Beursdagboek Trader Guy 13 december 2023, 08:51

...

Wall Street trekt door, Europa vlak de sessie uit, olie zakt weg

13 december 2023, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De beurzen blijven op Wall Street oplopen zonder dat er echt redenen zijn daarvoor, de inflatie kwam eerder wat hoger uit dan werd verwacht hetgeen normaal gezien eerder als negatief moest worden gezien. De eerste reactie na de opening was dan ook wat negatief maar beleggers wisten niet hoe snel de dip moest worden opgekocht. Dat blijft naar mijn mening gevaarlijk, de FED zal vanavond niet al te snel aangeven dat men gaat afbouwen. De arbeidsmarkt was al wat te sterk en nu zien we ook dat de inflatie niet echt verder afneemt richting die beoogde 2% als doel. Na de FED en vooral na dat Powell een en ander zal toelichten moet ik nog zien of we vanavond weer in het groen de sessie gaan afronden. De markten hebben al heel veel voorschot genomen op goed nieuws, dus als een en ander tegenvalt kan het heel snel 2% tot 3% lager staan aan het einde van de week. De futures doen niet veel vanmorgen, vlak tot iets hoger is de indicatie. De 10 jaar rente in de VS staat rond de 4,2%, de Brent olie rond de 72,8 dollar. De euro zien we rond de 1,078 dollar ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.



Marktupdate 13 december:
Wall Street sloot dinsdag opnieuw met een stevige plus na dat bleek dat de inflatie redelijk stabiel bleef in november al kwam de CPI wel 0,1% hoger uit dan werd verwacht. De kern inflatie was wel zoals verwacht. Dat cijfer over de inflatie was meteen ook het voor de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve in 2023.

Beleggers wisten eerst niet zo goed wat ze moesten doen want bij de opening viel alles nog terug in het rood maar men kon het niet laten om de dip snel weer op te kopen. De Dow Jones Industrial sloot ongeveer 0,5% in de plus (173 punten) terwijl de S&P 500 met 0,5% winst de sessie afsloot., of meer dan 150 punten, – de op twee na hoogste slotkoers ooit. De Nasdaq won 0,7%, de Nasdaq 100 sluit 0,82% in de plus.

Als we naar de consumentenprijsindex (CPI) kijken dan zien we dat de prijzen licht zijn gestegen in november en dat was niet wat men had verwacht. De 3,1% ten opzichte van het vorige jaar lag wel in lijn met de verwachtingen. Beleggers blijven inzetten op een pauze in de renteverhogingen door de FED. Voor vanavond denkt 98% dat de rente gelijk blijft, 2% gaat uit van nog een stap omhoog erbij - gegevens van CME FedWatch -.

Er is altijd wel iets wat vragen oproept gedurende de afgelopen dagen en weken, dat maakt voor mij wel duidelijk dat als de markt de andere kant op zoekt het volgens mij ook heel snel zal gaan. Ik zie geen enkele reden zowel technisch als fundamenteel dat de koersen nog veel hoger gaan geraken of ik mis iets groots wat ik me niet echt kan inbeelden. We gaan het zien, alles hangt aan een zijden draadje momenteel. Wel is het zo dat recordstanden als een magneet werken, het hoeft niet iets logisch te zijn maar zo werkt het wel vaak. Dan is het iets van dat de beurs daar technisch en fundamenteel niet hoort te staan maar er plots toch naartoe wil.

In Europa zien we woensdag een vlak verloop, de DAX verloor 0,02% terwijl de AEX met 0,04% verlies de sessie afsloot. De CAC 40 sluit 0,11% lager maar de BEL 20 won als enige 0,67%.

De FED zelf komt vanavond rond 20:00 met het besluit over de rente, beleggers weten al dat de rente gelijk zal blijven maar men zal vanavond vooral uitkijken naar wat FED voorzitter Powell te melden heeft tijdens de persconferentie. Morgen (donderdag) komt ook de ECB bijeen om over de rente te beslissen, ook hier zal men vooral uitkijken naar wat de ECB te melden heeft.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken.

