Beursdagboek Trader Guy 22 februari 2024, 08:48

...

Cijfers Nvidia zetten tech indices fors hoger

22 februari 2024, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De cijfers van Nvidia vielen dus mee gezien de reactie erop nabeurs, we zien de Nasdaq 100 future vanmorgen fors hoger in ieder geval. Bijna 300 punten in de plus zien we weinig maar het komt wel eens voor na dat een top bedrijf met sterke cijfers komt. Dat de lat hoog ligt weten we wat betreft deze bedrijven maar keer op keer kopen beleggers deze aandelen zoals Nvidia als er ook maar iets meevalt. De prijzen zijn hoog, dat weet iedereen maar blijkbaar kan alles nog hoger merken we. De andere indices doen het ook nog goed, via de futures zien we dat de S&P 500 weer makkelijk boven de 5000 punten zal geraken vanmiddag en de DAX samen met de CAC 40 zetten nieuwe records neer. De recordjacht is nog niet voorbij merken we. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 83,3 dollar, de 10 jaar rente rond de 4,31% en we zien de euro rond de 1,085 dollar ... We houden ons klaar om eventueel wat te doen, dat kan vandaag al of morgen. Om meet te doen wordt snel lid, dan ontvangt u de signalen meteen ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 MEI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... Er lopen nog 1 tot 2 posities via onze signaaldiensten, de technologie posities hebben we gesloten omdat Nvidia met cijfers komt vanavond na het slot van Wall Street ...



Marktupdate 22 februari:
Wal Street beleefde opnieuw een volatiele sessie omdat beleggers vol spanning zaten te wachten op de cijfers van het mega bedrijf Nvidia die nabeurs werden vrijgegeven. Die cijfers vielen behoorlijk mee want nabeurs bereikt Nvidia een koers van 736 dollar wat ruim 9% boven de slotkoers van woensdag is. Opvallend is dat ik via de grafiek van de nabeurshandel zie dat het aandeel meteen na de cijfers even tot 646 punten terug moest. Maar een forse plus en dat zet de Nasdaq 100 future waar het aandeel zwaar weegt zo'n 300 punten hoger.

De sessie van woensdag viel dus op door de druk op de technologie indices die even fors moesten inleveren, richting het slot werd de schade beperkt tot 0,32 verlies bij de Nasdaq en 0,38% bij de Nasdaq 100. De SOX index verloor 0,24%. Bij de meer traditioneel gerichte indices zien we wat winst, de Dow Jones sluit de sessie af met 0,13% winst, de S&P 500 won ook 0,13%. De Dow Transport index deed het veel beter met een winst van 0,77%.

De Dow Jones zal zich nu verder transformeren in een meer technologie en daarbij ook op AI gerichte index want dinsdag maakte men bekend dat het bedrijf Amazon Dow Jones component Walgreens Boost Alliance zal vervangen. De wijziging zal van kracht worden op maandag 26 februari. Naast Apple en Microsoft is Amazon het 3e bedrijf uit de "Magnificent Seven" groep die zich in de Dow Jones nestelen. Ik verwacht dat ook Alphabet erbij zal komen alleen is het probleem daarbij dat het uit 2 onderdelen bestaat wat het moeilijk maakt. Dan is er ook nog Meta Platforms dat er ooit bij zal komen.

Intussen werden ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed verwerkt. Centrale bankiers lieten zich enigszins agressief uit over de renteverlagingen dit jaar, waarbij de meeste leden wezen op ‘de risico’s van te snel handelen om de beleidskoers te versoepelen’, aldus de notulen. De markten hebben de renteverlagingsverwachtingen voor dit jaar al behoorlijk wat teruggedraaid. Beleggers schatten nu een kans van 29% in dat de Fed in mei zou kunnen beginnen met het verlagen van de rente eerder deze week lag de verwachting nog op 32% volgens de bekende CME FedWatch-tool.

Hoe dan ook, een forse plus bij de technologie aandelen wordt verwacht vandaag, de vraag is of we nu een top krijgen want het is weer zwaar overdreven de reactie op de cijfers van Nvidia. Na dat dit bedrijf met cijfers kwam gisteren droogt het nu vooral op want alle hele grote en belangrijke bedrijven zijn al met cijfers gekomen eind vorige maand en deze maand. We bekijken deze sessie en die van morgen om eventueel weer wat te doen met de signaaldiensten ...

