Beursdagboek US Markets Redactie 4 augustus 2011, 13:37

...

Donderdag rentedag

4 augustus 2011, 13:37 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)


De Britse cen­trale bank heeft de rente ongewi­jzigd gelat­en. Het belan­grijk­ste rente­tarief bli­jft gehand­haafd op 0,5%, wat een his­torisch laag niveau is. De Britse cen­trale bank zal zich ook houden aan zijn oblig­atie-opkoop­pro­gram­ma van 200 mil­jard pond.

Ook de Europese Cen­trale Bank is van­mid­dag (om 13:45) met een besluit gekomen en dat is dat het de rente ook laat zoals het is. Reac­ties op de beurzen bli­jven op dit nieuws uit, omdat het in de verwacht­ing lag. Echter op de uit­leg van Trichet schi­et de beurs omhoog op basis van zijn uit­spraak dat het aankoop­pro­gram­ma van oblig­aties door zal gaan, waar­na het zich weer snel her­stelt als blijkt dat er toch niet veel nieuws onder de zon is. Tij­dens dat Trichet spreekt daalt de euro stap­je voor stap­je. Bij het beant­wo­or­den van de vra­gen gaat de koers weer omhoog. Uitein­delijk reageert de euro toch negatief op het­geen Trichet vertelt.

Trichet geeft in de per­scon­fer­en­tie aan dat de inflatiev­erwacht­ing boven de 2 pro­cent zal bli­jven, hij verwacht dat de economis­che groei de komende tijd ges­taag zal zijn, dat de schulden­prob­leem­lan­den zich streng moeten houden aan hun afsprak­en (en bezuinigin­gen), dat de aankoop van oblig­aties een door­gaand en lopend pro­ces is waar­bij de ECB maar een beperk­te rol heeft, dat de over­he­den de ver­ant­wo­ordelijkheid hebben voor de struc­turele her­vormin­gen van het fis­cale beleid en dat hij verwacht dat de over­he­den in de euro­zone volledig en snel het beleid zullen imple­menteren. Hij benoemt verder dat de V.S. en Japan hele grote prob­le­men hebben.



...

Voor de langere termijn belegger: Pablo en Rico

4 augustus 2011, 10:56 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De acht­baan van de beurs is weer lekker aan de gang. Traders kun­nen hun slag slaan of een slag ver­liezen. Omdat de korte ter­mi­jn voor veel beleg­gers momenteel iets te risi­co­vol is, gaan ze over op een iets lan­gere tijd­shori­zon. Voor deze beleg­gers op de lan­gere ter­mi­jn, hebben we op US Mar­kets Pablo en Rico Vicen­to rond­lopen. Al hun werk voor US Mar­kets is nu gebun­deld. U kunt hun han­del­swi­jze eens heel goed tot u door lat­en drin­gen door hun werk door te nemen. Zek­er een aan­rad­er, want de gebroed­ers zijn zeer goed geïn­formeerde, zich sterk ontwikke­lende en steeds ren­de­ment­mak­ende beleg­gers. Voor de Pablo en Rico bun­del klikt u hier! 


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.