Beursdagboek Trader Guy 5 september 2022, 08:47

...

Wall Street blijft zwak en moet vrijdag opnieuw winst inleveren

5 september 2022, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een vreemde sessie vrijdag zowel in Europa als op Wall Street, eerst zien we nog een forse stijging die werd vastgehouden in Europa maar later op de avond viel alles fors terug na dat Rusland opnieuw de gaskraan dicht draaide. Het blijft een spelletje dat Rusland met Europa speelt, de grote vraag blijft wie nu wie bij de neus pakt. Rusland doet iedereen in Europa pijn op deze manier terwijl de modale burger de sancties richting Rusland amper voelt. Het wordt de hoogste tijd dat het gedoe een keer is afgelopen want zo blijven we zitten met een grote crisis die echt heel raar aanvoelt. Er is werk genoeg, bedrijven blijven het goed doen maar aan de andere kant blijft de inflatie de koopkracht van de burger afremmen. Een situatie als deze kwam nog nooit eerder voor en voelt op die manier dubbel. De 10-jaars rente in de VS zien we nu rond de 3,19%, de Brent olie loopt vanmorgen verder op richting de 95-95,5 dollar. Bij Guy Trading loopt er nog een long positie op de Brent olie, alle andere posities werden vrijdag met een mooie winst gesloten.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 ...Update maandag 5 september:
Vanmorgen zien we dat de AEX en de DAX fors lager starten via de futures, Wall Street dat vandaag dicht blijft door Labor Day herpakt zich nog amper want de futures zijn wel open vandaag. Europa zoekt in ieder geval de bodems van vorige week op en het zal moeten blijken of er daar voldoende steun wordt gevonden. Het ziet er niet goed uit al merken we wel dat als er herstel komt het ook meteen fors is. De AEX zakt zo wel snel verder onder de belangrijke 700-702 punten grens, de DAX blijft ook enorm volatiel met stevige bewegingen. De markt werd positief na de cijfers in de VS over de werkgelegenheid die in eerste instantie goed werden ontvangen.

De daling kwam vrijdag vooral nadat Rusland de gastoevoer naar Europa helemaal afsloot hetgeen de energie crisis verder aanwakkerde. Daardoor zien we dat de olie vanmorgen oploopt, de Brent olie staat zo'n 2 dollar hoger en net boven de 95 dollar. Voor dat Rusland de gaskraan weer dicht draaide verloor de future op gas al zo'n 12% maar dat zal vandaag wel weer anders worden. Het blijft een spel dat Putin speelt met Europa, hij bepaald blijkbaar de toevoer van het gas in onze richting als tegenreactie op de sancties waarmee hij te maken kreeg uit het westen na de start van de oorlog met Oekraïne.

Aan de andere kant krijgen China en India gas vanuit Rusland met een stevige korting en wordt er ook gas dat voor Europa is bedoeld verbrand in het niets. Het blijft een kat en muis spelletje dat er wordt gespeeld en dat moet de burger bekopen met forse prijs stijgingen op het gas. De koopkracht loopt zo een enorme deuk op voor de burger met een modaal inkomen. Het zorgt er ook voor dat de inflatie niet onder controle te krijgen is. We zitten in een fase waar zoals altijd de burger er de dupe van wordt.

Verder zien we dat de euro weer verder doorzakt, de koers komt nu uit op 0,989 dollar ofwel een nieuw laagtepunt in meerdere jaren.

Markt blijft in moeilijkheden:
Vorige week vrijdag een vreemd slot als we naar alle indices kijken want Europa won fors terwijl Wall Street fors verloor. Het kwam dus door het dicht draaien van de gaskraan vrijdag later op de avond. Uiteindelijk won de AEX 12 punten ofwel 1,75% terwijl de DAX het met een winst van 420 punten (3,3%) nog beter deed. Op Wall Street dus na een sterke start alsnog verlies, de Dow Jones verloor 338 punten (-1,1%) terwijl de S&P 500 index 42,5 punten (-1,1%) verloor. De Nasdaq verloor 154 punten (-1,4%), de Nasdaq 100 sluit 176 punten (-1,45%) lager. De SOX index verloor 1% terwijl we de Dow Transport met 1,25% verlies zien sluiten.

Op weekbasis was er een fors verlies voor de AEX index, de index sluit de week 26,5 punten lager (-3,75%) terwijl de DAX het veel beter deed en zelfs met een plus van 79 punten (0,6%) de week sluit. De Dow Jones verloor 965 punten (-3%) terwijl de S&P 500 index 133 punten (-3,3%) verloor. De Nasdaq sluit de week 511 punten (-4,2%) lager terwijl de Nasdaq 100 index 507 punten verloor (-4%). De SOX index verloor 7,1% terwijl de Dow Transport index 4,5% verloor. Bij uitzondering van de DAX index toch overal grote verliezen vorige week, de DAX was wel al verder doorgezakt de week ervoor.

