Beursdagboek Trader Guy 9 februari 2022, 08:23

...

Indices zoeken hun weerstand op, vandaag opletten dus

9 februari 2022, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een sterke sessie op Wall Street met opnieuw de nodige beweging gedurende de dag, uiteindelijk sluiten alle indices positief af en komen zo weer dicht bij hun belangrijke weerstand uit. Zowel Europa als Wall Street kunnen vandaag hoger openen gezien de stand van de futures, later vandaag zien we wel hoe Wall Street zal omgaan met de weerstand waar de indices nu op uitkomen. Wel blijven opletten voor een nieuwe draai naar omlaag, die komt er vaak ongemerkt en vooral onverwacht. De volatiliteit blijft parten spelen en forse uitslagen in beide richtingen blijven elkaar snel opvolgen.



Update woensdag 9 februari:
De belangrijkste indices op Wall Street sluiten dinsdag hoger, na een aarzelende start stappen beleggers in nadat men bedrijfswinsten blijven afwegen tegen de naderende monetaire verkrapping door de centrale banken. Het blijft zoeken naar de juiste mix in deze fase, over het algemeen zijn de cijfers goed buiten enkele uitschuivers hier en daar zowel in de positieve als in de negatieve zin.

De Dow Jones sloot 372 punten ofwel 1,05% hoger terwijl de S&P 500 een winst boekt van 0,85%. De Nasdaq Composite steeg met 179 punten ofwel 1,3% vooral door een sterke dag voor de Big Tech aandelen die het heel goed deden. Zelfs toen de rente weer opliep kon het de sector niet onder druk zetten. De 10-jaars rente bereikte dinsdag de 1,95% en zet zo weer een nieuw hoogtepunt neer bekeken over de afgelopen periode.

Ondanks de recente volatiliteit in de markt zien we dat de S&P 500 momenteel een nettowinstmarge van 12,4% genereert nu ongeveer 54% van de bedrijven hun resultaten over het 4e kwartaal hebben gerapporteerd. Tot nu toe overtreft dat cijfer zelfs de pre-pandemische piek van 12% over het 3e kwartaal van 2018. Toch zien beleggers ook in dat de gemengde resultaten over het 4e kwartaal van Amerikaanse technologie reuzen vraagtekens oproepen, daar zat nogal wat verschil in. Verder let men erop dat de FED klaar staat om de monetaire voorwaarden aan te scherpen want er komt hoe dan ook snel een renteverhoging aan, in maart zal dat al gebeuren.

Beleggers zullen beide zaken zeker op de radar houden de komende periode, dat Microsoft, Apple, Amazon en Alphabet het goed doen werd duidelijk vorige week maar men weet ook wel dat er in korte tijd veel kan veranderen. Hoe zal men het vorige kwartaal weten te overtreffen? Het wordt denk ik zeer moeilijk om dat tempo vast te houden en dat was juist hetgeen we hebben gezien bij Meta (Facebook), Netflix en Tesla die fors moesten inleveren de afgelopen weken. Er komen deze week nog wat belangrijke bedrijven met cijfers, dan zie ik vooral Disney en Coca-Cola uit de Dow Jones als belangrijk.

Om even samen te vatten hoe de markt er nu voorstaat zien we dat er tijdens de eerste paar weken van dit jaar vooral meer werd gekeken naar de macro-economische cijfers waarbij vooral de inflatie een grote rol speelde waardoor er nu zeker snel een renteverhoging komt door de FED. Aan de andere kant nemen sinds een week of 2 de over het algemeen sterke kwartaalcijfers het over. Wel denk ik dat de economische perikelen snel weer parten gaan spelen gezien de 10 jaars rente nog altijd verder oploopt en dat maakt de tech sector kwetsbaar.

