Beursdagboek Trader Guy 2 februari 2022, 08:15

...

De Nasdaq stoomt door en trekt de gehele markt nu mee omhoog

2 februari 2022, 08:15 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Na een aarzelende start toch weer een behoorlijke plus op Wall Street. Nabeurs waren er ook nog sterke cijfers van Alphabet (Google) en chipmaker AMD. Opvallend nieuws was dat Alphabet het aandeel zal splitsen, er komen 20 aandelen voor 1. Dat maakt de kans heel groot, en zelfs zeker, dat het aandeel in de Dow Jones terecht zal komen in de loop van het jaar. De Dow Jones is een prijs gewogen index en daar past een aandeel van 3000 dollar niet in omdat het de index teveel zou beïnvloeden. De verwachting is dat Amazon hetzelfde zal doen later deze week, we gaan het morgen al weten. Veel positieve zaken dus maar laten we vooral niet vergeten waardoor de beurzen de afgelopen weken omlaag moesten, deze zaken spelen uiteraard ook nog mee en zullen snel de markt weer in de greep nemen.



Update woensdag 2 februari:
Vooral weer tijdens het laatste uur van de sessie kwamen de indices op Wall Street op gang om met een behoorlijke plus af te sluiten, ook Europa wist deze keer met een mooie plus te sluiten. Als we naar het verloop van de afgelopen 3 sessies kijken dan zien we een bijna onrealistisch herstel zeer sterk herstel,. Vooral de tech indices springen eruit want de Nasdaq herpakt zich met bijna 9% vanaf de bodem, ook de Nasdaq 100 behaalt nu al bijna die 9% vanaf de bodem die vrijdag werd neergezet. De SOX index doet het zelfs nog iets beter met 11,5% winst sinds de laagste stand van vrijdag.

Als we dat vrijdag hadden voorspelt dan werden we niet serieus genomen maar nogmaals zien we dat in deze markt echt alles kan. De volatiliteit blijft enorm om zich heen slaan en zijn realistische scenario's vrijwel niet meer van deze tijd. En denk eraan, het kan zo weer helemaal anders worden en daar moeten we rekening mee houden. De stijging was extreem de afgelopen sessies en we zien dat de futures vanmorgen gewoon weer hoger staan na de cijfers van Alphabet (Google) die sterk waren.

De koers van Alphabet ging nabeurs met maar liefst 296 dollar omhoog (+9,3%), dat door de sterke cijfers maar ook door dat Alphabet het aandeel voor het eerst in de geschiedenis zal splitsen in een 20-voor-1 verhouding. Dat kan meer kleinere beleggers lokken die dan deze aandelen kunnen kopen. De koers loopt meteen op tot de hoogste stand ooit dicht bij de 3000 dollar nabeurs. Wat ook een strategische bijkomstigheid is door deze splitsing is dat Alphabet nu in de Dow Jones terecht zal komen. Men verwacht nu dat ook Amazon het aandeel zal splitsen, mogelijk deze week komt het bedrijf al met deze melding nu Alphabet dat heeft gedaan. Vanavond komt Meta (Facebook) nabeurs met cijfers, donderdag krijgen we Amazon met kwartaalcijfers.

Verder vielen de cijfers van chipmaker AMD mee, het aandeel steeg nabeurs met ruim 10%. Er waren ook tegenvallers nabeurs, het aandeel Starbucks daalde omdat de kwartaalwinst de verwachtingen niet haalden, ook PayPal verloor nabeurs na dat de verwachtingen wat tegenvielen.

De S&P 500 sloot de sessie voor de 3e opeenvolgende keer met winst af, de start van de nieuwe maand is dus sterk en dat na dat de slechtste maand sinds maart 2020 net achter ons ligt. De S&P 500 won 31 punten (0,7%) terwijl de Dow Jones er met 273 punten op vooruit ging (0,8%). De Nasdaq Composite steeg dinsdag met 0,75%. De indices in Europa deden het ook goed, de AEX won 10 punten (1,3%) terwijl de DAX met 148 punten (1%) winst de dag afsloot. De Franse CAC 40 won dinsdag 100 punten ofwel 1,45%.

De futures staan vanmorgen weer hoger, de Dow Jones niet veel want daar zien we geen verandering maar de S&P future staat rond de 20-25 punten hoger terwijl de Nasdaq 100 future zo'n 150 tot 175 punten hoger staat via de indicaties. We moeten nu wachten op de opening van Wall Street om te zien waar er een draai komt want het zal nodig zijn om de overdrijving van de afgelopen 3 sessies af te vlakken.

