Beursdagboek Trader Guy 10 januari 2024, 08:49

...

Nasdaq opnieuw wat hoger, Dow Jones en Europa wat lager

10 januari 2024, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De meeste indices moesten wat inleveren dinsdag na de sterke sessie van maandag, een winstwaarschuwing door Samsung en de inflatiecijfers die er aan zitten te komen morgen (donderdag) zorgen ervoor dat beleggers de indices parkeren net onder de hoogste standen ooit. Het scheelt allemaal niet zoveel tot we de records weer kunnen bereiken. De Dow Jones staat er nog geen procent onder, de Nasdaq 100 zo'n 1,5% en de S&P 500 moet nog ongeveer 40 punten omhoog om het record te bereiken. Allemaal weinig en vaak is het zo dat records als een magneet werken, de kans is dus groot dat die bereikt en doorbroken worden later deze week maar dan moeten de cijfers niet tegenvallen uiteraard. Verder zien we de Brent olie vanmorgen rond de 77,8 dollar, de 10 jaar rente in de VS rond de 4,01%. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,094 dollar. We zitten met enkele long posities in de markt bij zowel Guy Trading als bij Systeem Trading, dat met verschillende onderliggende waarden ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 maart 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 10 januari:
De markten lagen er dinsdag verdeeld bij toen de door technologie aangedreven rally van maandag wankelde door dat techreus Samsung een winstwaarschuwing gaf. Dat roomde in ieder geval tijdelijk de winst van maandag af maar richting het slot kwamen kopers terug en vooral de grote 7 (behalve Apple) sluiten de sessie opnieuw positief af.

De Dow Jones verloor 0,4% terwijl de S&P 500 bijna 0,2% moest inleveren, de tech indices Nasdaq Composite en de Nasdaq 100 sluiten zo'n 0,1 tot 0,2% hoger na eerder met verlies te zijn gestart. De SOX index won 0,05%. Verder zien we dat de Dow Transport index 0,85% verloor.

Door de update van Samsung werd de hoop op een herstel van vooral de pc- en mobiele sector getemperd, deze sectoren zijn belangrijk voor de geheugenchips die het bedrijf maakt en verkoopt. Het Koreaanse bedrijf gaf daarbij aan dat het een terugval van circa 35% verwacht bij het bedrijfsresultaat over het 4e kwartaal van 2023 en dat ligt behoorlijk ver onder de verwachtingen.

Het belangrijkste aandachtspunt deze week voor beleggers blijft uiteraard de consumenteninflatie (CPI) over de maand december die morgen bekend worden gemaakt en belangrijk worden voor de kansen op een reeks renteverlagingen later dit jaar. Toch gaven 2 FED functionarissen maandag opnieuw aan dat het nog lang niet zeker is dat er snel verlagingen zullen komen.

Europa:
In Europa zien we dinsdag wat verlies over de gehele lijn, de AEX index sluit uiteindelijk 1,5 punten (-0,19%) lager terwijl de DAX 0,17% verloor. De CAC 40 sluit 0,32% lager terwijl de BEL 20 met 0,17% verlies de sessie afsloot.

Kwartaalcijfers:
Vanaf vrijdag krijgen we al wat kwartaalcijfers binnen en traditioneel zijn dat enkele van de grote zakenbanken die als eerste met cijfers komen. Dan presenteren onder andere JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, BlackRock en Citigroup hun resultaten. Hieronder ziet u via de tabel een overzicht van wanneer de belangrijke bedrijven met hun cijfers komen.


Economie en cijfers:
Deze week krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS, donderdag de CPI en vrijdag de PPI. Daar kijken beleggers naar uit maar ook de FED zal naar het verloop van de inflatie kijken.

Signaaldiensten 2024:
Vanaf dat ik een signaal kreeg dat de markten mogelijk konden draaien heb ik voor onze signaaldiensten enkele LONG posities opgenomen die meteen op een mooie winst staan. We kunnen al kijken om winst te nemen, mogelijk vandaag al of morgen (donderdag).

