Beursdagboek US Markets Redactie 7 mei 2017, 15:36

...

Agenda beursweek 8 t/m 12 mei 2017

7 mei 2017, 15:36 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Aankomende han­del­sweek begint met een reac­tie op de Franse verkiez­ing­suit­slag. Dat zal een rimpel­ef­fect op de beurzen hebben. Verder zien we wat zware economis­che cijfers uit onder andere Chi­na en de V.S. voor­bij komen en zal de Bank of Eng­land zich buigen over de cen­trale rente.

High­lights:
-Stortvloed aan Ned­er­landse bedri­jf­s­ci­jfers woens­dag.
-Economis­che cijfers Chi­na en V.S.

Maandag
De futures zullen voor­beurs al flink zijn bewogen op nieuws uit Frankrijk. De uit­slag zal dan ook de meeste invloed hebben op deze dag.
Chi­na maakt de han­dels­bal­ans bek­end en die is naar alle waarschi­jn­lijkheid met een over­schot van 35,5 mil­jard verder uit­gelopen. Bij de export voorzien anal­is­ten een groei van ruim 10% en bij de import 18%.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Niet zo heel veel bedri­jf­s­re­sul­tat­en aan de start van de week. Thuis kri­j­gen we op de AMX de kwartaal­ci­jfers van PostNL te zien. Op Wall Street zullen we beweg­ing zien bij Mar­riott inter­na­tion­al en EOG Resources (één van de groot­ste Amerikaanse olie exploiran­ten).


Dins­dag
In Duit­s­land wordt voor de indus­triële pro­duc­tie een lichtere groei verwacht dan een maand eerder. In april voorzi­et men een sti­jging van 0,6% tegen 2,2% in maart. Ook wor­den de export- en import­ci­jfers bek­endge­maakt.
Het CBS pub­liceert vroeg in de ocht­end de Ned­er­landse inflatie over afgelopen maand.
Lat­er op de dag zal in de V.S. vaca­ture­bank JOLT de nieuwe vaca­tures over maart tonen die sinds begin vorig jaar al maan­den rond de 5,5 miljoen hangt.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Op de DAX zullen Con­ti­nen­tal en Vonovia de boeken ope­nen. Het gede­gradeerde K+S doet dat op de MDAX.
In de V.S. zien we Walt Dis­ney, Price​line​.com en NVIDIA in de spot­lights staan.


Woens­dag
Het mid­den van de week begint betre­ft economis­che cijfers met de inflatie van Chi­na. Op jaar­ba­sis verwacht­en anal­is­ten een sti­jging van 0,9% naar 1,1%.
Het CBS geeft nog cijfers over de Ned­er­landse arbei­ds­markt.
Lat­er in de mid­dag houdt ECB-voorzit­ter Mario Draghi een speech in de Ned­er­landse Tweede Kamer over de impact van het mon­e­tair beleid op de euro­zone en val­u­ta.
Als Wall Street weer open is ont­van­gen we nog de weke­lijkse cijfers van de olievoor­raad.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Drukke dag op het Dam­rak want we kri­j­gen te mak­en met updates van ING, SBM Off­shore, Ahold Del­haize, Altice, Wolters Kluw­er, Aper­am, Hei­j­mans en IMCD.
In Bel­gië is het de beurt aan Ageas en in de V.S. is wellicht medi­agi­gant 21st Cen­tu­ry Fox inter­es­sant.


Don­derdag
De raad van de Bank of Eng­land komt bijeen en zal stem­men over een eventuele rentewi­jzig­ing. De his­torisch lage 0,25% zal waarschi­jn­lijk niet veran­derd wor­den. Daar­naast wordt de kwartaalpub­li­catie van de Britse inflatie vri­jgegeven.
Verder spe­len in Enge­land ook de cijfers over de indus­triële pro­duc­tie een rol.

Lat­er op de dag zien we de Amerikaanse pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex voor­bij komen die naar verwacht­ing met 0,2% is geste­gen in vergelijk­ing tot de 0,1% dal­ing van maart.
Tot slot zien we ergens op de don­derdag nog de pub­li­catie van het maan­delijkse OPEC olier­ap­port. Voor de gein­ter­esseer­den is die te down­load­en op hun web­site.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Dan kri­j­gen we in Ned­er­land nog kwartaal­ci­jfers van Aegon, Refre­s­cro, BAM en Basic-Fit.
In Brus­sel staat KBC Groep in de schi­jn­wer­pers. Verder is het een rustigere dag.


Vri­jdag
Zijn we alweer op de laat­ste han­dels­dag aan­be­land en daar ver­schi­j­nen nog de eerste kwartaalschat­tin­gen over de duitse inflatie. Ook wordt de indus­triële pro­duc­tie voor de euro­zone over maart gepub­liceerd.

In de V.S. kijkt men uit naar de cijfers van de winkelverkopen. Daar voor­spellen anal­is­ten een sti­jging van 0,6% ten opzichte van de ‑0,2% uit maart. Ook de inflatie over april wordt getoond en die bijft op jaar­ba­sis (zon­der volatiele pri­jzen) waarschi­jn­lijk gestag­neerd op 2,0%.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Heel weinig inter­es­sante bedri­jven op de agen­da maar op de AEX zien we waarschi­jn­lijk Arcelor­Mit­tal bewe­gen door de kwartaalpub­li­catie.



In Ned­er­land kri­j­gen we dus een flink aan­tal bedri­jf­s­ci­jfers voor onze kiezen waar­bij het zwaartepunt duidelijk op de woens­dag ligt. Op Wall Street is het feestje wel weer voor­bij. Er zijn nog hon­der­den kleinere bedri­jven die de boeken ope­nen maar betre­ft blue chips zijn alleen Price­line, 21st Fox, Walt Dis­ney en NVIDIA inter­es­sant.

Voor de olie is het even oplet­ten wat het OPEC rap­port kan doen en bij de valuta’s zal de Euro bewe­gen op de Franse verkiez­ing­suit­slag en de Pond op het rentebesluit. Tot slot bli­jft het alti­jd weer de vraag welke ver­rassin­gen Team Trump voor ons in pet­to heeft.
Fijne zondag!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.