Beursdagboek Trader Guy 21 oktober 2022, 09:00

...

Topvorming gaande maar nog altijd opletten voor de volatiliteit

21 oktober 2022, 09:00 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Rust houden bij het handelen, dat is de strategie om in deze markt goed te kunnen scoren. Voor de leden lukt dat ook deze maand prima, sterker nog het ziet er naar uit dat oktober de voor ons de beste maand van dit jaar kan worden. Al sinds de start van dit jaar scoren we elke maand (10 keer) positief met alle abonnementen. Dat komt door rustig te blijven, het beste momentum te zoeken en vooral met kleinere posities te werken want de volatiliteit zorgt ervoor dat we ook met kleine posities goed kunnen scoren. Verder moet u desondanks de volatiliteit kalm blijven en vooral niet teveel willen doen. We zitten nog in de markt met wat short posities, de leden kennen de details, mogelijk kunnen we vandaag winst nemen. De markten blijven dus volatiel en ik verwacht niet dat er daar snel verandering in komt. De kwartaalcijfers zijn over het algemeen goed maar aan de andere kant zien we dat de rente verder doorstoot en nieuwe hoogtepunten bereikt. Vanmorgen staat de 10-jaars rente in de VS al op 4,25% staat en dat begint uit de klauwen te lopen, ik kan er in ieder geval geen positieve vooruitzichten bij bedenken wat betreft de beurzen dus opletten voor een schuiver omlaag de komende sessies of de rente moet een stevige daling inzetten ... De Brent olie zien we vanmorgen rond de 92,5-93 dollar, de euro rond de 0,976 dollar. Wat ik ook merk is dat de Bitcoin redelijk stabiel blijft hangen rondom de 19.000 dollar, ik heb het er niet zo vaak over maar ik verwacht snel een daling van pakweg 5000 dollar bij de cryptomunt als ik naar de grafiek kijk ...

Goed, wie mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur, vooral het momentum voor een in- of uitstap krijgen is hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JANUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...Update 21 oktober:
Markten blijven dus zoeken rondom de topzone na de stevige rally van de afgelopen week. De kwartaalcijfers zorgen voor een positieve impuls maar de stevig oplopende rente zet de rem op de indices want dat wil zeggen dat de markt verwacht dat de FED agressief zal blijven met het verhogen van de rente. Toch blijven we nog altijd in een "Bear Market" zitten en blijven de positieve bewegingen beperkt. Ze blijven wel fel maar we zien al meerdere keren dat elke rally wordt verkocht, blijf daarom voorzichtig aan de LONG kant zolang de rente niet meewerkt.

Timing is en blijft het meest belangrijke in deze markt, zoek de beste momenten om in te stappen en bewaar vooral het geduld zodra u in de markt zit. Ik merk nog veel te vaak dat men teveel wil doen en dat is bij de huidige marktomstandigheden enorm gevaarlijk. Dat zien we te vaak, men wil achter de feiten aanlopen en dat zorgt alleen maar voor moeilijkheden.

Gisteren was er grotendeels verlies op Wall Street, de Dow Jones sluit 90 punten lager terwijl de S&P 500 met 29 punten verlies de sessie afsluit. Verder zien we 65 punten verlies bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 sluit 56 punten lager terwijl de grootste daling bij de Dow Transport te zien was, deze index verloor 2,55% ofwel 325 punten. De SOX index lag er wat beter bij, de index sluit met 0,7% winst.

In Europa sluit de AEX positief, de index won 1,03%. De DAX won 0,2% terwijl de CAC 40 index met 0,75% winst sluit. De BEL 20 verloor 0,03% of bleef nagenoeg gelijk.

Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur, vooral het momentum voor een in- of uitstap krijgen is hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JANUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street blijven volatiel want tussen hoog en laag lag er opnieuw veel ruimte, tussen de pakweg 1,5% en 2%. Uiteindelijk sluiten de Dow Jones (-0,3%), de S&P 500 (-0,8%) en de Nasdaq (-0,6%) lager terwijl de SOX index met winst afsluit (+0,7%). Eerst wisten de indices nog even hoger te geraken tot meer dan 1% zelfs, door de opnieuw oplopende rente verloor de markt wederom alles om negatief te sluiten. De SOX was dus een uitzondering maar deze index was eerder al veel verder weggezakt. Toch opletten voor topvorming want na de rally zien we toch op zijn minst consolidatie, de neiging om door te zakken wordt met de dag groter nu.