Vanaf dit jaar kunnen we veel uitgebreider handelen want we gaan met meer verschillende onderliggende waarden werken. We gaan ook elke positie afzonderlijk bekijken en we kunnen door een wat hoger bedrag om mee te werken wat meer en waar het kan wat grotere posities opnemen. Bij Systeem Trading pakweg 5 posities gelijktijdig en bij Guy Trading tot 8 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MAART via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,01% en blijft voorlopig boven de 4%, het lijkt er nu duidelijk op dat de rente de weg omhoog weer heeft gevonden. Weerstand nu eerst rond de 4,1% met later de 4,2%, steun nu rond de 4% en de bodem rond de 3,78%.

De inflatiecijfers van donderdag (CPI) en vrijdag (PPI) zullen zeker invloed hebben op het verdere verloop van de rente in de VS.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 77,8 dollar en komt zo weer uit tussen de 77-78 dollar.

Steun zien we nu rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar. Weerstand wordt nu eerst de 77-78 dollar, later weerstand rond de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben deze week al iets kunnen doen met de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we via de futures dat Wall Street iets lager kan starten maar veel is het niet. Ook in Europa zien we dat de futures wat lager staan vanmorgen. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,01% en blijft boven de 4%. De Brent olie komt uit rond de 77,8 dollar vanmorgen, de onzekerheden in het Midden Oosten blijven invloed uitoefenen op het verloop van de olieprijzen met de ene dag omhoog en de andere dag wat omlaag. De euro zien we rond de 1,093 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een zeer sterke sessie bij de Nikkei index die 2,1% hoger sluit, de Hang Seng index staat zo'n 1,15% lager.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag met 1,5 punten (-0,19%) verlies en komt nu uit op 777,6 punten. De index sluit nog altijd maar net onder de steun-weerstand lijn die uitkomt rond de 780 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 775 punten, later zien we steun rond de 770-771 punten. Verder steun rond de 765 punten met daaronder de 755 punten als steun.

Weerstand nu eerst rond de 780 punten, later rond de 785-786 punten weerstand met daarboven nog de 790 punten en de topzone die rond de 795-798 punten uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 won dinsdag 29 punten (0,17%). Het slot komt nu uit op 16.679 punten. De Nasdaq 100 doorbreekt zo meteen de weerstand en kan zo weer op zoek naar de topzone van eind vorig jaar. We hebben via Systeem Trading en Guy Trading maandag al een long positie opgenomen op de Nasdaq 100 index.

Steun nu eerst rond de 16.500 punten, later zien we steun rond de 16.400 punten, verder nog steun rond de 16.225 punten. Weerstand krijgen we nu eerst rond de 16.800 punten, later rond de 16.900 punten en de topzone ofwel de hoogste stand ooit die we op 16.968 punten zien uitkomen.

De RSI staat nu rond de 59, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar beneden toe.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 maart. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit met 28 punten (-0,17%) verlies dinsdag en komt nu uit op 16.688 punten. Weerstand nu eerst rond de 16.800 punten, daarboven zien we meteen de 17.000 punten ofwel de topzone als weerstand.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten, later steun rond de 16.500 en de 16.400 punten.

De indicatoren verzwakken nu duidelijk met de RSI die nu op 60 uitkomt, de MACD draait naar beneden toe.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
Dinsdag verloor de Dow Jones 157 punten (-0,42%) met een slot op 37.525 punten, de Dow Jones blijft zoals we zien via de chart hieronder dicht bij de hoogste stand ooit, de top wacht rond de 37.789 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de topzone 37.775-37.800 punten, later weerstand rond de 38.000 en de 38.250 punten.

Steun nu eerst rond de 37.300 en de 37.000 punten, later steun rond de 36.750 punten met daaronder de 36.500 punten.

De RSI komt nu uit rond de 65 terwijl we de MACD negatief zien draaien.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu volgen tot 1 MAART 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de resultaten van de maand januari per signaaldienst. We wachten nu op nieuwe mogelijkheden.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.