Beursdagboek Trader Guy 17 mei 2022, 08:30

...

De tech aandelen leveren wat in terwijl de Dow wat hoger sluit

17 mei 2022, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een verdeelde sessie maandag met vooral de tech aandelen die wat lager moesten na de stevige rally van afgelopen vrijdag, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX leveren meer dan 1% in. Ook de S&P 500 verloor wat maandag, de index sluit 16 punten lager. De Dow Jones kon nog wat verder omhoog na een positieve sessie, de index won zelfs eerst nog 300 punten maar sluit zo'n 27 punten in de plus. In Europa ook een verdeelde sessie, de AEX wint 0,5 punt terwijl de DAX met 63 punten terug moest en onder de 14.000 punten bleef hangen. Verder zien we de Brent olie rond de 114-115 dollar terwijl de 10-jaars rente rond de 2,91% uitkomt vanmorgen.Update dinsdag 17 mei:
Wall Street sluit over het algemeen bekeken wat lager maandag maar het grote deel van de winst van vrijdag werd behouden. Zo sluit de S&P 500 index 0,4% lager op 4.008 punten terwijl de Nasdaq 1,2% verloor. Verder zien we een verlies van 1,6% bij de SOX index, de Dow Transport verloor 0,85%. Alleen de Dow Jones boekte wat winst, de index won 0,1%. In Europa verloor de DAX 0,45%, terwijl de CAC 40 index 0,25% lager sluit. Alleen de AEX bleef redelijk sterk liggen en won 0,5 punten, de AEX komt nu dicht bij de 700-702 punten weerstand uit. De DAX zien we net onder de 14.000 punten op slotbasis.

Beleggers blijven zich zorgen maken dat de FED te laat is met het aanpakken van de torenhoge inflatie en daardoor nu veel agressiever zal moeten handelen om alles beter onder controle te krijgen. Tijdens de correctie op de markten is het een feit dat we nu niet moeten rekenen op steun van de centrale banken terwijl dat eerder wel altijd zo was, we zitten nu met verkrapping in plaats van met verruiming. Door dat de FED te laat is en nog veel agressiever zal moeten reageren kan de huidige situatie voor een recessie zorgen later dit jaar of begin 2023. Al deze feiten maken het nu zo moeilijk om de markten weer op gang te krijgen en verwacht ik dat er nog geen bodem staat op de beurzen. We hebben nu vooral signalen nodig dat de inflatie niet alleen piekt maar ook echt zichtbaar afneemt voordat de markt een bodem bereikt.

Er kunnen tussentijdse grote stijgingen voorbij komen maar op de langere termijn vrees ik dat de markten het moeilijk krijgen tot er dus verbetering te zien is en waar de FED kan stoppen met agressief te handelen. Alles zal vooral door de economische cijfers de komende maanden bepaald worden, we kijken dan vooral naar de inflatie en de werkgelegenheid. Maandag kwam er al een belangrijk cijfer naar buiten, de index voor de industriële activiteit in de regio New York kelderde al, de Empire State Index daalde van plus van 24,6 in april tot -11,6 deze maand. Vooral het aantal nieuwe orders liep fors terug wat er op lijkt dat het al wat moeilijker aan het worden is in de VS.

De signaaldiensten:
We kijken nog altijd rustig of er zich mogelijkheden voordoen om wat posities op te nemen. Dat kan zowel long als short worden, alles hangt af van het verloop van de markt. Tot nu toe heb ik deze maand (MEI) nog niets kunnen doen. Ook deze week alert blijven want waar het kan zal ik zeker wat doen voor de leden. Door voorzichtigheid mis je soms wat maar over het gehele jaar 2022 bekeken doen we het nog altijd heel goed. De bedoeling is dat iedereen mee kan doen en dat met het nodige vertrouwen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Op Wall Street sluiten de Nasdaq, de S&P 500 en de SOX index met wat verlies, de Dow Jones daarentegen wint wat. De sessie was opnieuw volatiel met tussen hoog en laag behoorlijk wat verschil. Het is nu opletten voor een nieuwe top die lager uitkomt dan de top die pakweg 2 weken geleden werd neergezet. We moeten een positie zo goed als mogelijk proberen op te nemen, een short positie waarschijnlijk maar dat zal ik wel op tijd richting de leden doorgeven.

