Beursdagboek Trader Guy 24 juni 2022, 08:35

...

Nasdaq sterk, markt zoekt houvast maar Europa wil nog niet mee

24 juni 2022, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Markten blijven divergeren ten opzichte van elkaar maar dat betekend dat er in ieder geval richting zal worden gekozen de komende sessies. Sector rotatie, het switchen van regio en vooral naar zoeken naar richting voor de komende periode waardoor beleggers snel iets zoeken om in de markt te stappen zonder goed te weten wat ze moeten kopen. Op Wall Street doen de Nasdaq en de Nasdaq 100 het goed maar we zien opnieuw verlies bij de SOX index waar de half geleiders inzitten. Verder zien we ook winst bij de Dow Jones en de S&P 500 maar dan in mindere maten dan bij de Nasdaq. Europa daarentegen verliest opnieuw, de AEX laat ruim 5 punten liggen terwijl de DAX opnieuw een slechte dag kende met 1,75% verlies. Verder zien we dat de olieprijs wat blijft hangen, de Brent staat nog altijd rond de 110 dollar. De 10-jaars rente zien we vanmorgen rond de 3,1% en dat zou beleggers in ieder geval ook wat meer rust moeten brengen na de wilde uitslagen omhoog van vorige week.

Wie er nog mee wil doen met de posities die nu open staan kan deze nog aankopen door lid te worden, dan kunt u inloggen op de website bij onze Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand juni staan we met de abonnementen op winst en dat al voor de 6e maand dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €35 ...Update vrijdag 24 juni:
Op Wall Street over het algemeen weer hogere koersen onder de leiding van de tech aandelen, de grote tech bedrijven in ieder geval want de Semi-conductoren willen nog niet echt mee waardoor de SOX index als enige weer verlies moest toelaten (-0,65%). De Dow Jones won 194 punten (0,65%) terwijl de S&P 500 met 0,95% winst de sessie afsloot. Verder zien we een winst van 1,6% bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 kon met 1,45% winst sluiten donderdag. Ook de Dow Transport index sluit hoger, de index won 0,9%. Voor de komende dagen zou het er wel eens goed uit kunnen zien nu de meeste indices op Wall Street hun bodem aanstampen en de neiging tonen om nog enkele procenten hoger te willen tijdens deze positieve fase binnen een "Bear Markt". We zitten dan ook nog LONG op enkele indices op Wall Street en Europa.

Europa sluit opnieuw lager en zowel de AEX als de DAX zetten een nieuwe bodem neer donderdag. De AEX zet de bodem nu op 632 punten maar de index kon zich richting het slot herpakken tot 636 punten ofwel een verlies van 6 punten (-0,95%). De DAX verloor opnieuw fors met 232 punten, de bodem komt nu wat lager uit dan de vorige, de index sluit ook voor het eerst sinds begin maart onder de 13.000 punten met een slot op 12.912 punten. Verder zien we een verlies van 0,55% bij de CAC 40 terwijl de BEL 20 index 1,5% verloor donderdag.

De markt lag er eerst nog wat zwakjes bij omdat Powell een woordje toevoegde tijdens zijn getuigenis voor het Huis van Afgevaardigden in de VS. Woensdag sprak hij nog van een uitdagende doelstelling om de economie zacht te laten landen maar donderdag viel het op dat hij, in tegenstelling tot een dag eerder, nu wel het woord "onvoorwaardelijk" in de mond nam toen hem gevraagd werd naar de inzet van de FED bij het bestrijden van de inflatie. Volgens sommige analisten betekend dat de FED bij de term "onvoorwaardelijk" bereid is om een hogere werkloosheid te accepteren, en ook een recessie, om de inflatie terug te dringen. Powell zei deze keer ook dat een recessie niet onvermijdelijk is.

Zo zien we maar weer, een woordje minder of een woordje meer door Powell kan de markten doen vliegen of vallen, het is niet meer dan het sentiment dat er heerst, beleggers zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder dan een tijdje geleden toen ze nog alles konden verdragen. Veel meer moeten we er niet over denken, we zitten nu mogelijk in een fase waar er een mooie rebound kan komen, later zie ik alles wel weer draaien naar omlaag. We moeten er onze posities op aanpassen en zo goed als maar kan de flow zien te volgen.