Signaaldiensten:
Zelf blijven we uiteraard alert en zoeken we naar kansen om te handelen, vrijdag werden de long posities in ieder geval op de hoogste stand van de sessie gesloten voor de leden. We kiezen dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat bekende aandelen en de Brent olie. We handelen ook nog steeds met kleine posities omdat de markt te volatiel blijft.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 NOVEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 NOVEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street dat vandaag dicht blijft door een feestdag liet vrijdag nogal wat beweging zien, tussen de top en de bodem zien we tussen de 2 en 3% verschil. Uiteindelijk verloren de indices ruim 1% vrijdag wat absoluut geen goed teken is. Europa kon de plussen wel vasthouden en sluiten zelfs rond het hoogste punt van de sessie. De AEX sluit 1,75% hoger terwijl de DAX 3,3% in de plus eindigde. De daling kwam op Wall Street pas na het slot in Europa zodat we hier in ieder geval lager zullen starten.

Dow Jones:
De Dow Jones begon heel sterk en geraakte tot net boven de 32.000 punten na de sterke start, er kwam daarna een verkoopgolf op gang en al heel snel moest de Dow Jones terug tot rond de 31.182 punten wat ruim 800 punten onder de dagtop lag. Een zeer volatiele sessie dus met opnieuw na de rally een stevige daling. Het blijft opletten in deze markt, we kunnen maar weinig vertrouwen hebben om lang in deze markt te blijven zitten.

De Dow zakt terug tot de oplopende steunlijn nu die rond de 31.150-31.200 punten uitkomt, als de index nu verder zakt dan zien we steun rond de 31.000 en de 30.600 punten. Verder pas steun rond de 30.000 punten, later de bodem van juni rond de 29.500-29.600 punten.

AEX index:
De AEX sluit vrijdag hoger met 11,6 punten winst, het slot kwam uit op 678,5 punten. Dat komt omdat Wall Street nog fors hoger stond rond het slot in Europa, de daling kwam pas later op gang en zette de AEX meteen weer op verlies nabeurs. Vandaag zal Europa en dus de AEX lager openen, zo te zien rond de 665-667 punten of zelfs nog wat lager.

Steun nu eerst rond de 665-667 punten met later de 660 en de 653-655 punten steun. Verder zien we rond de 642 en de 630-635 punten steun. Weerstand nu de 675 punten met verder de 680 en de 690 punten. De 700-702 punten weerstand zien we nu heel ver weg maar dat blijft wel een belangrijk richtpunt mocht de markt enkele dagen fors herstellen.

DAX index:
De DAX won vrijdag 420 punten (3,3%) en dat is nogal een verschil met de slotstanden op Wall Street, dat komt door dat Wall Street rond het slot van Europa nog fors in de plus stond. De DAX sluit zo zelfs boven de 13.000 punten (13.050) en de index breekt eigenlijk door de weerstand die we rond de 13.000 punten zien uitkomen. Nabeurs moest de DAX uiteraard inleveren, vanmorgen zien we de DAX future rond de 12.600 punten en dat is zo'n 450 punten onder het slot van vrijdag. Toch staat het slot op die 13.050 punten vrijdag dus op zich was dat sterk en zien we dat als er herstel komt het heel snel kan gaan.

Steun nu rond de 12.750-12.800 punten maar zo te zien zal de index al terug moeten tot rond de 12.600 punten waar de bodem van vorige week uitkomt. Later steun rond de 12.400 punten waar we de bodems van juli zien uitkomen. Weerstand nu eerst de 13.000-13.050 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq begon sterk aan de sessie vrijdag maar er kwam wederom een brute draai omlaag zodat de index alsnog met 154 punten verlies sluit op 11.631 punten. De Nasdaq sluit onder de 11.750 punten steun en dat is absoluut geen goed teken, de weg kan nu open liggen richting de 11.250 en zelfs tot rond de 11.050-11.075 punten.

Weerstand wordt nu eerst de 11.750 punten, later de 12.000-12.050 punten als richtpunt met het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 12.030 punten uitkomt. We zitten met nogal wat druk naar omlaag maar meteen ook met een behoorlijk volatiele markt. Tussen hoog en laag zien we vrijdag zo'n 370 punten verschil.

Overzicht resultaten deze maand augustus en dit jaar (2022):

De signaaldiensten:
We starten de maand september meteen al positief na dat we op het perfecte moment de posities hebben gesloten afgelopen vrijdag. Na ook augustus met een goed resultaat te hebben afgerond werd dat voor de 8ste maand op rij dit jaar dat we positief kunnen afsluiten ... Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 NOVEMBER 2022 en dan voor €35. Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die open staan.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.