Beursdagboek Trader Guy 15 december 2023, 08:44

...

Record Dow Jones, Nasdaq 100 wat lager. DAX verzwakt ook wat nu

15 december 2023, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De meeste indices sluiten nog wat hoger nu de 10 jaar rente plots onder de 4% duikt in de VS. Wel zien we meteen ook dat er enkele indices het wat moeilijker krijgen, zo sluiten de DAX en de Nasdaq 100 met wat verlies. Geen grote verliezen maar als we het vanaf de dagtop bekijken dan zien we toch een stevige terugval en dat vooral bij de DAX die er zeer volatiel bij lag. De Brent olie liep fors op na de eerder stevige terugval aan het begin van de week. De Brent komt weer dicht bij de weerstand 77-78 dollar uit nu. Verder zien we de euro vanmorgen rond de 1,078 dollar en blijft al enkele dagen redelijk stabiel liggen.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.



Marktupdate 15 december:
Wall Street sloot donderdag over het algemeen wat hoger waarbij enkele records verder werden aangescherpt waaronder dat van de Dow Jones. Wall Street vond woensdagavond al overtuigend de weg naar omhoog nadat bleek dat enkele leden van de FED al rekening hielden met mogelijk 3 renteverlagingen in 2024. Na die stevige winsten van woensdag en al eerder in de week deden de indexen in New York het wat rustiger aan. We zijn de afgelopen weken al in een moordend tempo fors gestegen over de gehele breedte van de markt, het zou alleen maar goed en betrouwbaar overkomen mocht er een correctie op deze toch ongekende rally komen.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal nieuwe steunaanvragen in de VS afgelopen week wat is gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 19.000 af tot 202.000. De verwachting lag op 220.000 nieuwe aanvragen. Op Wall Street stegen de meeste indices nu al voor de 6e sessie op rij, de S&P 500 komt nu al binnen de 1,5% van het hoogste slot dat ooit werd bereikt.

Rente en FED en ECB:
De aandelenmarkten in Europa verloren wat van hun momentum na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Na een sterke start door de reactie op de stevige plussen op Wall Street na de FED kregen beleggers niet hetzelfde te horen vaan de ECB. De FED liet woensdagavond doorschemeren dat er voor volgend jaar mogelijk 3 renteverlagingen kunnen komen.

Bij de ECB en de Bank of England klonk het verhaal niet zo enthousiast want beide centrale banken handhaafden net als de FED hun huidige rentestanden, maar beiden maakten ook duidelijk dat beleggers in Europa nog niet hoeven te rekenen op spoedige renteverlagingen. Toch een wat ander verhaal dan hetgeen de FED aangaf woensdag. We hebben het helemaal niet over renteverlagingen gehad zei ECB-voorzitter Christine Lagarde tijdens haar persmoment. "We zijn data-afhankelijk, niet tijdsafhankelijk", aldus Lagarde.

Beurzen nu toch echt gevaarlijk hoog:
Er is altijd wel iets wat vragen oproept gedurende de afgelopen dagen en weken, dat maakt voor mij wel duidelijk dat als de markt de andere kant op zoekt het volgens mij ook heel snel zal gaan. Ik zie geen enkele reden zowel technisch als fundamenteel dat de koersen nog veel hoger zullen geraken of ik mis iets groots wat ik me niet echt kan inbeelden. We gaan het zien, alles hangt aan een zijden draadje momenteel. Wel is het zo dat recordstanden als een magneet werken, het hoeft niet iets logisch te zijn maar zo werkt het wel vaak. Dan is het vaak zo dat de beurs daar zowel technisch en fundamenteel niet hoort te staan maar er plots toch naartoe wil.

Europa:
In Europa zien we donderdag een verdeeld beeld met nogal een volatiel verloop, de DAX verloor 0,08% terwijl de AEX met 0,37% winst de sessie afsloot. De CAC 40 sluit 0,59% hoger, de BEL 20 won 1,1%.

