Beursdagboek Trader Guy 12 februari 2022, 07:59

...

Wall Street opnieuw fors lager, markten vrezen meer onrust

12 februari 2022, 07:59 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Opnieuw alles fors lager vrijdag op Wall Street door nogal wat onrust hetgeen de markten liever niet ondergaan. Vooral de dreigende inval van de Russen speelde een rol vrijdag, dat zette de olieprijzen fors hoger, ook het gas en andere energie prijzen laten een forse stijging zien. De markten worden dan onrustig en door angst moesten vooral de hoog gewaardeerde aandelen fors inleveren. De afgelopen week hebben we in feite 2 grote bewegingen gezien, eerst fors omhoog maar donderdag en vrijdag weer fors terug. Zoals ik al aangaf blijft het lastig, de markt is onvoorspelbaar momenteel, het enige wat we kunnen doen is voorzichtig blijven in deze fase en werken op het momentum en niet zomaar ergens instappen. Dat lukt nog prima tot nu toe, zelfs met het geweld en dus de volatiliteit komen we elke keer redelijk goed weg met de posities. Vrijdag heb ik weer winst genomen op de short posities, komende week voorzie ik opnieuw wat kansen op een extreem ofwel na een grote beweging in een bepaalde richting.



Weekend update zaterdag 11 februari:
De Amerikaanse aandelenindexen daalden vrijdag opnieuw stevig door de onrust die er heerst op meerdere vlakken. De scherpe daling van het consumentenvertrouwen samen met hogere verwachtingen rondom de inflatie op korte termijn en vooral de verhoogde spanningen tussen Oekraïne en Rusland deden beleggers het zekere voor het onzekere nemen door massaal wat geld uit de markt te nemen en dan vooral bij de hoog gewaardeerde en risicovolle sectoren. Verder zien we dat de olieprijzen vrijdag fors opliepen, een vat Brent kost nu al 95 dollar wat een stijging is van 4%.

Dow Jones daalde 1,4% ofwel 503 punten tot ongeveer 34.738 punten terwijl de brede S&P 500 met 1,9% terug moest tot 4418 punten. De Nasdaq verloor 2,8% vrijdag ofwel 394 punten met een slot op 13.791 punten. Op weekbasis daalde de S&P 500 bijna 2%, de Nasdaq die de week nog heel sterk begon verliest 2,3% terwijl de Dow Jones op weekbasis ongeveer 1% moest inleveren. Ook donderdag verloren de markten al fors, de Dow Jones moest toen met 1,5% terug terwijl de S&P 500 met 1,8% daalde en de Nasdaq met 2,1%.

In Europa verloor de AEX index slechts 1 punt omdat rond 17:30 er nog weinig aan de hand was op Wall Street, de daling kwam pas later op gang, de DAX verloor 65 punten (0,4%) vrijdag terwijl de Franse CAC 40 met 90 punten (1,3%) terug moest. Via de futures zakken de indices in Europa wel verder door in de avond zodat er maandag een reactie omlaag wordt verwacht. Op weekbasis wint de AEX wel ruim 14 punten (1,9%), de DAX won op weekbasis 325 punten (2,15%). De CAC 40 ging er met 60 punten op vooruit (0,9%). Voor Europa nog een positieve week maar nogmaals, de daling van vrijdag op Wall Street kwam er pas na het slot hier in Europa zodat we een verdeeld beeld krijgen, haal er makkelijk maar 1% vanaf zien we via de futures al moeten we maandag uiteraard nog afwachten.

Veel beweging op de markten, dat is al een tijd aan de gang en ik denk niet dat we er snel vanaf zijn. Ook de stijging van de energie prijzen blijft aanhouden, de Brent olie won opnieuw 4% vrijdag en staat al op 95 dollar. Het inflatiespook blijft heersen juist door die stijgende energieprijzen maar ook de goederen worden duurder door tekorten en stakingen in de transportketen. We zitten in een zeer moeilijke fase momenteel, ook de rente die verder oploopt doet de markten pijn. Hou er ook de komende week rekening mee dat er genoeg beweging komt, en ook dan mogelijk weer in beide richtingen.

Technisch kunnen we wel van alles bedenken maar deze markt kijkt daar amper naar, er is teveel onrust en de psychologische factor speelt een te grote rol binnen het geheel. Goeie kwartaal cijfer, dan weer slechte kwartaalcijfers, de inflatiedruk, de oplopende rente en de spanningen met Rusland. Allemaal zaken die de markten fors om zich heen laat slaan, dus technisch kunnen we daar weinig tot niets mee. Het enige wat we kunnen is rustig blijven, de markt goed bekijken en het momentum zo goed als mogelijk aan te voelen om dan met kleine posities in te stappen. Doe dus niet teveel, wil niet constant in de markt zitten en neem je tijd, of wordt lid van een van de signaaldiensten zodat ik u kan begeleiden in deze fase.

