Beursdagboek US Markets Redactie 9 juni 2016, 13:57

...

Markt wordt moe rond weerstand, correctie bezig?

9 juni 2016, 13:57 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Na een wat vlakke open­ing van­mor­gen zakken de Europese beurzen toch snel verder weg, een van de rede­nen hier­voor kan zijn dat er toch aan­houdende zor­gen zijn over de economis­che groei. Van­mor­gen begon het al met een flinke dal­ing van de Nikkei (-1%). Met de dal­ing van de beurzen liggen de rentes op de staa­to­blig­aties van de Europese over­he­den tegen hun all-time low aan, dat kan beteke­nen dat beleg­gers op zoek zijn naar meer veiligere pro­ducten zodat aan­de­len rond de huidi­ge hoge koersen wat min­der in trek zijn. Dit is ook terug te zien aan de volatiliteit op de AEX (AEX VIX) die van­daag met 7.5% oploopt naar de 23. De AEX doet het van­daag wel iets beter dan de DAX van­daag die wat verder weg aan het zakken is, gis­teren ver­loor de DAX ook al meer dan de AEX index en komt nu dicht bij de 10.000 pun­ten grens uit. Bij de DAX weegt de olie niet zo door want wij hebben natu­urlijk Shell die in zijn een­t­je de AEX hoog wist te houden de afgelopen 2 – 3 sessies door dat de olie nieuwe top­pen aan het mak­en was. De olie is nu ook wat aan het wegza­kken en neemt Shell mee.
De futures op Wall Street staan ook wat lager van­daag, nu de Dow Jones de 18.000 pun­ten heeft bereikt is het afwacht­en of Wall Street voor een omme­keer kan zor­gen en daarmee Europa wellicht verder in mee kan nemen. De S&P future staat 8 lager, de Nas­daq future ver­li­est 15 pun­ten. Om 15:30 kri­j­gen we meer duidelijkheid wat betre­ft Wall Street.
Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
TNT 0.5%
Altice 0.1%

Dalers:
KPN 1.6%
DSM 1.6%
Vopak 1.5%

Tech­nis­che Analyse:

Ste­un:
444
441 – 440
438

Weer­stand:
448
452
458

Brent olie:
Van­daag zien we de Brent olie ook iets terug­vallen en net als de beurzen weg vanaf de top­zone. Dit miss­chien door het bericht van gis­teren dat de V.S. momenteel meer olie aan het pro­duc­eren is. Hier­mee zakt de Brent wel wat weg maar staat het nog alti­jd ruim boven de $50, de olie tik­te wel de bovenkant van het upkanaal aan van­mor­gen dus tech­nisch kan de olie wat inlev­eren. De Euro-Dol­lar zakt ook wat terug van­daag, de euro staat nu rond de 1.134.

US Mar­kets redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.