In Europa zien we wel nog winst, door dat we hier om 17:30 sluiten en Wall Street toen nog rond de hoogste stand van de sessie stond sluiten de AEX en de DAX hoger. De AEX won 6,65 punten (1,03%) met een slot op 652 punten terwijl de DAX de sessie 26 punten (0,2%) hoger sluit met een slot op 12.767 punten.

Analyse AEX:
De AEX sluit boven de belangrijke 650 punten (652) na de rally richting het slot van de sessie. De index sluit dus boven de weerstand maar nabeurs leverde de index alles weer in zodat we vandaag in ieder geval onder die 650 punten gaan openen. Die 650 punten blijft voorlopig een belangrijke weerstand, later weerstand rond de 665 en de 675 punten met nog wat hoger de 680 punten. Of we definitief gaan uitbreken betwijfel ik maar vergeet niet dat in deze markt alles mogelijk blijft.

Steun zien we nu rond de 640 punten, later de 635 en de 628-630 punten als steun. Onder die 628 punten moeten we opletten want dan ligt de weg open richting de bodem van vorige week die we rond de 611 punten zien.

Analyse DAX:
De DAX blijft sterk liggen met een slot op 12.767 punten, een plus van 26 punten en nog altijd ruim boven de 12.400 punten waar ik de belangrijke steun zie uitkomen. Tussendoor nog steun rond de 12.600 punten. De komende sessies worden opnieuw belangrijk voor de DAX en uiteindelijk voor alle indices die we volgen. Let op die 12.400 punten, eronder kan het snel richting de 12.000 punten terugzakken.

Weerstand nu de 12.815 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt en snel daarboven de 13.000 punten als richtpunt omhoog. Zo te zien op de grafiek begint de DAX te draaien ofwel zien we topvorming nu. Het 50-daags gemiddelde speelt daar zo te zien een rol bij.


Analyse Dow Jones:
De lijkt ook te draaien maar met de Dow zitten we natuurlijk met enkele sectoren die het goed doen momenteel. De index blijft nog boven de 30.000 punten wat belangrijk is, daar ligt nu ook de eerste steun. Verder zien we rond de 29.600 punten steun met daaronder de 29.000 en de 28.600 punten (bodem).

Weerstand nu eerst de topzone rond de 30.800-30.850 punten, later de 31.000 punten met daar net boven de 31.170 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen.


Analyse Nasdaq:
De Nasdaq liet opnieuw een volatiele sessie zien met eerst een uitloper tot rond de 10.837 punten gevolgd door een daling tot de slotstand die op 10.615 punten uitkomt. De Nasdaq sluit net boven de eerste steun die we rond de 10.600 punten zien, later steun rond de 10.300-10.325 punten en de 10.250 punten. De bodem rond de 10.100 punten blijft een richtpunt omlaag als het weer verder zakt.

Weerstand nu eerst de 10750-10.800 punten, later de 11.000-11.050 punten als weerstand. Verder de top van begin deze maand rond de 11.250 punten als weerstand.


Overzicht signaaldiensten deze maand (oktober) en dit jaar (2022):

We hebben vandaag de short posities gesloten met een mooie winst, zo ziet de maand oktober en nog beter uit met bij alle abonnementen nu een ruime winst van tussen de 28% en de 36%. Meteen ook de beste maand dit jaar en we hebben dit jaar ook elke maand positief kunnen afronden wat ook meer dan goed is. Probeer het maar eens met een markt zoals die dit jaar is. We zitten dus zonder posities maar ik voorzie nog mooie kansen volgende week, doe dus mee door snel lid te worden want dan doet u de rest van dit jaar (2022) mee met onze posities ofwel signalen.

Nu tot 1 januari €35 via de nieuwe aanbieding, schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u op onze verzendlijst en doet u mee met de volgende signalen.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.