Beursdagboek Trader Guy 11 januari 2024, 08:43

...

Wall Street via de tech indices opnieuw hoger, Europa nog zwak

11 januari 2024, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De beurzen lieten een verdeeld beeld zien woensdag al won Wall Street opnieuw met vooral de technologie sector die er alles aan doet om het verlies van vorige week weg te werken. We zien dat zowel de Dow Jones, de Nasdaq 100 en de S&P 500 snel richting hun hoogste stand ooit oprukken. Nog minder dan 1% bij de S&P 500 en de Dow Jones, de Nasdaq moet nog iets meer dan 1% hoger zien te geraken om de recordstand te bereiken. We gaan het in de loop van vandaag al merken of die records er aan moeten geloven, de kans daarop is groot door dat er belangrijke inflatiecijfers komen vandaag uit de VS. De 10 jaar rente in de VS zien we rond de 4,01% uitkomen, de Brent olie zien we rond de 77,45 dollar. De euro loopt weer wat op ten opzichte van de dollar, de euro zien we nu rond de 1,098 dollar. Woensdag hebben we al winst genomen op een long positie op de Brent olie bij Systeem Trading en Guy Trading, de andere posities die het heel goed doen kunnen we mogelijk vandaag sluiten ... De leden krijgen daarover bericht !

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 maart 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 11 januari:
De indices op Wall Street sluiten woensdag hoger met opnieuw de hoofdrol voor technologie aandelen. Beleggers wachtten op de nieuwe inflatiecijfers over de maand december en lijken daar positief over gestemd. Verder letten we op de doorbraak wat betreft de Bitcoin waar men nu via een ETF mee kan liften op de koersbewegingen. Het kan nu ook zo zijn dat men het weet en de voorpret over is. Een ETF op deze digitale munt kan ook de felle bewegingen beperken uiteraard.

Uiteindelijk sloot de Dow Jones 170 punten hoger terwijl de benchmark S&P 500 met 0,6% winst de sessie afsloot en zo opnieuw heel wat dichter bij de hoogste stand ooit uitkomt. De Nasdaq Composite steeg met 0,75% terwijl de Nasdaq 100 met 0,7% winst de sessie afsloot. De SOX index deed het met een verlies van 0,39% minder goed, de Dow Transport index won 0,58%.

Halfgeleiderfabrikant Nvidia bereikte opnieuw een recordhoogte woensdag op 543,5 dollar. Verder zien we dat Techgiganten Meta Platforms en Alphabet nieuwe hoogstepunten bereikten.

Beleggers wachten vandaag vooral op de Amerikaanse consumenteninflatie (CPI) over de maand december, men hoopt vooral op een verdere afkoeling van inflatie. Dat zou de FED ertoe kunnen aanzetten om sneller over een renteverlaging te beslissen. Toch merken we ook dat er de afgelopen dagen signalen voorbij komen die aangeven dat de markt momenteel te snel en te veel renteverlagingen inprijst.

Europa:
In Europa zien we woensdag opnieuw een matige sessie met over het algemeen wat verlies, de AEX index sluit uiteindelijk 2,56 punten (-0,33%) lager terwijl de DAX een kleine winst van 0,01% behaalde. De CAC 40 sluit 0,01% lager terwijl de BEL 20 met 0,46% verlies de sessie afsloot.

Kwartaalcijfers:
Vanaf morgen (vrijdag) krijgen we al wat kwartaalcijfers binnen en traditioneel zijn dat enkele van de grote zakenbanken die als eerste met cijfers komen. Dan presenteren onder andere JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, BlackRock en Citigroup hun resultaten. Hieronder ziet u via de tabel een overzicht van wanneer de belangrijke bedrijven met hun cijfers komen.


Economie en cijfers:
Vandaag en morgen (vrijdag) krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS, vanmiddag al de CPI inflatie en morgen (vrijdag) de PPI. Daar kijken beleggers naar uit maar ook de FED zal naar het verloop van de inflatie kijken.

Signaaldiensten 2024:
Vanaf dat ik een signaal kreeg dat de markten mogelijk konden draaien heb ik voor onze signaaldiensten enkele LONG posities opgenomen die meteen op een mooie winst staan. We kunnen al kijken om winst te nemen, mogelijk vandaag al. Op de Brent olie heb ik al winst genomen woensdag.