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Wall Street sluit donderdag over het algemeen hoger, de Dow Jones won 0,43% ofwel 158 punten, de brede S&P 500 won 0,26% en sluit op 4707 punten. De Nasdaq won 0,19% maar de Nasdaq 100 verloor 0,15%. Verder zien we 2,67% winst bij de SOX index, de Dow Transport won 1,9%.

Europa:
In Europa zien we een verdeelde sessie donderdag, de AEX index won 0,37% terwijl de DAX met 0,08% verlies de sessie afsloot. Verder won de CAC 40 woensdag 0,59%, de BEL 20 sluit 1,1% hoger.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 3,96% en blijft zo onder de 4%, het is sinds 10 augustus geleden dat de rente nog onder de 4% stond, de rente liep daarna op tot rond de 5,02% en dat niveau werd bereikt op 23 oktober.

Let er nu op dat de kans groter wordt dat de rente weer zal oplopen de komende weken, dan kunnen de indices het snel opnieuw moeilijk gaan krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 76,9 dollar en herpakt zich nu helemaal vanaf de bodem die dinsdag werd neergezet rond de 72,3 dollar. De Brent kan nu weer op zoek naar de 77-78 dollar waar we de eerste weerstand zien nu. Later weerstand rond de 80 dollar en de bekende 82 dollar. Steun zien we nu rond de zone 74 dollar, later rond de 72-73 dollar steun.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we via de indicaties dat de futures zowel in Europa als op Wall Street een iets hogere opening aangeven. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 3,96% en blijft onder de 4% voorlopig. De Brent olie herpakt zich behoorlijk sterk en staat vanmorgen op 76,9 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een sterke sessie, de Hang Seng index staat 2,35% hoger terwijl de Nikkei op 0,93% winst staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 zien we donderdag met 0,15% verlies sluiten op 16.538 punten. De Nasdaq 100 blijft nog wel dicht bij de hoogste stand ooit die rond de 16.765 punten uitkomt en blijft meteen de eerste weerstand. Later weerstand rond de 16.850 en de 17.000 punten.

We zien nu steun rond de 16.350 punten, later rond de 16.200 punten steun. Verder letten we op de 16.100-16.125 punten als steun voor deze index.

De RSI staat nu rond de 74, de MACD staat boven de 0-lijn en draait nu weer in de positieve richting.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX verloor donderdag na een behoorlijk volatiele sessie uiteindelijk 14 punten met een slot op 16.752 punten. De top lag wel net boven de 17.000 punten (17.003) zodat er toch behoorlijke winstnemeningen kwamen vanaf dat punt. De index blijft duidelijk overbought met de RSI op 81.

Weerstand nu eerst rond die 17.000 punten, later rond de 17.150 en de 17.250 punten weerstand. Steun nu eerst de rond de 16.750 punten, later rond de 16.600 en de 16.500 punten steun.

De indicatoren staan nog altijd behoorlijk hoog met de RSI die nu rond de 81 uitkomt en behoorlijk overbought blijft, de MACD staat ver boven de 0-lijn maar lijkt te draaien nu.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones won donderdag 158 punten en blijft de extreem sterke rally doorzetten. De index bereikt zo opnieuw een nieuwe hoogste stand ooit op 37.248 punten. De volgende weerstand zien we nu rond de 37.250-37.300 punten, later de 37.500 en de 37.800 punten als mogelijke doelen nu we in een onbekend gebied terecht zijn gekomen.

Steun nu eerst rond de 37.000 punten met daaronder de 36.500 punten, later steun rond de 36.250 en de 36.000 punten.

De indicatoren staan nog altijd behoorlijk hoog met de RSI die nu rond de 85 uitkomt, de MACD staat ver boven de 0-lijn. De indicatoren blijven wel behoorlijk overbought.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand december tot nu toe met alle afgesloten posities erin verwerkt.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.