In Europa begonnen de AEX en de DAX lager, de AEX kon nog vlak afsluiten terwijl de DAX iets lager sluit. De AEX en de DAX zitten in een fase met herstel maar beide indices naderen nu een zware weerstand, de AEX rond de 700-702 punten, de DAX rond de 14.050-14.150 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit opnieuw wat hoger maandag maar als we kijken waar de index nu staat vanaf de bodem van afgelopen donderdag op 31.230 punten dan zien we al 1000 punten herstel. De index bereikt meteen ook de weerstand die we zien door de bodem van eind februari, normaal gezien zou de Dow Jones daar kunnen draaien om zich op te maken voor nieuwe bodems later deze week.

Weerstand na de rally van de afgelopen dagen nu eerst de 32.200-32.250 punten, later bij een doorbraak de 32.600 en de 33.000 punten. Eerst maar eens bekijken tot waar de index geraakt met de huidige rally. Steun nu de 31.750-31.800 punten, later de 31.200-31.250 punten waar we de bodem van vorige week zien uitkomen.

AEX index:
De AEX herpakt zich stevig na de bodem van afgelopen donderdag op 660 punten en komt nu weer dicht bij de zone 700-702 punten waar de eerste weerstand wacht. Of er nog veel in het vat zit betwijfel ik, we zien nog het 50-daags gemiddelde uitkomen rond de 704,5 punten maar dat zal moeilijk worden denk ik.

Steun nu eerst de 690 punten, later de 680, de 670 en de bodem van donderdag net boven de 660 punten. Er kan snel een lagere top worden neergezet en dan moeten we proberen om erbij te zijn met een kleine short positie.

DAX index:
De DAX laat nu bijna hetzelfde patroon zien al bij het herstel van de afgelopen weken, de index kan vanaf de 14.000-14.200 punten weer naar omlaag draaien. De DAX komt nu ook uit rond het 50-daags gemiddelde zien we op de grafiek, er kan zich net als bij veel indices een momentum voordoen om een kleine short positie op te nemen. We moeten dan zo goed als mogelijk zien in te stappen, dat kan vandaag of morgen (woensdag) het geval worden.

Weerstand nu de 14.025-14.050 punten met net daarboven de 14.150-14.200 punten waar we de lijn over de toppen zien uitkomen. Pas als de DAX boven de 14.300-14.350 punten uitkomt kunnen we van een uitbraak spreken. Steun nu eerst de 13.750 punten, later de 13.500 en de 13.300 punten waar de bodem van vorige week uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet opnieuw een deel van de winst inleveren maandag, een dag waar men niet goed weet welke kant op maar de index kiest voor de daling richting het slot. De vraag is nu tot waar de index kan opleven gedurende de poging tot herstel, lukt dat niet en de rest moet ook weer omlaag dan komen lagere bodems snel weer terug. Pas boven de 12.000 punten kan de Nasdaq uitbreken.

Weerstand nu eerst de 12.000 punten, later de 12.500-12.600 punten waar we de oude bodem van eind februari en begin maart zien uitkomen. Of de index daarboven kan geraken moeten we afwachten maar volgens mij wordt dat moeilijk, een lagere top rond de 12.000-12.050 punten zou nog altijd kunnen de komende sessies. Steun nu de 11.500 punten, later de bodem rond de 11.110 punten, bij een verdere daling steun rond de 11.000 en de 10.500 punten steun.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Deze maand heb ik nog niets kunnen doen omdat het risico te groot blijft door de volatiliteit, het komt niet zo vaak voor dat ik geen instapmoment kan vinden maar op zich is dat niet erg want bij een markt als deze heb ik in het verleden een aantal keren verlies moeten lijden en dat wil ik nu voorkomen. Sterker nog, veel handelen in een markt als deze zorgt over het algemeen voor verlies. Er komen nog wel kansen maar ze moeten wel redelijk betrouwbaar zijn.

Alle posities die op het laatst van de maand april werden opgenomen werden met winst gesloten, het resultaat dit jaar loopt zo weer wat verder op en het verloop ziet er prima uit voor dit jaar. Ik blijf vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is nu zoeken naar een mooi momentum om in te stappen. Door de volatiliteit blijven we nog altijd met kleine posities werken om zo geen onnodige risico's te lopen. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.