De signaaldiensten:
We blijven zoals u merkt nog altijd voorzichtig met het handelen, dat kan ook niet anders want de markten slaan te fors uit in beide richtingen, als je dan niet goed zit wordt het moeilijk. Vorige week werden er wat long posities met winst gesloten zodat het resultaat voor de maand januari er nu definitief staat, alle abonnementen sluiten januari af met een mooie plus. We starten het jaar zelfs beter dan in 2021, ook toen was er winst maar minder.

Deze maand zal ik er opnieuw alles aan doen om waar het kan, en het momentum goed is, posities uit te kiezen. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig. Gisteren heb ik al wat kleine posities opgenomen op wat indices, u kunt nog met de posities mee zodra u zich aanmeld als lid.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street zet weer een sterke sessie op de borden, niet zoveel als de 2 sessies ervoor maar toch al voor de 3e sessie op rij een forse plus. Vooral de tech indices vallen op, eerst wel wat lager maar richting het slot een redelijke plus en dan is de reactie op de cijfers van Alphabet nog niet meegerekend. Het lijkt wel tijd voor een top, met de volatiliteit kan het snel gaan en als de markt draait zal het zeker niet voor een paar punten zijn, we rekenen in deze fase met vele procenten.

Europa doet nu ook mee, de DAX breekt boven de 15.500 punten en lijkt onderweg naar de volgende belangrijke weerstand die we rond de 15.810 punten zien. De AEX wint 10 punten en breekt zo door de 755 punten, de volgende hindernis zien we rond de 770-772 punten uitkomen. Vrijdag stond de 735-738 punten nog even op de borden dus het gaat ook hier heel snel.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit opnieuw hoger en geraakt verder boven de weerstand die rond de 34.750 punten uitkwam, de index sluit nu voor de 2e sessie op rij boven het 200-daags gemiddelde nu dat net onder de 35.000 punten uitkomt. De volgende weerstand zien we rond het 50-MA rond de 35.520 punten uitkomt, daar zien we ook nog een horizontale lijn uitkomen waar de index al enkele keren steun en weerstand kon vinden. Opletten de komende sessies, het kan nog iets omhoog maar het kan net zo goed snel weer draaien. Een ding is zeker, er zal nog geen rust komen op Wall Street.

Steun zien we eerst rond de 34.750 punten met later pas rond de 34.000 punten steun. Verder kijken we naar de 33.750 en de 33.500 punten als steun.

AEX index:
De AEX geraakt opnieuw tot ver boven de 755 punten weerstand na een dubbele test vorige week. De index ging de vorige keren na een test van deze zware weerstand elke keer terug naar de 735 punten zone waar de belangrijke steun wacht maar nu breekt de index uit omhoog. De volgende weerstand zien we nu rond de 770-772 punten, daar verwacht ik wel moeilijkheden maar in deze markt weten we nooit.

Weerstand nu dus die 770-772 punten, later de 780-782 en de 790 punten als richtpunten omhoog. Steun nu de 755 punten, later de 742 en de bodemzone rond de 735 punten.

DAX index:
De DAX geraakt nu tot boven de 15.500 punten waardoor de weg richting de volgende weerstand open ligt, die zien we rond de 15.810 punten en is een belangrijk richtpunt voor de DAX. Naar beneden toe zien we nu steun rond die 15.500 punten, later steun rond de 15.300 en de zone tussen de 14.900 en de 15.000 punten.

We bekijken het verloop van de markten vandaag, na een verdere opleving op Wall Street verwacht ik wel snel winstnemingen. De zaken die de afgelopen weken de dienst uitmaakten zijn zeker nog niet weg, men vergeet die even maar de correctie kwam niet uit de lucht vallen. Als er een draai komt zal die zeker niet rustig verlopen, de volatiliteit blijft volop aanwezig en zal in beide richtingen de markten fors doen bewegen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en kon een eerdere daling goed opvangen om richting het slot in de plus te eindigen. Nabeurs kwam Alphabet met goeie cijfers en een aandelen split van 20 voor 1. Dat soort berichten doen het aandeel fors oplopen nabeurs en we zien via de futures dat de Nasdaq opnieuw hoger zal starten. Tot waar is nog maar de vraag, wel is het zo dat we dicht bij een top uitkomen nu en dat winstnemingen op de loer liggen.

Weerstand nu eerst de 14.500 punten, later de 14.800 en de 15.000 punten als weerstand maar of de index tot zo ver zal geraken moeten we nog zien. Steun nu de bekende 14.210 punten, later de 13.750 en de 13.500 punten als steun. Allemaal snel te bereiken in deze fase door de volatiliteit van de markt.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, de maand januari is afgerond en we sluiten af met een mooie winst. Het was een moeilijke maand maar door te handelen met kleine posities en vooral rustig te blijven om niet op elke golf te reageren komen we er goed uit in deze markt. Deze maand verwacht ik weer kansen, wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.