten met later de zone 770-772 punten. Steun nu de bodemzone rond de 735 punten waar we ons weer op moeten richten bij een verdere terugval.

DAX index:
De DAX moest vrijdag terug naar de bodemzone 14.900-15.000 punten, richting het slot kwam er wel wat herstel maar de index sluit rond de 15.100 punten wat geen goed teken is. Onder de bekende steunzone 14.900-15.000 punten ziet het er slecht uit in ieder geval, dan kan er makkelijk nog 400 tot 500 punten vanaf. Steun blijft dus die 14.900-15.000 punten maar met de slotstand van vrijdag blijft er niet veel marge meer over. Later pas rond de 14.500 punten weer steun.

Weerstand nu eerst de 15.300 en de 15.500 punten, later de bekende 15.810 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich vrijdag met 220 punten na de zeer slechte sessie van donderdag. De index blijft wel nog onder de bekende en belangrijke zone 14.210 punten. Dat wordt nu de eerste weerstand, later zien we de top van de afgelopen week rond de 14.500 punten als zware weerstand nu. Naar omhoog toe houden we deze 2 niveaus goed in de gaten.

Steun nu de 13.800-13.850 punten, later de 13.500 en de 13.250 punten als steun. Blijf er rekening mee houden dat het snel met grote stappen beide kanten op kan gaan met de Nasdaq en ik denk dat het nog wel een tijdje zo zal blijven.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.