De signaaldiensten:
We hebben voorzichtig al wat kunnen doen deze maand en we zitten nu in wat kleine long posities na de grote terugval van de afgelopen week, door dat de posities klein zijn en we de stops ruim kunnen nemen hebben we nog genoeg tijd om af te wachten. De markt blijft wild om zich heen slaan, na enkele zeer negatieve sessies kan er ook nu weer een forse tegenbeweging op gang komen. Wie mee wil doen kan lid worden, via de Tradershop kunt u de posities dan nog opnemen uiteraard. De resultaten voor dit jaar 2022 lopen in ieder geval gestaag verder op. Lid worden is altijd een goeie keuze, het ondersteunt veel leden bij het maken van hun eigen beslissing, ook voor u kan dat enorm helpen in deze moeilijke markt.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street hoger met vooral de Nasdaq die met 1,6% winst het best scoort donderdag, de Dow Jones won 0,65% winst terwijl de S&P 500 daar met een winst van 0,95% precies tussen zit. Wel was er opnieuw verlies bij de SOX index, deze index ligt er nu wel heel zwakjes bij en wil nog niet echt weg vanaf de bodem. Toch zien we op Wall Street de neiging dat de indices hun draai willen maken richting een lagere top, de positieve flow kan dus nog een paar dagen ofwel sessies aanhouden.

Europa blijft zwak met vooral de DAX die het nu heel moeilijk krijgt en onder de 13.000 punten sluit. We zien een nieuwe bodem en een hervatting van de daling, de vraag is nu of de DAX ofwel onze regio hier in Europa ook de draai wil gaan maken net zoals we zien op Wall Street? De DAX sluit uiteindelijk 1,75% lager terwijl de AEX 0,95% verliest.

Dow Jones:
De Dow Jones probeert nu door te breken tot boven de 30.650-30.700 punten, lukt dat dan ligt de weg open richting eerst de 31.100 en later tot rond de 31.500 punten. De grote uitdaging naar omhoog is het bereiken van de zone 32.250-32.300 punten waar we een zware weerstand zien, dat is mogelijk als Wall Street doorzet naar boven toe en de Dow Jones enkele zeer sterke dagen kent om de GAP die open ligt dicht te maken.

Steun zien we nu eerst rond de 30.250-30.300 punten, later rond de 30.000 en de 29.850 punten steun waar we ook de bodemzone zien uitkomen.

AEX index:
De AEX blijft zwak en test opnieuw de bodem maar die werd gehouden deze keer. We zien al enkele keren een test rond die 632-633 punten zonder dat de index erdoor zakt en dat is voorlopig een goed teken.

Weerstand nu de 650-655 punten zone ofwel de eerdere bodemzone, later de 662-665 en de 670-672 punten. Verder weerstand rond de 680, de 690 en de bekende 700-702 punten. Steun wordt nu de bodemzone rond de 632-633 punten. Later pas rond de 618-621 punten steun.

DAX index:
De DAX kende opnieuw een slechte dag met nu een slot onder de 13.000 punten. De DAX moet wel snel tot boven de 13.350 punten zien te geraken om een echt herstel op gang te krijgen maar zo te zien blijft dat momenteel moeilijk. Als we nu naar de grafiek kijken ziet het er hoe dan ook niet goed uit. Wel hou ik me vast aan hetgeen ik op Wall Street zie momenteel en daar draaien de indices al wel.

Weerstand nu eerst de 13.000-13.100 punten, later de 13.325-13.350 en de 13.500 punten. Steun nu eerst de 12.750 met later de bodem van begin maar rond de 12.450-12.500 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit opnieuw hoger en wint 179 punten om boven de belangrijke 11.030-11.050 punten te geraken waar er een belangrijke weerstand lag. Het lijkt er dus op dat de Nasdaq door wil trekken tot minimaal de 11.500 punten, later zie ik zelfs mogelijkheden richting de 12.000-12.050 punten waar we een zware weerstand zien uitkomen nu.

Steun nu eerst de 11.030-11.050 punten, later de 10.750 en de 10.500 punten als steun. We bekijken nu hoe de Nasdaq zal reageren boven die eerste toch zware weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2022):
We hebben in de loop van deze maand al winst genomen op enkele short posities zodat we deze maand juni op winst staan, we blijven rustig handelen in deze markt en nu zitten we met wat kleine long posities die werden opgenomen. We behalen dit jaar tot nu toe elke maand onze doelen ofwel een mooie winst. Zo loopt het resultaat voor dit jaar (2022) gestaag verder op, we zitten tot nu toe met een mooie plus bij alle abonnementen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en kies een abonnement.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.