Europa:
Europa sluit dinsdag over het algemeen hoger en de DAX en de CAC 40 zetten een nieuw record op slotbasis neer. Alleen de AEX index sluit met een klein verlies van 1,49 punten (-0,18%) met een slot op 846,79 punten. De DAX sluit met 50 punten (0,29%) winst de sessie af op 17.118 punten wat de hoogste stand ooit is op slotbasis. Ook de Franse CAC 40 sluit hoger en scherpt zo het record verder aan, de index won 0,22% met een recordslot op 7812 punten. De BEL 20 won 0,14%.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen nog wat kwartaalcijfers deze week, hieronder ziet u een overzicht per dag ...


Economische cijfers deze week:
Vandaag staan we wat economische cijfers te verwerken ...

Signaaldiensten 2024:
De maand januari werd positief afgerond, vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Er loopt nu nog 1 positie bij Systeem en Guy Trading, we kijken vanaf vandaag naar de mogelijkheid om uit te breiden waar dat kan.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 MEI ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MEI via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,31%. De rente blijft redelijk stabiel boven de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 83,3 dollar uitkomt, weerstand nu rondom de 83 en 84 dollar met daarboven de 85 en de 87-88 dollar. Steun nu vooral rond de 82 en rond de 80 dollar, later de 77-78 en de 75 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures op Wall Street en vooral via de technologie indices fors hoger door dat de cijfers van Nvidia heel goed werden ontvangen, de futures in Europa staan ook hoger met vooral de AEX die daarbij opvalt. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,31%. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 83,3 dollar terwijl de euro vanmorgen oploopt tot rond de 1,084 dollar.

Analyse AEX:
De AEX sluit woensdag met 1,49 punten (-0,18%) verlies en komt nu uit op 846,79 punten

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 845 met daaronder de 840 punten. Verder nog steun rond de 837-838 en rond de 835 punten.

Weerstand nu eerst rond de 850 en 860 punten, later weerstand rond de 865 en de 875 punten maar we komen terecht in een onbekend gebied.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 MEI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 verloor woensdag na een volatiele sessie uiteindelijk 67 punten (-0,38%), de index komt nu uit op 17.479 punten. Gedurende de sessie stond de index net als dinsdag ook even fors lager met het dieptepunt op 17.319 punten zo dat er wederom een stevige slotrally nodig was om de schade te beperken.

Steun nu eerst rond de 17.400 punten, later steun rond de 17.320 en rond de 17.250 punten. Verder letten we op de 17.100 en 17.000 punten, verder houden we de oude top rond de 16.765 punten in de gaten als steun.

Weerstand nu rond de 17.600, 17.750 en 17.850 punten, verder weg nog weerstand rond de 18.041 punten waar de top wacht.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 MEI. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit woensdag met 50 punten (0,29%) winst en komt nu uit op 17.118 punten. Dat is op het nippertje een nieuw record op slotbasis voor de DAX.

De eerste steun zien we nu rond de 17.000 punten, later steun rond de 16.850 en de 16.800 punten waar nu het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 16.650 en de 16.500 punten.

Weerstand zien we nu rond de 17.200 punten, later weerstand rond de 17.300 en de 17.400 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 MEI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit woensdag met 46 punten (0,13%) winst om op 38.612 punten te sluiten, een redelijke sessie want samen met de S&P 500 en de Nasdaq stond de Dow Jones even negatief gedurende de sessie.

Weerstand blijft in eerste instantie de 38.750 punten met daarboven de top die net onder de 39.000 punten. Verder nog weerstand rond de 39.250 en 39.500 punten.

Steun nu eerst rond de 38.500 en de 38.300 punten, later steun rond de 38.000 en de 37.830 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 MEI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 MEI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we positief afgerond, er lopen geen posities meer op aandelen en indices, wel loopt er nog een positie op de Brent olie. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder. Voor deze maand (februari) lopen er sinds vrijdag wat posities op enkele indices en enkele aandelen.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kan de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat maand januari

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.