Vanaf dit jaar kunnen we veel uitgebreider handelen want we gaan met meer verschillende onderliggende waarden werken. We gaan ook elke positie afzonderlijk bekijken en we kunnen door een wat hoger bedrag om mee te werken wat meer en waar het kan wat grotere posities opnemen. Bij Systeem Trading pakweg 5 posities gelijktijdig en bij Guy Trading tot 8 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MAART via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,01% en blijft voorlopig boven de 4%, het lijkt er nu duidelijk op dat de rente voorlopig de weg omhoog weer heeft gevonden maar er komen inflatiecijfers aan vandaag en morgen. Weerstand nu eerst rond de 4,1% met later de 4,2%, steun nu rond de 4% en de bodem rond de 3,78%.

De inflatiecijfers van donderdag (CPI) en vrijdag (PPI) zullen zeker invloed hebben op het verdere verloop van de rente in de VS.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 77,45 dollar en komt zo weer uit tussen de 77-78 dollar.

Steun zien we nu rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar. Weerstand wordt nu eerst de 77-78 dollar, later weerstand rond de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben deze week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we via de futures dat Wall Street en Europa hoger kan starten. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,01% en blijft boven de 4%. De Brent olie komt uit rond de 77,45 dollar vanmorgen, de onzekerheden in het Midden Oosten blijven invloed uitoefenen op het verloop van de olieprijzen met de ene dag omhoog en de andere dag wat omlaag. De euro zien we rond de 1,098 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een sterke sessie met de Nikkei index die 1,9% hoger sluit, de Hang Seng index staat zo'n 1,5% hoger.

Analyse AEX:
De AEX sluit woensdag met 2,56 punten (-0,33%) verlies en komt nu uit op 775 punten. De index kan in ieder geval de beweging omhoog die we op Wall Street zien niet volgen. We zien duidelijk divergentie tussen Europa en Wall Street.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 775 punten, later zien we steun rond de 770-771 punten. Verder steun rond de 765 punten met daaronder de 755 punten als steun.

Weerstand nu eerst rond de 780 punten, later rond de 785-786 punten weerstand met daarboven nog de 790 punten en de topzone die rond de 795-798 punten uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 won woensdag opnieuw 114 punten (0,69%). Het slot komt nu uit op 16.793 punten. De Nasdaq 100 blijft op zoek naar de topzone ofwel de hoogste stand ooit die eind vorig jaar werd bereikt en op 16.968 punten uitkomt. Nog zo'n 175 punten te gaan ofwel iets meer dan 1%. We hebben via Systeem Trading en Guy Trading sinds maandag een long positie lopen op de Nasdaq 100 index.

Steun nu eerst rond de 16.700 punten, later zien we steun rond de 16.600 en de 16.500 punten. Verder nog steun rond de 16.400 punten en de 16.225 punten. Weerstand krijgen we nu eerst rond de 16.800 punten, later rond de 16.900 punten en de topzone ofwel de hoogste stand ooit die we op 16.968 punten zien uitkomen.

De RSI staat nu rond de 62, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar beneden toe.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 maart. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit met 1,45 punten (0,01%) winst woensdag en komt nu uit op 16.690 punten. Weerstand nu eerst rond de 16.800 punten, daarboven zien we meteen de 17.000 punten ofwel de topzone als weerstand.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten, later steun rond de 16.500 en de 16.400 punten.

De indicatoren verzwakken nu duidelijk met de RSI die nu rond de 60 uitkomt, de MACD draait naar beneden toe.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones won woensdag 170 punten (0,45%) met een slot op 37.696 punten, de Dow Jones kruipt zoals we zien via de chart hieronder richting de hoogste stand ooit, de top wacht rond de 37.789 punten ofwel zo'n 90 punten verder.

Weerstand zien we nu eerst rond de topzone 37.775-37.800 punten, later weerstand rond de 38.000 en de 38.250 punten.

Steun nu eerst rond de 37.500 punten met daaronder de 37.300 en de 37.000 punten. Verder zien we steun rond de 36.750 punten.

De RSI komt nu uit rond de 68 terwijl we de MACD nog altijd negatief draait.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu volgen tot 1 MAART 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar al met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de laatste transacties en het resultaat van de maand januari. Er lopen nog enkele posities die het goed doen.

De laatste transacties bij Systeem Trading deze maand:

Resultaat deze maand (januari)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.