Beursdagboek Trader Guy 20 februari 2024, 08:13

...

Europa iets lager, Wall Street doet weer mee vandaag

20 februari 2024, 08:13 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De week start nu echt met Wall Street erbij, gisteren verloren de AEX en de DAX iets zodat nieuwe records uitbleven, de CAC 40 wist minimaal te winnen zodat er daar wel nog net een nieuw record op de borden kwam. Vanmorgen zien we dat de futures wat lager staan op Wall Street na de negatieve sessie van afgelopen vrijdag. Deze week zal de markt vooral uitkijken naar de kwartaalcijfers van technologie gigant Nvidia die plots de 3e plaats wat betreft beurswaarde bereikte vorige week. Wel staat het aandeel al heel hoog maar als de cijfers iets meer brengen dan men verwacht dan zal er nog wat bijkomen, ook verwacht ik dat Nvidia een stock split zal aankondigen na de cijfers. Verder zien we dat de 10 jaar rente in de VS rond de 4,31% uitkomt vanmorgen en dus aan de hoge kant blijft nu er ook in mei geen renteverlaging meer wordt verwacht. De Brent olie zien we rond de 83,4 dollar, de euro rond de 1,077 dollar ... We zitten met wat posities in de markt zowel in enkele indices als met wat aandelen.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 MEI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... Er lopen nu enkele posities op wat indices en op aandelen ...



Marktupdate 20 februari:
De beurzen in Europa die wel open waren maandag sluiten vlak tot iets lager, Wall Street bleef dicht door een feestdag (Presidents' Day). Vandaag dus weer overal handel, de week op Wall Street kan nu ook van start. Wel zien we wat verval eind vorige week zodat de week in zijn geheel negatief werd afgerond. Europa zetten wel nog een positieve week neer met overal nieuwe records. Maandag sloot alleen de CAC 40 met een nieuw record (7768,55) ook al won de index slechts 0,37 punt in de plus.

Vrijdag sluit Wall Street na een aarzelende start lager, de Dow Jones verloor 0,37% terwijl de S&P 500 met 0,48% terug moest om zo nog net boven de 5.000 punten te sluiten (5.005). Verder zien we bij de technologie sectoren verlies, de Nasdaq sluit 0,85% lager terwijl de Nasdaq 100 met 0,9% terug moest. Ook de SOX index verloor vrijdag 0,67%. Opvallend was dat de Dow Transport index een zeer slechte sessie kende met 1,74% verlies.

Wall Street sloot vrijdag dus lager maar ook op weekbasis was er voor het eerst sinds een lange reeks met positieve weken verlies. Dat kwam vooral door dat men nu niet meer verwacht dat de FED de rente snel zal verlagen door de te hoge inflatiecijfers, daarom nemen beleggers wat gas terug. Net zoals de inflatiedata van afgelopen dinsdag (CPI) vielen de Amerikaanse producentenprijzen (PPI) vrijdag ook nogal tegen. De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,3% na een daling met 0,1% in december. Economen hadden verwacht dat de prijzen voor de maand januari met slechts 0,1% zouden stijgen.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie, ofwel de kerninflatie, stegen de producentenprijzen in de VS afgelopen maand zelfs met 0,6% na een stijging van 0,2% in december. Alle inflatiecijfers vielen dus tegen vorige week.

Nu moet de PCE-kerninflatie nog komen en dat blijft de favoriete graadmeter voor de FED. Men verwacht nu dat het cijfer op 2,5% zal uitkomen terwijl dat in november en december nog 1,9% was. Volgende week krijgen we daar zicht op ...

Rente VS:
Door de tegenvallende cijfers vorige week zien we dat de Amerikaanse tienjaarsrente verder oploopt tot boven de 4,3% en dat is het hoogste punt sinds november vorig jaar. Aan alles merken we dat de inflatie toch veel "hardnekkiger" is dan waar veel beleggers eerder vanuit gingen. Daardoor zal de FED voorzichtiger moeten omspringen met de rente zodat de tijdlijn voor een verlaging alleen maar verder opschuift, men denkt nu zelfs al dat er pas in juni een eerste renteverlaging zal komen. Aan de andere kant zijn er zelfs al een paar economen die denken dat er nog een renteverhoging kan bijkomen later dit jaar al is dat wat voorbarig. Wel is het zo als er nog 2 tot 3 maanden cijfers komen die te goed zijn men weinig anders zal kunnen doen om de inflatie verder de kop in te drukken. Het blijft moeilijk op dit moment, ook de overdrijving bij de beurzen met nieuwe records helpen daar niet echt bij.