Europa blijft net als Wall Street zoeken naar richting, de AEX bereikt de 755 punten weer op slotbasis terwijl de DAX nog wat achterblijft met nu 15.242 punten op slotbasis. Wel zullen de AEX en de DAX vandaag hoger openen. Eerst zien of beide indices deze hogere opening kunnen volhouden en we kijken dan vooral naar de opening van Wall Street vanmiddag.

Zelf zal ik deze week rustig blijven uitkijken naar nieuwe mogelijkheden en waar het kan zal ik instappen met wat kleine posities voor de leden. Meedoen kan door lid te worden, dan kunt u in ieder geval de keuzes die ik maak volgen naar eigen inzicht.

De signaaldiensten:
Afgelopen donderdag werden de short posities gesloten met een mooie winst zodat we in ieder geval goed aan de maand februari beginnen. Wat betreft dit jaar (2022) staan alle abonnementen al op een mooie plus zodat de start van het jaar goed is en dat zonder veel risico te nemen.

Deze maand zal ik er alles aan doen om waar het kan mooie posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit hoger en we zien dat zowel de Dow Jones, de Nasdaq en de S&P 500 rond hun belangrijke weerstand uitkomen, ook de SOX index staat nu op een belangrijk punt. Gisteren gaf ik nog aan dat we moesten opletten voor een draai omlaag maar vandaag is het belangrijk om te bekijken wat de indices rond hun cruciale punten gaan doen. Komt er een doorbraak dan is de kans groot dat er een vervolg omhoog komt. Het is dus moeilijk te zeggen nu, eigenlijk liggen beide mogelijkheden voor de hand dus erop inzetten wordt moeilijk tot we weten hoe het vervolg zal lopen de komende sessies.

Ook Europa zoekt de weerstand op, de AEX zien we rond de belangrijke 755 punten uitkomen nu, een doorbraak omhoog maakt de weg vrij richting de 770-772 punten waar de index vorige week nog terecht kwam. De DAX kan snel naar de 15.500 punten, bij een uitbraak moeten we weer rekening houden met een vervolg omhoog richting de 15.810 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich opnieuw richting de weerstand die we rond de 35.500 punten zien uitkomen. Pas boven die 35.500 punten kansen richting de 36.000 punten en hoger, wel wordt dat denk ik moeilijker maar in deze markt weten we nooit.

Steun nu in eerste instantie rond de 35.000-35.100 punten, later steun rond de 34.750 en de 34.200-34.250 punten.

AEX index:
De AEX bleef vlak dinsdag en rond de 755 punten hangen waar we de bekende steun/weerstand zien uitkomen. Even stond de AEX rond de 758 punten waar nu de volgende weerstand wacht. Later zien we de 770-772 punten als richtpunt omhoog maar dan moet wel alles meezitten de komende dagen.

Steun nu de zone rondom de 755 punten, later de 750 en de 745 punten als steun met daaronder snel de bodem rond de 735 punten.

DAX index:
De DAX liet wat herstel zien de afgelopen dagen maar het blijft matig en zwak, na de daling van afgelopen vrijdag heeft de DAX technisch bekeken schade opgelopen. Steun blijft vooral de zone 14.900-15.000 punten, later pas rond de 14.500 punten weer steun. Weerstand nu eerst de 15.300-15.350 en de 15.500 punten, later de bekende 15.810 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich goed en stoomt zelfs meteen door tot net onder de belangrijke 14.210 punten waar we de bekende weerstand zien uitkomen. Of de Nasdaq verder door kan stoten tot ver boven deze weerstand moeten we afwachten, eerst maar eens bekijken hoe de komende dagen zullen verlopen. De Nasdaq ziet er nog altijd zwakjes uit.

Weerstand zien we eerst rond de 14.210 punten, de bekende zone die we al lang in de gaten houden. Pas echt boven die 14.210 punten kan de Nasdaq in een positieve flow geraken maar dan moet de index wel meerdere dagen boven deze zone uitkomen. Steun zien we nu rond de 14.000 punten, later de 13.800-13.850 punten en de 13.750 punten als steun.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.