Beursdagboek Trader Guy 9 juli 2022, 12:49

...

Rente omhoog, beurzen zoeken maar Nasdaq blijft sterk

9 juli 2022, 12:49 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De Nasdaq liet behoorlijk wat twijfels zien vrijdag maar het slot werd uiteindelijk positief al was het maar iets meer dan 0,1%. Wel was het de 4e sessie op rij dat de tech indices positief sluiten wat het nu iets moeilijker maakt voor het vervolg. De Nasdaq en de Nasdaq 100 bereiken zelfs even het 50-daags gemiddelde en dat is sinds april niet meer voorgekomen. Op weekbasis winnen de Nasdaq en de Nasdaq 100 ook ruim 4,5%. De S&P 500 sluit vlak vrijdag, op weekbasis werd er net geen 2% winst geboekt, de Dow Jones verloor 0,15% en sluit op weekbasis met 0,8% winst. Het vervolg wordt nu hoe dan ook belangrijk voor Wall Street, wat gaat er na de test van het 50-MA gebeuren met de tech indices en hoe gaat het verder met de Dow Jones en de S&P 500? Vanaf de komende week krijgen we ook kwartaalcijfers binnen, de grote banken komen donderdag en vrijdag met hun cijfers. Verder liep de Brent olie op tot 107 dollar, de 10-jaars rente stijgt tot 3,08% na de cijfers over de werkgelegenheid.Korte marktupdate zaterdag 9 juli:
In Europa kende de DAX een sterke sessie, de index won 172 punten met een slot op 13.015 punten, op weekbasis won de DAX 202 punten ofwel 1,6%. De AEX sluit de week 2,8 punten hoger af op 674 punten, op weekbasis zien we bij de AEX een winst van 18,5 punten ofwel 2,8%. De Franse CAC 40 won vrijdag 0,45%, de BEL 20 sluit ook 0,45% hoger. Op weekbasis een winst van 1,7% voor de CAC 40, de BEL 20 won op weekbasis 2,1%. Een redelijke week wat betreft Europa maar ook hier blijft het de vraag of er veel meer bij zal komen nu de meeste indices een weerstand bereiken.

Het waren de cijfers over de werkgelegenheid in de VS die de markten in beweging brachten, eerst werden die negatief ontvangen omdat uit de cijfers blijkt dat er van afkoeling nog geen sprake is. Aan de andere kant denken beleggers nu dat door de groei van de arbeidsmarkt er nog niet echt sprake kan zijn van een nakende recessie. Het is maar de vraag hoe alles zich verder zal ontwikkelen, de ene dag is het glas halfvol, de andere keer halfleeg. We gaan het zien, in ieder geval blijft men onrustig en daaruit blijkt dat men het voorlopig even niet weet.

Economen denken nu dat het sterke banenrapport de doorslag zal geven om een renteverhoging met 75 basispunten door te voeren later deze maand door de FED. Belangrijk daarvoor zijn ook de nieuwe inflatiecijfers in de VS die woensdag 13 juli bekend worden gemaakt.

Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand JUNI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 6e maand op rij dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €35 ...

De signaaldiensten:
Er lopen al wat kleine posities via de signaaldiensten, voor wie deze nog wil opnemen kan dat door lid te worden, via de Tradershop waarna u de posities kunt bekijken en ze eventueel nog kunt opnemen. De resultaten voor dit jaar 2022 lopen in ieder geval gestaag verder op. Lid worden is altijd een goeie keuze, het ondersteunt veel leden bij het maken van hun eigen beslissing, ook voor u kan dat enorm helpen in deze moeilijke markt.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street liet wat twijfels zien vrijdag na de cijfers over de werkgelegenheid maar vooral de tech indices blijven sterk presteren en sluiten opnieuw wat hoger. De S&P 500 sluit nagenoeg vlak met 3 punten verlies, de Dow Jones sluit 0,15% lager maar blijft boven de 31.000 punten. De SOX index won vrijdag 12 punten ofwel bijna 0,5%.

Europa deed het goed met bijna 3 punten winst voor de AEX index, het slot komt nu uit op 674,22 punten. De DAX won 172 punten ofwel 1,35%, de DAX sluit wel net boven de 13.000 punten. We zien bij alle grafieken wel wat verbetering maar de onderliggende trend blijft omlaag gericht.

Overzicht resultaat dit jaar (2022):

Meedoen met onze signalen kan nu via deze aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en kies een abonnement.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.