Beursdagboek Trader Guy 8 februari 2022, 07:42

...

AEX en DAX starten week hoger, Dow vlak en tech indices zwak

8 februari 2022, 07:42 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markt zit nu in een fase waar we moeten oplet­ten, er kan weer een draai komen die de indices richt­ing de bodems van jan­u­ari brengt. Door dat de grote bedri­jven al met hun cijfers zijn gekomen moeten we uit die richt­ing niet veel meer verwacht­en, er zal weer gekeken wor­den naar de onderliggende fac­toren zoals de inflatie, de rente en de waarderin­gen die bij veel bedri­jven nog te hoog uitkomen. Dat hebben we al kun­nen zien bij enkele grote spel­ers die fors wer­den afges­traft juist door dat ze een te hoge verwacht­ing met zich mee­dra­gen. Vooral Apple, Alpha­bet en Ama­zon kun­nen wat dat betre­ft nog een jas­je uit­doen, zelfs na de posi­tieve reac­tie op hun cijfers vorige week. Wat betre­ft de markt zien we al een tijd­je dat de trend naar omlaag aan het draaien is.



Update dins­dag 8 feb­ru­ari:
De markt bli­jft dus bewe­gen in een dal­ende trend gezien vanaf de top­zone, na het her­s­tel van vorige week zien we dat de druk omlaag ges­taag weer de over­hand kri­jgt. Verder doet de volatiliteit het werk, de mark­ten bli­jven onrustig en we zien nog alti­jd grote uit­sla­gen gedurende de sessie. Ook maandag was dat opnieuw het geval, tussen de dag­top en de dag­bo­dem zit er over­al weer meer dan 1% tussen en dat is veel. Het viel denk ik niet echt op gezien de slot­standen maar toch bli­jft de stri­jdt tussen de bulls en de bears gaande. Gezien dat het ver­loop meer omlaag gericht bli­jft moeten we oplet­ten, de inten­tie om de bodems van jan­u­ari weer op te gaan zoeken bli­jft groot.

Er komen nog genoeg bedri­jven met hun kwartaal­ci­jfers maar zoals ik al aan­gaf zijn de grote spel­ers daarmee klaar. Veel zal de rest denk ik niet meer kun­nen doen wat betre­ft de richt­ing. Er zal hier en daar wel nog een posi­tieve en negatieve uitsch­i­eter tussen zit­ten maar die hebben dan veel min­der impact op het ver­loop van de markt. Beleg­gers kijken nu eerder uit naar de cijfers over de inflatie die we don­derdag kri­j­gen in de VS, dat kan de FED sneller doen bewe­gen wat betre­ft de rente. De inflatie zal op een gegeven moment echt moeten wor­den aangepakt.

We wacht­en de start van Wall Street van­mid­dag rustig af en kijken wat we ermee kun­nen, wel is het zo dat als de indices opnieuw omlaag moeten het wel eens snel richt­ing de bodem­zone kan. Zow­el op Wall Street als hier in Europa.

Zelf zal ik deze week rustig bli­jven uitk­ijken naar nieuwe mogelijkhe­den en waar het kan zal ik instap­pen met wat kleine posi­ties voor de leden. Mee­doen kan door lid te wor­den, dan kunt u in ieder geval de keuzes die ik maak vol­gen naar eigen inzicht.

De sig­naal­dien­sten:
Afgelopen don­derdag wer­den de short posi­ties ges­loten met een mooie winst zodat we in ieder geval goed aan de maand feb­ru­ari begin­nen. Wat betre­ft dit jaar (2022) staan alle abon­nementen al op een mooie plus zodat de start van het jaar goed is en dat zon­der veel risi­co te nemen.

Deze maand zal ik er alles aan doen om waar het kan mooie posi­ties uit te kiezen. Nog steeds met kleine aan­tallen en met 2 of max­i­maal 3 posi­ties gelijktijdig.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 april 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
Wall Street kon niet verder her­stellen maandag, vooral de tech indices moesten weer wat lager, de SOX nog niet maar ook deze index lijkt te willen draaien richt­ing de lows van jan­u­ari. Alle indices lat­en trouwens de indruk na om na de top van vorige week de bodem­zone weer op te willen zoeken. De Dow Jones bleef wel nog net in de plus, als de index ook verder wegza­kt dan zien we nog heel wat ruimte richt­ing de bodem van vorige maand.