De signaaldiensten:
Vrijdag heb ik winst kunnen nemen op de short posities die woensdag werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein hou. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street in de avond weer fors lager, vooral de hoog gewaardeerde tech aandelen verloren opnieuw fors. De Nasdaq verloor 2,8% terwijl de SOX index bijna 5% moest inleveren vrijdag. Ook de Dow Jones verloor 1,4% terwijl de S&P 500 met 1,9% terug moest. Na donderdag opnieuw een slechte dag voor Wall Street en nu weet ik absoluut niet wat er maandag zal gebeuren. Het kan beide kanten op volgende week, dat is vrijwel zeker maar waar is het beste momentum om daarop te anticiperen? Tot de bodems van januari ligt er nog ruimte omlaag dus opletten, rond deze bodem zie ik wel wat kansen.

Europa hield de schade beperkt vrijdag maar dat kwam door dat Wall Street pas later fors begon in te leveren, let dus op maandag met de DAX en de AEX. De AEX verloor 1 punt, de DAX moest 55 punten inleveren.

Dow Jones:
De Dow Jones kon nog redelijk starten maar al snel verloor de index behoorlijk om net als donderdag meer dan 500 punten in te leveren. De index staat nu weer ver onder de 35.500 punten steun en we komen meteen rond de 34.750 punten uit op slotbasis waar we de volgende steun zien uitkomen. Als de Dow Jones verder zakt dan moeten we rekening gaan houden met nog ruim 1000 punten ruimte tot we de volgende belangrijke steun rond de 33.750 punten zien. Tussendoor nog steun rond de 34.500 en de 34.250 punten. Er kan vanaf die 34.750 punten wel snel een draai komen en ook in de positieve richting kan het snel gaan in deze fase, de markt wisselt snel en makkelijk van richting en dan ook nog met een indrukwekkend tempo. De Dow Jones sluit ook weer ruim onder het 200-daags gemiddelde dat we nu rond de 35.040 punten zien uitkomen.

Weerstand nu eerst dat 200-daags gemiddelde rond de 35.040 punten, later de 35.250 en de 35.500 punten als weerstand met daarboven de top van woensdag die we rond de 35.800 punten zien. Aan volatiliteit geen gebrek dus.

AEX index:
De AEX wist het even niet vrijdag, de index bewoog tussen de 755 en de 765 punten gedurende de sessie en sloot af op 761,5 punten. De reactie van vrijdag moet er wel nog komen, de AEX future staat al rond de 749 punten wat 12,5 punten onder het slot ligt. even afwachten wat Europa en dus de AEX zal doen maandag bij de opening. Steun technisch bekeken nu eerst rond de 755 punten, later steun rond de 745 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. Later letten we op de 735 punten waar de bodem van januari wacht als steun.

Weerstand nu die 770-772 punten, eerst daar maar eens boven zien te geraken om de situatie opnieuw te beoordelen.

DAX index:
De DAX sluit vrijdag met amper verlies, dat komt omdat Wall Street er niet eens zo slecht voorstond rond het slot hier in Europa. De DAX zien we nog altijd maar net onder de 15.500 punten dus voorlopig nog niet zoveel aan de hand, de reactie op de daling van vrijdagavond moet er wel nog komen. We zien de eerste steun nu rond de 15.300 punten met daarna ruimte tot de 15.100 punten waar de bodem vorige week vrijdag en maandag uitkomt. Later een belangrijke steun rond de bodem van dit jaar die we duidelijk zien tussen de 14.900-15.000 punten.

Weerstand blijft de 15.500 punten, later de bekende 15.810 punten als weerstand. Voorlopig hou ik het in eerste instantie bij deze niveaus, later mocht de index uitbreken zien we verder.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kende opnieuw een zeer slechte dag vooral door de spanningen rondom Rusland. De Nasdaq sluit dan ook ver onder de belangrijke 14.210 punten steun na dat er eerder deze week een uitbraak kwam. Zo zie je dat de markt niet echt naar de technische niveaus kijkt. De vraag is nu of de index een hogere bodem kan neerzetten begin volgende week, zo ja dan kan er opnieuw een fors herstel komen van enkele dagen. Wel blijven opletten in deze fase, woensdag stond de index nog op 14.500 punten, het slot vrijdag lag met 13.791 punten daar 709 punten onder. Hoezo volatiel?

Steun nu de zone 13.750-13.800 punten, bij een verdere daling steun rond de 13.500 en de 13 250 punten. Weerstand nu eerst de 14.000 punten met later de bekende 14.210 punten en de top van woensdag rond de 14.500 punten. Denk eraan dat het snel kan gaan bij de huidige omstandigheden. Hou ook vooral het verloop van de 10-jaars rente in de gaten in deze fase want ook daar zien we grote uitslagen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.