Beursdagboek Trader Guy 2 juli 2022, 10:09

...

Markt zoekt naar wat herstel, Wall Street maandag dicht

2 juli 2022, 10:09 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De markten laten zich moeilijk lezen momenteel, we zien vooral moeilijkheden bij de chip aandelen die al weken slecht presteren. De SOX index viel op met opnieuw een verlies van 3,85% vrijdag. De andere indices sluiten wel hoger, de Nasdaq 0,9% en de Nasdaq 100 index 0,7%. Verder een plus van 1,1% bij de Dow Jones en een winst van 1,05% bij de S&P 500. De Brent olie liep weer wat op tot rond de 111,5 dollar terwijl de 10-jaars rente in de VS verder terugzakt tot rond de 2,89%. Wat ik nu merk is dat de intentie er wel is om een herstel in te zetten maar of het zal doorzetten moet de komende week blijken. Maandag blijft Wall Street dicht door Independence Day dus zal Europa het alleen moeten doen.


Update 2 juli:
Door dat ik de markten nog iets hoger verwacht heb al wat kleine posities opgenomen op enkele indices, ik verwacht aan het begin van volgende week wel kansen om nog wat hoger te geraken, vooral de DAX heeft nog het een en ander in te halen. Wie er nog mee wil doen met de posities die nu open staan kan deze nog aankopen maar aan de andere kant kunt u ook wachten tot we weer gaan instappen later want er komen nog meer dan genoeg kansen.

Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand JUNI staan we met alle abonnementen op een mooie winst en dat al voor de 6e maand dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €35 ...

Korte marktupdate zaterdag 2 juli:
Op Wall Street dus een sterke sessie als we kijken naar het verloop richting het slot, de indices begonnen de sessie eerst nog negatief maar gestaag liep alles toch weer op in de loop van de middag. Wel is het zo dat er een sector zeer negatief blijft presteren en dat zijn de halfgeleiders die de ene na de andere daling te verwerken krijgen. Vrijdag was het opnieuw raak, de SOX index verloor opnieuw fors met 3,85%. Verder zien we dat de andere indices rond de 1% winst boeken en zo de maand positief opstarten.

In Europa ook een verdeelde sessie vrijdag, de AEX moest nog wat inleveren maar de DAX won bijna 0,25%. De AEX stond vooral door zwaargewicht ASML onder druk, het aandeel verloor opnieuw ruim 5% en zakt zo vanaf de top die in november werd neergezet op €777 al zo'n €346 terug, bijna een daling van 45%. Van de ster van het Damrak blijft dus maar weinig meer over, wel is het zo dat ASML nu aantrekkelijk wordt voor de lange termijn na de koersdreun, het bedrijf blijft sterk presteren binnen de sector. Verder zien we een minimale winst van 8 punten bij de Franse CAC 40, de BEL 20 index won 0,7% vrijdag.

De 2e helft van het jaar start vooralsnog positief op Wall Street, kijken we naar het eerste half jaar op Wall Street dan zien we dat er een verlies van 15 tot 20% werd geleden op de verschillende indices en dat is dan de slechtste start van een jaar sinds 1970. Het jaar 2022 ziet er dus niet goed uit tot nu toe, het zal veel beter moeten tijdens het 2e half jaar om de schade enigszins te beperken.

Analisten en beursvolgers blijven zich vooral richten op de hoge inflatie waardoor de centrale banken gedwongen worden om na jaren van soepel beleid nu met een waanzinnig tempo de rente moet verhogen. Uiteraard zorgt deze koerswisseling van de FED voor angst bij beleggers die vrezen voor een groeivertraging die tot een recessie kan leiden en dat kan later dit jaar al het geval worden. We zien nu in ieder geval dat de basis wordt gelegd voor een recessie die zelfs enkele kwartalen kan duren want de centrale banken zullen niet zo snel te hulp schieten zolang de inflatie zo hoog blijft.

De signaaldiensten:
Er lopen al wat kleine posities en wie nog mee wil doen kan lid worden, via de Tradershop waarna u de posities nog kunt opnemen uiteraard. De resultaten voor dit jaar 2022 lopen in ieder geval gestaag verder op. Lid worden is altijd een goeie keuze, het ondersteunt veel leden bij het maken van hun eigen beslissing, ook voor u kan dat enorm helpen in deze moeilijke markt.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit nogal verdeeld de sessie af met winst bij de grote indices maar wat vooral weer opviel was het verlies bij de SOX index die opnieuw 3,85% verloor vrijdag. De Dow Jones won 1,1%, de S&P 500 won 1,05% terwijl de Nasdaq met 0,9% winst de sessie afsloot.

In Europa won de DAX 0,25% maar de AEX die vooral onder druk staat door de grote terugval van ASML sluit 0,55% lager. De DAX probeert een bodem neer te zetten zo te zien, de AEX staat dus wat onder druk door ASML de afgelopen dagen.

Overzicht resultaat dit jaar (2022):
We hebben de maand juni goed afgesloten met een mooie winst bij alle abonnementen, het werd de 6e maand op rij met winst in ieder geval en dat blijft met de huidige marktomstandigheden goed. Uiteraard blijven we rustig handelen in deze markt en we zitten sinds donderdag al in de markt met wat kleine long posities. We behalen dit jaar tot nu toe elke maand onze doelen ofwel een mooie winst. Zo loopt het resultaat voor dit jaar (2022) gestaag verder op, we zitten tot nu toe zoals u hieronder via de tabellen kunt zien met een mooie plus bij alle abonnementen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en kies een abonnement.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.