Beursdagboek Trader Guy 11 februari 2022, 08:00

...

Markt draait opnieuw na hoopvolle stijging, opletten nu

11 februari 2022, 08:00 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wat ik al aangaf is dat je met de huidige markt nooit zeker bent van een richting, dat hebben we donderdag kunnen merken want het was weer prijs in de andere richting, omlaag deze keer. Je wordt blij gemaakt met een stevig herstel en daardoor worden er velen op het verkeerde been gezet, dat maakt het momenteel zo moeilijk en zien we dat de markt technisch bekeken onbetrouwbaar blijft. Vanmorgen lijkt het erop dat alles verder omlaag kan, de futures staan opnieuw lager. De cijfers over de inflatie vielen tegen en het bracht de 10-jaars rente ver boven de 2%. Dat was hetgeen ik al aangaf in de vorige update, als de rente boven die 2% geraakt dan heeft dat een psychologisch negatief effect op de markten.



Update vrijdag 11 februari:
De Amerikaanse beurzen sluiten donderdag fors lager, de S&P 500 verloor 1,8% met een slot op 4.504 punten, de Dow Jones index daalde 1,5% tot 35.241 punten terwijl de Nasdaq 2,1% in moest leveren om op 14.185 punten te sluiten. In Europa zien we nog geen verliezen in die orden, wel lag de AEX de gehele sessie onder druk maar kon de schade nog beperken tot 0,95% verlies met een slot op 762,65 punten omdat rond het slot hier in Europa Wall Street wat opkrabbelde na een slechte opening. De DAX wist zelfs nog net in de plus te sluiten, de index won 8 punten om op 15.490 punten te sluiten.

Veel aandacht ging uit naar de inflatiecijfers want de consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari met 7,5% gestegen op jaarbasis terwijl analisten hadden gerekend op een prijsstijging van 7% tot 7,2%. De kerninflatie kwam uit op 6% wat ook veel hoger was dan de 5,5% waar de markt op rekende.

Wat er nu speelt is wat de FED met de rente gaat doen in maart, mogelijk herinnerd u zich nog dat ik al een keer aangaf in mijn update van vorige week dat er wel meteen een rentestap van 0,5% aan zit te komen in plaats van de 0,25% waar men op had gerekend. Dat zou nu wel eens goed kunnen nu er opnieuw een hoger inflatiecijfer kwam. Dus een agressievere FED zou wel eens kunnen, verder denkt men nu al dat de FED de rente verder zal optrekken en mogelijk met 0,25% na elke vergadering die er nog komt dit jaar. De markt rekende eerst nog met 2 renteverhogingen dit jaar, als er 0,5% komt in maart, en daarna nog een aantal keren dan kom ik al uit op 5 keer minimaal dit jaar en dat is fors meer dan waar men eind vorig jaar rekening mee hield. Dat zien we ook aan het verloop van de 10-jaars rente die fors oploopt en al boven de 2% uitkomt. Om de FED kalmer te krijgen zal de inflatie snel terug moeten lopen maar voorlopig wijst daar nog niks op.

De markt dus weer in een moeilijke fase maar we zijn niet anders gewend en we moeten ermee om zien te gaan, dat lukt wat mij betreft prima al blijf ik zeer voorzichtig met het uitzoeken van mijn momenten. We zitten nu vanaf de top short in de markt met wat posities en die lopen goed. Vandaag zal ik kijken of er winst kan worden genomen, de leden krijgen daar op tijd bericht over. Meedoen kan door lid te worden, er komen zeker nog genoeg kansen, ik zal het momentum om wat te doen zo goed als mogelijk uitkiezen.

De signaaldiensten:
Ook vorige week donderdag werden er wat posities gesloten met een mooie winst zodat we in ieder geval goed aan de maand februari beginnen. Wat betreft dit jaar (2022) staan alle abonnementen al op een mooie plus zodat de start van het jaar goed is en dat zonder veel risico te nemen.

Deze maand zal ik er alles aan doen om waar het kan mooie posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street fors lager na enkele sterke dagen, we zijn weer terug bij af en als de bodems weer worden opgezocht de komende dagen dan kunnen we nog een goeie 2% lager. Aan de andere kant, ik blijf erop hameren, kan het ook zo weer de andere kant opdraaien, dat worden we gewend en hebben dat al vaker gezien de afgelopen weken en zelfs maanden. Nu weer lager, alle indices verloren fors op Wall Street.

In Europa viel het op zich nog mee bij het slot om 17:30 want de AEX sluit 7 punten lager terwijl de DAX zelfs nog in de plus wist te sluiten. Na het slot moest alles wel verder terug dus vanmorgen zullen de AEX en de DAX wel verliezen, tot rond 1 a 2% zelfs. Ook de AEX geeft het op, de index geraakte opnieuw niet boven de zone 770-772 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones kon nog redelijk starten maar al snel verloor de index behoorlijk om 526 punten in te leveren. De index staat nu weer ver onder de 35.500 punten steun en het lijkt erop dat de Dow weer de 34.750 punten op zal zoeken vandaag. Steun zien we wel eerst nog rond de 35.000-35.050 punten door het 200-daags gemiddelde. Wel denk ik dat de index daaronder zal duiken bij een slechte dag en die 34.750 punten snel zal opzoeken.

Steun nu de 35.000-35.050 punten, later de 34.750 en de 34.250 punten. Weerstand nu de 35.500 punten, later de 35.750 en de 36.000 punten.

AEX index:
De AEX lag de gehele sessie onder druk en sluit ver onder de 770-772 punten weerstand. Zo te zien zal de AEX de 755 punten snel weer opzoeken, onder die 755 punten kan de index snel weer naar de 745 punten, later zelfs weer richting de bodem van de afgelopen weken die rond de 735 punten uitkomt.

Weerstand nu die 770-772 punten, eerst daar maar eens boven zien te geraken om de situatie opnieuw te beoordelen.

DAX index:
De DAX sluit op zo'n slechte dag nog net in de plus, dat komt omdat Wall Street fors wist te herstellen na de slechte opening. De DAX zien we nu net onder de 15.500 punten maar er zal vandaag wel een terugval komen tot minimaal de 15.300 punten. We zien daar de eerste steun nu, onder die 15.300 punten ruimte tot de 15.100 punten waar de bodem van eind vorige week uitkomt, later de bodem van dit jaar rond de 14.900-15.000 punten als steun.

Weerstand blijft de 15.500 punten, later de bekende 15.810 punten als weerstand. Voorlopig hou ik het in eerste instantie bij deze niveaus, later mocht de index uitbreken zien we verder.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kende een slechte dag na enkele dagen met herstel, door dat de 10-jaars rente boven de 2% uitbrak kreeg de tech sector het moeilijk. De Nasdaq sluit dan ook meteen weer onder de belangrijke 14.210 punten steun na dat er eerder deze week een sterke uitbraak kwam. Zo zie je dat de markt niet echt naar de technische niveaus kijkt.

Steun nu de 14.000 punten met daar snel onder de 13.750-13.800 punten. Bij een verdere daling steun rond de 13.500 en de 13 250 punten. Denk eraan dat het snel kan gaan bij de huidige omstandigheden. Hou ook vooral het verloop van de 10-jaars rente in de gaten in deze fase.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.