Inmiddels gaat nu zo'n 70% van de markt niet langer uit van een renteverlaging in mei terwijl een verlaging in maart al helemaal wordt uitgesloten. Een ruime meerderheid rekent volgens de FedWatch Tool van CME nu pas op een eerste renteverlaging in juni.

Europa:
Europa sluit maandag over het algemeen lager, de AEX index sluit 2,26 punten (-0,26%) in de min met een slot op 855,85 punten. De DAX sluit met 25 punten (-0,15%) verlies de sessie af op 17.092 punten. De Franse CAC 40 sluit onveranderd maar sleept er wel net een record uit. De BEL 20 verloor 0,06% maandag.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen nog wat kwartaalcijfers deze week, hieronder ziet u een overzicht per dag. Let vooral op Nvidia woensdag nabeurs ...


Economische cijfers deze week:
Wall Street blijft dicht vandaag, vanaf woensdag weer nieuws met de FOMC Minutes in de avond.

Signaaldiensten 2024:
De maand januari werd positief afgerond, vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Er lopen posities nu, zowel op wat indices als wat aandelen.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 MEI ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MEI via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,31%. De rente blijft zo ruim boven de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 83,4 dollar uitkomt, weerstand nu rond de 83 en 84 dollar. Steun nu vooral rond de 82 en rond de 80 dollar, later de 77-78 en de 75 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures op Wall Street lager, ook in Europa zien we lagere futures voor de start van de sessie. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,31%. De Brent olie zien we rond de 83,4 dollar terwijl de euro vanmorgen rond de 1,077 dollar uitkomt.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag met 2,26 punten (-0,26%) verlies en komt nu uit op 855,85 punten

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 850 punten, later steun rond de 845 en de 840 punten. Verder nog steun rond de 837-838 en rond de 835 punten.

Weerstand nu eerst rond de 860, de 865 en de 875 punten maar we komen terecht in een onbekend gebied nu er nieuwe records worden gemaakt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 MEI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit vrijdag met 160 punten (-0.9%) verlies en komt nu uit op 17.686 punten. De reeks met records werd vorige week onderbroken, de hoogste stand ooit komt uit op 18.041 punten. De index onderbreekt zo een sterke reeks van 14 op 15 met winst op weekbasis, de Nasdaq 100 verloor over de gehele week 1,54%.

Steun nu eerst rond de 17.600 en de 17.500 punten, later steun rond de 17.250 en rond de 17.100 punten.

Weerstand nu rond de 17.750, 17.850 en 17.950 punten, later weerstand rond de 18.041 punten waar de top wacht.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 MEI. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit maandag met 25 punten (-0,15%) verlies en komt nu uit op 17.092 punten.

De eerste steun zien we nu rond de 17.000 punten, later steun rond de 16.850 en de 16.780 punten waar nu het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 16.600 en de 16.500 punten.

Weerstand zien we nu rond de 17.200 punten, later weerstand rond de 17.300 en de 17.400 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 MEI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones kende vrijdag een volatiele sessie met tijdens het laatste uur toch een daling, de index verloor 145 punten om op 38.628 punten te sluiten. Op weekbasis was er een verlies van 0,1% zodat de reeks van 14 weken op 15 met winst werd gestopt vorige week. Men had makkelijk in de plus kunnen sluiten op weekbasis aangezien er amper een rood cijfers staat, dus het wordt opletten de komende periode zoals ik al aangaf. De markten maken zich klaar voor een terugval.

Weerstand nu eerst rond de 38.750 punten met daarboven de top die net onder de 39.000 punten. Verder nog weerstand rond de 39.250 punten.

Steun nu eerst rond de 38.500 en de 38.300 punten, later steun rond de 38.000, de 37.750 en de 37.680 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 MEI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 MEI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we positief afgerond, er lopen nu wat nieuwe posities voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder. Voor deze maand (februari) lopen er sinds vrijdag wat posities op enkele indices en enkele aandelen.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat maand januari

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.