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Wall Street sluit maandag over de gehele lijn wat hoger, de Dow Jones won 0,43% ofwel 157 punten in de plus, de brede S&P 500 won 0,39%. De Nasdaq (0,2%) en de Nasdaq 100 (0,85%) sluiten de sessie ook hoger af. Verder zien we 0,71% winst bij de SOX index, de Dow Transport won 0,13%.

Europa:
In Europa zien we winst maandag, de AEX index won 0,59% terwijl de DAX met 0,21% winst boekte. Verder won de CAC 40 maandag 0,33%, de BEL 20 sluit 0,08% hoger.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,21% en herpakt zich nu duidelijk vanaf de laagste stand van vorige week woensdag die uitkwam op 4,1%.

Let er nu vooral op dat zodra de rente weer gaat oplopen de indices het snel opnieuw moeilijk gaan krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant zien we de doelen 4,35%, 4,5% en 4,65% snel als weerstand.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 72,6 dollar en kende een slechte dag, de Brent staat zo weer ver onder de steunzone 77-78 dollar. Weerstand nu eerst rond de 74 dollar, later de bekende 77-78 dollar. Later weerstand rond de 80 dollar en de bekende 82 dollar. Steun zien we nu rond de zone 72-73 dollar, onder die 72 dollar ziet het er niet goed uit en kan de Brent richting de 68 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we via de indicaties dat de futures zowel in Europa als op Wall Street een vlakke opening aangeven. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,21% en blijft nu wat hangen rond de 4,2% net voor dat de centrale banken met hun beslissing en vooruitzichten over de rente komen. De Brent olie moest fors inleveren gisteren, vanmorgen staat de Brent olie rond de 72,5 dollar.

In Azië vanmorgen een verdeelde sessie, de Hang Seng index staat 1,34% lager terwijl de Nikkei 0,25% hoger uitkomt.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 zien we dinsdag met 0,82% winst sluiten. De Nasdaq 100 blijft zo boven de top van eind november maar zelf denk ik nog altijd dat het niet enorm breed wordt gedragen en dan vooral de recente stijging die er bovenop kwam met de doorbraak erbij.

We zien nu steun rond de 16.200 punten, later steun rond de 16.100-16.125 punten. We moeten ook zeker de steun rond de 16.000 en de 15.875 punten in de gaten houden want in no time kan de index daar naartoe. Verder nog steun rond de 15.750 punten en de 15.500 punten waar er nog een GAP wacht.

Weerstand nu rond de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt en rond de 16.765 punten uitkomt.

De RSI staat nu rond de 71, de MACD staat boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX blijft wat liggen nu met een slot op 16.792 punten. We durven het bijna niet meer te zeggen maar logischerwijs zou er een correctie moeten volgen op de recente waanzinnige rally die amper te onderbouwen is. De index blijft duidelijk overbought met de RSI op 84. De DAX staat al zo'n 2200 punten boven de bodem van 30 oktober ofwel een paar weken geleden, het blijft een zeer uitzonderlijke stijging.

Weerstand nu eerst rond de 16.800 en later rond de 17.000 punten. Steun nu eerst de rond de 16.600 en de 16.500 punten, later zien we de 16.300, 16.200 en 16.100 punten als steun. Verder blijft de 16.000 punten een zeer belangrijke steun aan de onderkant.

De indicatoren staan nog altijd behoorlijk hoog met de RSI die nu rond de 84 uitkomt en behoorlijk overbought blijft, de MACD staat ver boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones won 173 punten dinsdag en blijft zo nog altijd aan de bovenkant zoeken naar richting. De Dow blijft nu al meerdere sessies boven de eerdere weerstand die rond de 36.000 punten uitkwam. De volgende weerstand zien we nu rond de 36.750-36.800 punten. De hoogste stand ooit bij de Dow Jones zien we dan rond de 36.950 punten en die komt nu wel heel dicht merken we.

Steun nu eerst rond de 36.250 punten, later steun rond de 36.000 en de 35.750 punten.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 80 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn. De indicatoren staan wel behoorlijk overbought.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand december.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.