De AEX won ruim 8 pun­ten en her­pakt zich zo na de 2 ver­lies­da­gen van eind vorige week, wel verwacht ik dat de AEX net als de indices op Wall Street de inten­tie tonen om weer de bodem op te zoeken de komende dagen. De DAX wist zich ook te her­pakken na de dal­ing van vri­jdag, ook niet echt over­tu­igend genoeg waar­door ook de DAX mogelijk de zone 14.90015.000 pun­ten weer kan gaan opzoeken.

Dow Jones:
De Dow Jones bleef vlak maandag na wat pogin­gen omhoog en omlaag, de index bli­jft zo wel onder de 35.500 pun­ten waar­door deze weer­stand het eerste echte richt­punt naar omhoog bli­jft. Ste­un nu eerst het 200-daags gemid­delde rond de 35.050 pun­ten waar de Dow maandag opnieuw even naar­toe ging gedurende de sessie en er nog net boven weet te sluiten. We let­ten dus vooral op die 35.00035.050 pun­ten de komende sessies als belan­grijke ste­un. Als de Dow Jones daaron­der sluit dan komen de 34.750 pun­ten en de 34.250 pun­ten in beeld als ste­un, lat­er de 33.750 pun­ten als vol­gend richt­punt omlaag.

Weer­stand bli­jft voor­lop­ig de top van vorige week rond de 35.500 pun­ten, lat­er weer­stand rond de 36.000 en de 36.500 pun­ten maar dan komen we snel weer dicht bij de top­zone uit.

AEX index:
De AEX her­pakt zich sterk maandag en bereikt zelfs de 755 pun­ten waar we de bek­ende weer­stand zien uitkomen. Even stond de AEX zelfs rond de 758 pun­ten en dus boven de weer­stand, de index moest door de moeil­ijke start op Wall Street wel weer inlev­eren richt­ing het slot om rond die 755 pun­ten te sluiten. De index begon de sessie wel zwak, de laag­ste stand van de dag zien we rond de 746 pun­ten. Als de 755 pun­ten opnieuw voor de nodi­ge weer­stand zorgt, en Wall Street draait opnieuw naar bene­den toe dan kan de AEX lat­er deze week de bodem rond de 735 pun­ten weer gaan opzoeken.

Weer­stand nu die 755 pun­ten met lat­er de zone 770 – 772 pun­ten waar de index vorige week nog even naar­toe kon. Ste­un nu eerst de 745 pun­ten met snel daaron­der de bodem­zone rond de 735 pun­ten waar we ons weer op moeten richt­en bij een verdere terugval.

DAX index:
De DAX moest vri­jdag al even terug richt­ing de bodem­zone 14.90015.000 pun­ten maar kon zich maandag her­pakken met ruim 100 pun­ten winst om dat gevaar even uit te stellen. Als de DAX weer omlaag moet dan kan de index snel naar deze ste­un­zone toe. Pas als de index onder deze bek­ende ste­un­zone 14.90015.000 pun­ten terecht komt ziet het er slecht, dan kan er makke­lijk nog 400 tot 500 pun­ten van de index af. 

Ste­un bli­jft dus die 14.90015.000 pun­ten, lat­er pas rond de 14.500 pun­ten weer ste­un. Weer­stand nu eerst de 15.300 en de 15.500 pun­ten, lat­er de bek­ende 15.810 pun­ten als weerstand.

Nas­daq Com­pos­ite:
De Nas­daq kri­jgt het weer moeil­ijk na de posi­tieve sessie van vri­jdag, nu moeten we oplet­ten voor een nieuwe draai omlaag die mogelijk al werd ingezet maandag. Ste­un nu de 13.800 pun­ten in ieder geval ofwel rond de bodem van afgelopen don­derdag. Als de Nas­daq ook onder deze ste­un terecht komt dan ligt de weg meteen open richt­ing de 13.750 en de 13.500 pun­ten. Daar­na zien we de bodem van jan­u­ari als doel en we zien die rond de 13.10013.250 punten. 

Bli­jf er reken­ing mee houden dat het snel gaat en met grote stap­pen bei­de richtin­gen. Weer­stand zien we nu rond de 14.210 pun­ten, de bek­ende zone die we al lang in de gat­en houden. Pas echt boven die 14.210 pun­ten kan de Nas­daq in een posi­tieve flow ger­ak­en maar dan moet de index wel meerdere dagen boven deze zone uitkomen.

Overzicht resul­taat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (feb­ru­ari) ziet u via de tabel hieron­der, de maand jan­u­ari werd met een mooie winst afgerond en we starten feb­ru­ari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zek­er snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aan­bied­ing, dan ont­vangt u meteen onze sig­nalen en doet u mee met de posities.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 april 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Overzicht resul­tat­en dit jaar (2022)


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.