Beursdagboek Trader Guy 9 januari 2024, 08:35

...

Stevig herstel Nasdaq, Europa laat nog wat twijfels zien

9 januari 2024, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De technologie sector wist zich stevig te herpakken maandag, ook de andere indices die nog matig aan de sessie begonnen werden op sleeptouw genomen om ook wat hoger te sluiten. Vooral de chip sector lag er goed bij, de SOX index won 3,3% terwijl ook de Nasdaq en de Nasdaq 100 fors hoger geraakten met meer dan 2% winst. De Brent olie die even fors omlaag moest maandag zien we vanmorgen rond de 76,4 dollar, de 10 jaar rente in de VS komt uit rond de 4,02%. De euro komt uit rond de 1,095 dollar. Gisteren (maandag) hebben we enkele posities kunnen opnemen bij onze signaaldiensten en die het goed doen na de rally van maandag.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 maart 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 9 januari:
De week start op Wall Street met een knaller met een fors herstel bij de technologie aandelen, de Nasdaq won 2,2% terwijl de Nasdaq 100 met 2,1% winst de sessie afsloot. De SOX index won 3,3% maandag. De Dow Jones die negatief aan de sessie begon door het grote verlies bij Boeing wist zich te herpakken om met 0,58% winst te sluiten. Op Wall Street zien we dan ook de grootste dagwinst voor de Nasdaq en de S&P 500 sinds 14 november.

De aandelen van Boeing verloren 8% nadat de Amerikaanse autoriteiten meerdere 737 Max 9-jets aan de grond hadden gehouden in de nasleep van een explosie in romp van een toestel. Ook de aandelen van de fabrikant van de romp (Spirit Aero Systems) daalden met meer dan 10%.

Daar tegenover zien we dat het aandeel Nvidia met meer dan 6% opliep na een rapport dat het halfgeleiderbedrijf vanaf het 2e kwartaal van 2024 een chip zou mogen lanceren voor de Chinese markt.

Deze week kan het voor de markt een belangrijke week worden met de winstrapporten van enkele grote banken en ook een cruciaal rapport over de inflatie in het verschiet.

Europa:
In Europa zien we maandag na een matige start met verlies over de gehele lijn toch een hoger slot omdat Wall Street zich herpakte. De AEX index sluit uiteindelijk iets hoger (0,05%) terwijl de DAX 0,74% won. De CAC 40 sluit 0,4% hoger terwijl de BEL 20 met 0,46% winst de sessie afsloot.


Kwartaalcijfers:
Vanaf vrijdag krijgen we al wat kwartaalcijfers binnen en traditioneel zijn dat enkele van de grote zakenbanken die als eerste met cijfers komen. Dan presenteren onder andere JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, BlackRock en Citi Group hun resultaten. Hieronder ziet u via de tabel een overzicht van wanneer de belangrijke bedrijven met hun cijfers komen.


Economie en cijfers:
Deze week krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS, donderdag de CPI en vrijdag de PPI. Daar kijken beleggers naar uit maar ook de FED zal naar het verloop van de inflatie kijken.

Signaaldiensten 2024:
Vanaf dat ik een signaal kreeg dat de markten kunnen draaien heb ik voor onze signaaldiensten enkele LONG posities opgenomen die meteen op een mooie winst staan. We kunnen al kijken om winst te nemen, mogelijk vandaag al of morgen (woensdag).

Vanaf dit jaar kunnen we veel uitgebreider handelen want we gaan met meer verschillende onderliggende waarden werken. We gaan ook elke positie afzonderlijk bekijken en we kunnen door een wat hoger bedrag om mee te werken wat meer en waar het kan wat grotere posities opnemen. Bij Systeem Trading pakweg 5 posities gelijktijdig en bij Guy Trading tot 8 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MAART via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,02% en blijft voorlopig boven de 4%, het lijkt er nu duidelijk op dat de rente de weg omhoog weer heeft gevonden. Weerstand nu eerst rond de 4,1% met later de 4,2%, steun nu rond de 4% en de bodem rond de 3,78%.

De inflatiecijfers van donderdag (CPI) en vrijdag (PPI) zullen zeker invloed hebben op het verdere verloop van de rente in de VS.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 76,6 dollar en dat is meteen weer lager dan waar we maandag de sessie op begonnen. De Brent zakte zelfs even tot rond de 75,25 dollar. De Brent olie zakt zo weer onder de steunzone 77-78 dollar.

Steun zien we nu rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar. Weerstand wordt nu eerst de 77-78 dollar, later weerstand rond de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben deze week al iets kunnen doen met de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we via de futures dat Wall Street iets lager kan starten maar veel is het niet na de zeer sterke sessie van maandag. In Europa zien we dat de futures vlak tot iets hoger uitkomen. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,02% en blijft boven de 4%. De Brent olie komt uit rond de 76,6 dollar vanmorgen, de onzekerheden in het Midden Oosten blijven invloed uitoefenen op het verloop van de olieprijzen met de ene dag omhoog en de andere dag wat omlaag. De euro zien we rond de 1,095 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een redelijke sessie, de Hang Seng index staat zo'n 0,4% hoger terwijl de Nikkei index 1,2% winst boekt.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag met 0,4 punten (0,05%) winst en komt nu uit op 779,1 punten. De index sluit nog altijd net onder de steun-weerstand lijn die uitkomt rond de 780 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 775 punten, later zien we steun rond de 770-771 punten. Verder steun rond de 765 punten met daaronder de 755 punten als steun.

Weerstand nu eerst rond de 780 punten, later rond de 785-786 punten weerstand met daarboven nog de 790 punten en de topzone die rond de 795-798 punten uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 won maandag stevig met 344 punten (2,11%). Het slot komt nu uit op 16.650 punten. De Nasdaq 100 doorbreekt zo meteen weer de weerstand en kan zo weer op zoek naar de topzone van eind vorig jaar. We hebben via Systeem Trading en Guy Trading maandag een long positie opgenomen op de Nasdaq 100 index.

Steun nu eerst rond de 16.500 punten, later zien we steun rond de 16.400 punten, verder nog steun rond de 16.225 punten. Weerstand krijgen we nu eerst rond de 16.800 punten, later rond de 16.900 punten en de topzone ofwel de hoogste stand ooit die we op 16.968 punten zien uitkomen.

De RSI staat nu rond de 58, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar beneden toe.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 maart. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit met 122 punten (0,74%) winst maandag en komt nu uit op 16.716 punten. Weerstand nu eerst rond de 16.800 punten, daarboven zien we meteen de 17.000 punten ofwel de topzone als weerstand.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten, later steun rond de 16.500 en de 16.400 punten.

De indicatoren verzwakken nu duidelijk met de RSI die nu op 62 uitkomt, de MACD draait naar beneden toe.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
Maandag won de Dow Jones toch nog 217 punten (0,58%) na een slechte start, de Dow Jones begon slecht door dat het aandeel Boeing onder druk stond door de nieuwe problemen met de 737 MAX. De andere fondsen binnen de Dow Jones moesten stevig omhoog om dat verlies bij de index om te zetten in winst. Boeing verloor 8% maandag.

Weerstand zien we nu eerst rond de 37.750 punten, later rond de 38.000 en de 38.250 punten weerstand.

Steun nu eerst rond de 37.300 en de 37.000 punten, later steun rond de 36.750 punten met daaronder de 36.500 punten.

De RSI komt nu uit rond de 71 terwijl we de MACD negatief zien draaien.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu volgen tot 1 MAART 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de resultaten van de maand januari per signaaldienst. We wachten nu op nieuwe mogelijkheden.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.